Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023

Συγκέντρωση κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου Ιλίου

 του Γιάννη Αγγέλη

Με πολύ καλή μουσική και πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο της περιοχής, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ιλίου, το απόγευμα / βράδυ της Τρίτης 27 Ιουνίου, η Συναυλία που οργάνωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου, του οποίου η λειτουργία μπήκε στον Δέκατο Χρόνο.

Η Συναυλία είχε ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της “Ημέρας κατά των ναρκωτικών”, με κεντρικό σύνθημα από το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου : Όχι στα ναρκωτικά, Ναι στη Ζωή και την Κοινωνική Χειραφέτηση”.

Τόσο καλή ήταν η μουσική που για πρώτη φορά σε εκδήλωση που γίνεται στην πλατεία, κάποια γειτονικά μαγαζιά έκλεισαν την δική τους μουσική “για να ακούγονται αυτοί που έπαιζαν μουσική στην πλατεία από το κοινωνικό Ιατρείο”, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

Η εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί άρχισε αρκετά νωρίς με την Ομάδα Μουσικής Κοινωνικής Επανένταξης 18 ΑΝΩ, που έγινε δεκτή με πολύ ενθουσιασμό από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους παρά τον έντονο ήλιο που χτύπαγε ακόμα την πλατεία.

Στη Συναυλία έδωσε χαιρετισμό η Αγγελική εκπρόσωπος του Δικτύου Κοινωνικών Ιατρείων στο οποίο συμμετέχει το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου.

Ακολούθησαν σημαντικά συγκροτήματα και μουσικές ομάδες που κέρδισαν τον ενθουσιασμό εκατοντάδων συγκεντρωμένων απ’ όλες τις γενιές καθώς τα συγκροτήματα “ήταν” αντιπροσωπευτικά των νεότερων αλλά και των παλαιότερων γενιών στη σύγχρονη ροκ αλλά και έντεχνη λαϊκή μουσική σκηνή.


Ανάμεσά τους ο Βασίλης Λέκκας που με τα τραγούδια του ξεσήκωσε το κοινό.

Τον συνόδευσε η: Χριστόφορος Κροκίδης Band που στη συνέχεια “μάγεψε” με παλιότερες ροκ επιτυχίες, όπως και οι Πιπινέλης – Χαβουτζάς (από την κληρονομιά των Πυξ Λάξ), ενώ οι Blue Cheese από το Περιστέρι ξεσήκωσαν τους νεότερους. Όλοι τους έδωσαν υποσχέσεις για νέες συναντήσεις με το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου. Στη Συναυλία μίλησαν σ. Βασίλης αλληλέγγυος του Κοινωνικού Ιατρείου που είχε την ευθύνη για την πολύ καλή οργάνωση του προγράμματος της Συναυλίας και εκ μέρους του Ιατρείου ο σ. Μίμης Γεωργίου “μετατρέποντας” με επιτυχία την εκδήλωση στην πρώτη πολιτική συγκέντρωση ενάντια στη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δύο ημέρες μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου…


Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Ιλίου Ζενέτος έδειξε την… συμπάθειά του προς το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου ξηλώνοντας μια ημέρα νωρίτερα την εξέδρα της Συναυλίας από την πλατεία! Τον Μάιο είχε επίσης “φροντίσει” για την… επιτυχία του Γλεντιού Αλληλεγγύης του Κοινωνικού Ιατρείου με την απόσυρση των καθισμάτων από τον χώρο όπου έγινε το γλέντι, το προηγούμενο βράδυ. Δεν κατάφερε να κάνει τίποτα περισσότερο από το να πυκνώσει την οργή και τις καταγγελίες των συγκεντρωμένων στην πλατεία όπου έγινε με επιτυχία η Συναυλία.

Στο τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την δέσμευση των διοργανωτών και των συγκεντρωμένων για έ

να νέο ραντεβού τον Σεπτέμβρη.

Στη Συναυλία μοιράστηκε σε περισσότερα από 400 αντίτυπα το ακόλουθο διπλό μήνυμα του Κοινωνικού Ιατρείου.

Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου

10ος χρόνος αγώνα

για Αλληλεγγύη, Δημόσια Δωρεάν Υγεία

και Κοινωνική Χειραφέτηση.

Στο Ίλιον, όπως και σ’ ολόκληρη την χώρα, με το ξεκίνημα των μνημονίων η Πρωτοβάθμια Υγεία ήταν και παραμένει το πρώτο θύμα των κυβερνητικών αποφάσεων για δραστική μείωση δημοσίων δαπανών.

