Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2016

Ενας εφιάλτης πλανιέται πάνω από τις ζωές μας

πηγή εφσυν


Ενα σύντομο σχόλιο σ΄ αυτή την πολύ αδρή και ακριβή περιγραφή της διακυβέρνησης, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα και ασκείται σε παγκόσμια κλίμακα, μέσα σ΄ ένα ιστορικά παρακμασμένο κοινωνικό σύστημα, τον καπιταλισμό στην "θανάσιμη αγωνία του" : ο κόσμος ως ένα πλανητικό Πανοπτικό. 
Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι που θεωρούσαν ότι παρακολουθούνται και δεν είχαν απτές αποδείξεις γι΄ αυτό, έπαιρναν, από την κυρίαρχη ψυχιατρική, τη  διάγνωση του παρανοϊκού. Είναι, ίσως, καιρός να καταλάβουμε ότι "ασθενής", πλέον, δεν πρέπει να θεωρείται αυτός που είναι σίγουρος, έστω και χωρίς απτές αποδείξεις, ότι παρακολουθείται, αλλά αυτός που δεν του περνάει καν  από το μυαλό ότι ανά πάσα στιγμή παρακολουθείται.....







Τις μέρες αυτές παίζεται στους κινηματογράφους η ταινία του Ολιβερ Στόουν «Σνόουντεν», η οποία βασίζεται στα βιβλία του Βρετανού δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ «Φάκελος Σνόουντενη ιστορία του Νο 1 καταζητούμενου ανθρώπου» (Εκδόσεις Καστανιώτη) και του Ρώσου δικηγόρου του Σνόουντεν, Ανατόλι Κουτσερένα, «Η εποχή του χταποδιού».
Διαβάζοντας τα βιβλία και βλέποντας την ταινία, εγκλωβίζεσαι στο κέλυφος μιας καφκικής πραγματικότητας που αυθόρμητα αρνείσαι να συνειδητοποιήσεις.
Το δόγμα της αυτόματης, καθολικής παρακολούθησης που, με πρωθιέρεια την NSA, υλοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίες των μεταψυχροπολεμικών γεωπολιτικών παικτών, προτάσσει την οικοδόμηση στο σκοτάδι ενός εφιαλτικού ηλεκτρονικού Πανοπτικού παγκόσμιας επιτήρησης και καταστολής.
Αποπειρώμαι να συνοψίσω:
  Η αιτιολογημένη παρακολούθηση πολιτών αποτελεί παρελθόν: στο όνομα της εθνικής ασφάλειας -το περιεχόμενο της οποίας αλλάζει ανάλογα με τα προστάγματα της γεωπολιτικής συγκυρίας- οι «ιερές» συνταγματικές ελευθερίες της αστικής δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης των πολιτών καταργούνται μυστικά.
Νομοθέτες και δικαστές, τεχνολογικά αστοιχείωτοι, νομοθετούν και υπογράφουν εκ των υστέρων δικαστικές προεγκρίσεις και απόρρητες εξουσιοδοτήσεις. Κρυφές αόριστες ερμηνείες των νόμων συντελούνται με βάση τη νεφελώδη αρχή της «εύλογης υποψίας». Μυστικά δικαστήρια λαμβάνουν αποφάσεις, απόρρητες ακόμη και για τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, δημιουργώντας μυστική νομολογία.
  Φακέλωμα του κάθε πολίτη, από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό του: κάθε είδους προσωπική και επαγγελματική επικοινωνία του οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή, μετατρέπεται σε μηχανή κατασκόπευσης της ιδιωτικότητάς του.
Ασύλληπτα για τις γνώσεις του μέσου πολίτη μέσα παρακολούθησης, αποθήκευσης, αποκρυπτογράφησης, επεξεργασίας και αυτοματοποιημένης ανάλυσης, εκθετικά πολλαπλασιαζόμενων τηλεφωνικών και διαδικτυακών δεδομένων και μεταδεδομένων, συλλέγονται, εν αγνοία του, με την αγαστή συνεργασία των αμερικανικών τηλεπικοινωνιακών και διαδικτυακών πολυεθνικών.
