Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 05, 2016

ΜΙΑ ''ΑΛΛΗ'' ΦΩΝΗ ΕΞ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Στην Αμερικανικη μητροπολη του ιμπεριαλισμου ηδη φαινεται πως κατι αλλαζει.
Κατ αρχην να μιλησουμε για το φαινομενο Μπερνι Σαντερς που ηταν υποψηφιος με τους δημοκρατικους - για προεδρος της Αμερικης -εναντια στην διεφθαρμενη και εκφυλισμενη Χιλαρυ Κλιντον.
Εκατομμυρια εργαζομενοι στοιχιθηκαν μαζι του σ αυτη την εμβρυωδη προσπαθεια τους να αποκτησουν την πολιτικη τους ανεξαρτησια απο τους υπηρετες [Κλιντον, Τραμπ]του καπιταλιστικου συστηματος.
Η προσπαθεια τους δεν ολοκληρωθηκε γιατι ο Σαντερς υποταχτηκε στο συνεδριο του δημοκρατικου κομματος και υποστηριξε την Κλιντον ,κατω απο την αποδοκιμασια των εκλεκτορων που ειχαν εκλεγει υπο την ηγεσια του .
Αποτελεσμα ? Την επομενη ημερα παραιτηθηκε απο μελος του δημοκρατικου κομματος κατω απο την οργη των εκατομμυριων που τον ειχαν ακολουθησει στην εκλογικη -και οχι μονο-διαδικασια.
Αυτο ειναι μια εικονα της πολιτικης και κοινωνικης αλλαγης που εχει αρχισει να συντελειται στα σπλαγχνα του ιμπεριαλιστικου τερατος.
Ας 'ακουσουμε' ομως και μια αλλη φωνη που ερχεται εξ Αμερικης με το ιδιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ περιεχομενο.
Ο Δρ Frank Veith θεωρειται ο πιο καταξιωμενος αγγειοχειρουργος στον κοσμο .
Σε ενα κειμενο του γραφει.
''Στο μελλον θα αντιμετωπισουμε πολλα εμποδια .
Το πρωτο ειναι ενα ατελες συστημα υγειας μεσα στο οποιο αντιμετωπιζουμε απαγορευτικες κοκκινες γραμμες και καθε ειδους καθηκοντολογικες ρυθμισεις που εχουν ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η υγεια των ασθενων να εναποτιθεται ολο και περισσοτερο στα χερια διοικητικων υπαλληλων και ασφαλιστικων εταιρειων και ολο και ΛΙΓΟΤΕΡΟ στα χερια των γιατρων.
Μπορει να πει κανεις οτι η ΗΘΙΚΗ σημερα στις Ηνωμενες Πολιτειες εχει ΑΠΟΤΥΧΕΙ..
Το βλεπουμε στους πολιτικους μας που ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ μεσα στο αρμα ομαδων με συγκεκριμενα οικονομικα συμφεροντα τα οποια χρηματοδοτουν τις πολιτικες τους δραστηριοτητες .
Το βλεπουμε στην Wall Street και στις ασφαλιστικες εταιρειες που εχουν για πρωτο τους και υπερανω ολων κινητρο,το κερδος.
Και φυσικα το βλεπουμε στο συστημα υγειας μας σε ΤΡΑΓΙΚΗ μορφη.
Το βλεπουμε στους δικηγορους που προσπαθουν να μετατρεψουν καθε επιπλοκη σε δικαστικη καταδικη για να καρπωθουν ενα σεβαστο ποσον χρηματικης αποζημιωσης.
Κανονικα οι διοικησεις των νοσοκομειων θα επρεπε να εχουν εχουν μελημα την ποιοτητα περιθαλψης. Δυστυχως αυτο απουσιαζει .Αντιθετα κερδοσκοπικου τυπου διαγνωστικες ομαδες ,γραφεια μελετης σχετικοτητας κοστους -οφελους και ΔΟΛΛΑΡΙΑ αποτελουν την κινητηρια δυναμη απασχολησης αυτων των ατομων.
Τελικα καθως οι ιατρικες αμοιβες εχουν ελαττωθει βλεπουμε ηθικα προβληματα ΚΑΙ μεταξυ των γιατρων.
Πολλοι ασθενεις σε πολλα απο τα καλυτερα νοσοκομεια της χωρας αντιμετωπιζονται θεραπευτικα με πανακριβες φορητες ηλεκτρονικες συσκευες ,ενω θα αρκουσε μια απλη φαρμακευτικη αγωγη.
ΓΕΝΙΚΑ εχουμε ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΗΘΟΥΣ στις Ηνωμεμες Πολιτειες που δεν εξαντλειται στα θεματα περιθαλψης ,αλλα ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ.
Θα ηταν ευτυχημα αν η ηθικη ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που πιστευω οτι αυτη η χωρα οπωσδηποτε χειαζεται ,ξεκινησει απο το χωρο της περιθαλψης ,ιδιαιτερα δε απο και με τους γιατρους''

Εχω την βεβαιοτητα οτι οχι μονο στην γηραια ηπειρο, οπου οι εργαζομενοι μαχονται να κερδισουν την ζωη τους εναντια ατα μνημονια ,ΑΛΛΑ και στον λεγομενο νεο[?] κοσμο ο δρομος για την απελευθερωση του ανθρωπου εχει ανοιξει.............
Δημητρης Γ.