Το κλείσιμο πολλών πρωτοβάθμιων δομών (τότε ΙΚΑ) δημόσιας Υγείας για την δημιουργία ζωτικού χώρου επέκτασης των ιδιωτικών «επενδύσεων», δηλαδή των επιχειρήσεων στον χώρο της Υγείας, οδήγησαν τότε σε μεγάλες πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις σ’ ολόκληρη την χώρα, μαζί και στο Ίλιον.

Μέσα σ’ αυτούς τους αγώνες «γεννήθηκε» η ανάγκη για την δημιουργία των Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ανάμεσά τους και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου.

Είναι από τα ελάχιστα που συνεχίζουν αυτόν τον αγώνα, στο πλαίσιο του Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, για Δημόσια – Δωρεάν Υγεία για τον λαό.


Αυτός ο αγώνας που χωρίς διακοπή συνεχίστηκε και μέσα στην Πανδημία

• Στηρίχθηκε στους δεκάδες Αλληλέγγυους Γιατρούς, Νοσηλευτές, Θεραπευτές και Αγωνιστές, που παλεύουν στο Ιατρείο και αγωνίζονται για να παραμείνει ανοικτό στην υπηρεσία του Λαού.

• Στηρίχθηκε στους χιλιάδες Εργαζόμενους, Συνταξιούχους, Άνεργους, Πρόσφυγες, που χρειάστηκαν και συνεχίζουν να χρειάζονται υποστήριξή με ιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα και κάθε είδους βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της φτωχοποίησης από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ιλίου, ήταν και παραμένει μια Συλλογική Προσπάθεια ενάντια σε όλες τις καταστροφικές για την δημόσια Υγεία πολιτικές των κυβερνήσεων που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός. Είναι μια συλλογική προσπάθεια ενάντια στην υπονόμευση από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές και την κρατική «μηχανή», που αντιμετωπίζει το Ιατρείο για να συνεχίζει τον αγώνα του.

Καλούμε τους νέους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, να στηρίξουν το Κοινωνικό Ιατρείο Ιλίου, να κάνει αυτόν τον αγώνα δικό τους, ενάντια στην νέα καταστροφική επίθεση για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας, ή ό,τι τέλος πάντων απέμεινε από αυτή.

Να παλέψουν μαζί μας για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο τον Λαό.

26 Ιούνη – Παγκόσμια Ήμερα κατά των Ναρκωτικών

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ – ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ


Κάθε χρόνο αυτή η ημέρα αποτελεί ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης γύρω από το θέμα της τοξικο-εξάρτησης.

Όμως η μάχη ενάντια στις ουσίες πρέπει να δίνεται καθημερινά και παντού ενάντια σε ό,τι καταστέλλει, σε ό,τι περιθωριοποιεί και σε ό,τι στερεί τον άνθρωπο από την αξιοποίηση των ιδανικών και των δυνατοτήτων του. Μιλώντας για εξάρτηση αναφερόμαστε σε ένα διαταξικό φαινόμενο που δεν γνωρίζει φύλο, εθνικότητα και χρώμα, ένα φαινόμενο που απασχολεί καθολικά την ανθρωπότητα, αν και πρέπει να συνυπολογίζουμε πάντα πως η ταξικότητα ή η έμφυλη ταυτότητα των ανθρώπων που κάνουν χρήση επιδεινώνουν τις ήδη επώδυνες συνέπειες. Και αυτές οι συνέπειες περιλαμβάνουν περιθώριο, ασθένειες, στέρηση της ελευθερίας ή στην ακραία τους μορφή ακόμα και τον ίδιο τον θάνατο.

Η χρήση ουσιών δεν αποτελεί, όπως μερικοί υποστηρίζουν, μια ελεύθερη επιλογή. Οι κοινωνικές συνθήκες, η φτώχεια, η ανεργία, η διάρρηξη των κοινωνικών σχέσεων, είναι σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν τα πιο ευαίσθητα κύτταρα της κοινωνίας στην χρήση και κατάχρηση ουσιών. Τα παραδείγματα των ανθρώπων που δίνουν την μάχη τους με τις ουσίες είναι χαρακτηριστικά ενός καθολικού και απόλυτου αγώνα που πρέπει να δίνεται για την προσωπική-κοινωνική χειραφέτηση και για τον αγώνα ενάντια σε ό,τι διαχωρίζει ανθρώπους από άνθρωπο.

Η Συναυλία του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Ιλίου στηρίζει το πλαίσιο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας και να πλαισιώσετε τις δράσεις μας γιατί ο αγώνας επαν-οικειοποίησης της ζωής μας αφορά όλους!

 

 

Πηγή : Νέα Προοπτική