Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΤ, ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ!

πηγή

Με συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «αγώνες, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με ανυπακοή», το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς απέτρεψε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας εξαμελούς οικογένειας με ιδιοκτήτη άπορο με 85% αναπηρία. Το κάλεσμα είχε κάνει ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.
Κατά την σημερινή εκδίκαση (Τετάρτη 18/10), τα ΜΑΤ μπήκαν στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης που είχε γεμίσει από κόσμο και ασκώντας βία παρατάχθηκαν μπροστά από την έδρα, ενώ στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου άλλες δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει διαδηλωτές που δεν είχαν προλάβει να περάσουν. Σημειώνουμε ότι η διαδικασία πρέπει να είναι δημόσια και ανοιχτή σε όλους.

Η αστυνομία δεν αποπειράθηκε να βγάλει τον κόσμο από την αίθουσα όπως είχε κάνει τον Ιούλιο, αντιλαμβανόμενη πλέον το πλήθος, τη δύναμη και την αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν απέτρεψαν τον πλειστηριασμό και υποσχέθηκαν ότι θα βρίσκονται και πάλι στα δικαστήρια την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη για «να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη».