Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Καταδίκη για τον ψυχίατρο της Χρυσής Αυγής

Καταδίκη Κ. Παρασχάκη, με πρόταση και του εισαγγελέα, σε φυλάκιση 15 μηνών, χωρίς ελαφρυντικά και με αναστολή. Για την χορήγηση, το 2012, ψευδών πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για έκδοση αδειών  οπλοφορίας σε πέντε γνωστά στελέχη/βουλευτές της Χρυσής Αυγής (αλλά πιθανόν και σε άλλα μη γνωστά μέλη της). 
Το δικαστήριο εξέφρασε αμφιβολίες για το αν εξετάστηκαν αυτοί που πήραν πιστοποιητικά, για το αν προσήλθαν οι ίδιοι να τα πάρουν και καταδίκασε την πρακτική της μη καταγραφής των προσερχομένων και εξεταζομένων-και μάλιστα για χορήγηση πιστοποιητικού για έκδοση άδειας οπλοφορίας. 
Το κατηγορητήριο επικεντρωνόταν στην διαδικασία έκδοσης των πιστοποιητικών και όχι στην ουσία του ζήτηματος, που ήταν η χρησιμοποίηση της παρατυπίας για την απόκρυψη της μαζικής  χορήγησης πιστοποιητικών για τον εξοπλισμό στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής- όχι μόνο των γνωστών στελεχών που κατονομάστηκαν, αλλά και πολλών άλλων. 
Σημαντικό ρόλο στην καταδικαστική απόφαση έπαιξαν και τα ψεύδη και οι παλινωδίες του Παρασχάκη, τόσο στην πρώτη  ΕΔΕ του Μαίου 2013, που είχε γίνει γίνει στο ΨΝΑ και στην οποία είχε αρνηθεί ότι είχε δώσει πιστοποιητικά, στις 23/5/2012, στους Ζησιμόπουλο και Μπούκουρα (πράγμα που αποδείχτηκε ότι είχε πράγματι συμβεί στις έρευνες που, επιτέλους, ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα),  όσο και στην σημερινή απολογία του, όπου παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα "για να τελειώνει η υπόθεση".
Αφησε μάλιστα να εννοηθεί, σε μια από τις παλινωδίες του, ότι επειδή ήταν στην Χρυσή Αυγή και συγχρωτίζονταν μαζί τους, τους ήξερε.... ήξερε ότι "ήταν καλά", άρα δεν χρειάζονταν και εξέταση. Αλλά σε επίμονες ερωτήσεις της έδρας, αυτό, όπως και πολλά άλλα, τα έπαιρνε πίσω και τα μπουρδούκλωνε.
Είχαν μαζευτεί δεκάδες αντιφασίστες από πολλές συλλογικότητες, ενώ στο πλευρό του Παρασχάκη είχαν προσέλθει μερικοί (καμιιά δεκαριά) της ΛΕΠΕΝ, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της Ρήγας.