Ολα τα γεγονότα, από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό τους, από το φρόνημα των γονιών τους και την εκπαίδευσή τους μέχρι τις διαπροσωπικές σχέσεις και την επαγγελματική και πολιτική συμπεριφορά τους, καταγράφονται εν αγνοία των πολιτών, συνθέτοντας, σε πραγματικό σχεδόν χρόνο, μια άνευ προηγουμένου ακτινογράφηση του ατομικού και συλλογικού εθνικού, κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού, οικογενειακού και ψυχολογικού προφίλ τους.
Το μακιαβελικό «φιλοτέχνημα» ατομικών και συλλογικών ενόχων, η μυστική στοχοποίηση και καταστολή ακόμη και της σκέψης μπορεί να «στοιχειοθετηθεί» σε ελάχιστο χρόνο.
Με τη μέθοδο των αλλεπάλληλων σοκ, το ατομικό και συλλογικό υποσυνείδητο διαπαιδαγωγείται ώστε να απαλλαγεί από την ενοχλητική αίσθηση ότι είναι κακή η προληπτική καθολική παρακολούθηση των πολιτών.
  Οι μυστικές υπηρεσίες ενισχύουν το ειδικό βάρος τους στην αναπαραγωγή του στρατιωτικού - βιομηχανικού συμπλέγματος.
Εχουν μετεξελιχθεί σε μυστικούς ρυθμιστές της ανακατανομής της εξουσίας στην κρατική δομή, το πολιτικό σύστημα και τον παγκόσμιο ανταγωνισμό των πολυεθνικών.
Εξόφθαλμα πια, η προστασία και διευκόλυνση των συμφερόντων τους ανάγεται σε πατριωτικό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.
Παρεμβαίνουν στους ακήρυχτους πολέμους για μεγάλα ενεργειακά, βιομηχανικά, εμπορικά και κατασκευαστικά συμβόλαια και συμβάλλουν καθοριστικά στη «ρύθμιση» του «ελεύθερου», κατά τα άλλα, «ανταγωνισμού».
Οσο ο ρόλος τους δυναμώνει και διαχέεται στην ατομική και συλλογική ζωή των πολιτών τόσο η τάση τους να αυτονομηθούν ενδυναμώνεται. Και ως κατασταλτικές οντότητες και ως παρακρατικοί θύλακες διεφθαρμένων υπάλληλων που δρουν υπέρ αυτών που τους εξαγοράζουν.
Επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητά τους και ενισχύουν τον ρόλο τους, υπερτονίζοντας ή επινοώντας φανταστικές απειλές, που συχνά χρησιμεύουν για αντισυνταγματικά πραξικοπήματα ή, ακόμη, και για την ψευδή θεμελίωση αφορμών κήρυξης πολέμου.
  Κανένα κράτος δεν επιτρέπεται να είναι ανεξάρτητο: στην «καινούργια εποχή των ατελείωτων πολέμων», ένα νέο είδος γεωπολιτικού ψυχρού πολέμου, ανάμεσα σε «φιλεχθρούς», σε ευκαιριακά στρατόπεδα συμμάχων και αντιπάλων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Οι ΗΠΑ δεν κατασκοπεύουν μόνο τους αντίπαλους και σύμμαχους ηγέτες, αλλά και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού τους, καθώς και άλλων κρατών.
Οι «κοινές αξίες» και οι «ιστορικοί δεσμοί» ανάμεσα σε παραδοσιακούς συμμάχους έχουν υποταχθεί στην απολυταρχική αντίληψή τους για παγκόσμια ηγεμονία.
  Τι θα απογίνει ο Εντουαρντ ΣνόουντενΜόνο από την οριστική κατάληξη που θα έχει ή υπόθεσή του θα πεισθούμε για το γιατί ένας πανέξυπνος νεαρός κατάσκοπος, με ζηλευτό εισόδημα, ψηφοφόρος του υπερσυντηρητικού ρεπουμπλικανού Ron Paul, αποφάσισε να ανατρέψει τη ζωή του και να γίνει ο Νο 1 καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.
Κατά τα άλλα, το σίγουρο είναι ότι βαδίζουμε ολοταχώς προς έναν κόσμο ολοκληρωτικά ανελεύθερο, ήδη πιασμένο ασφυκτικά στα αθέατα δίχτυα της παγκόσμιας μυστικής ηλεκτρονικής επιτήρησης και καταστολής, την οποία κανείς, προς το παρόν, δεν φαίνεται ικανός να αναχαιτίσει.
*Ο Ιερώνυμος Λύκαρης είναι συγγραφέας νουάρ μυθιστορημάτων. Το νέο του μυθιστόρημα «Ακου, πτώμα, να μαθαίνεις» θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.