Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, Μαΐου 08, 2016

Ιταλία: Δικαστήριο αποφάσισε πως η κλοπή φαγητού δεν είναι έγκλημα αν είσαι φτωχός/ή


_89550162_gettyimages-459241278

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας απεφάνθη σήμερα ότι η κλοπή μικρών ποσοτήτων φαγητού για να καταπολεμηθεί η πείνα, δεν είναι έγκλημα.

Το Δικαστήριο ανέτρεψε σήμερα καταδικαστική απόφαση εναντίον ενός αστέγου ο οποίος είχε κλέψει από σουπερμάρκετ τυρί και λουκάνικα αξίας 4,07 €. Το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο άνδρας πήρε το φαγητό ορμώμενος από «την άμεση και ουσιαστική ανάγκη για τροφή», συνεπώς δεν συνίσταται έγκλημα.

Το 2011, στη Γένοβα, ένας πελάτης του σουπερμάρκετ ειδοποίησε την ασφάλεια όταν ο άστεγος άνδρας προσπάθησε να φύγει από το κατάστημα με δύο κομμάτια τυρί και ένα πακέτο λουκάνικα στην τσέπη του. Το 2015 ο άνδρας (Ρομάν Οστριάκοφ) καταδικάστηκε για κλοπή και κλήθηκε να εκτίσει 6 μήνες φυλάκισης και να πληρώσει 100 € πρόστιμο.

Για τους δικαστές όμως του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ιταλίας, φαίνεται ότι το «δικαίωμα στην επιβίωση είναι ανώτερο της κατοχής υλικών αγαθών», όπως αναφέρεται στην εφημερίδα La Stampa. Επιπλέον η εφημερίδα Corriere Della Sera αναφέρει ενδεικτικά ότι σύμφωνα με στατιστικές καθημερινά προστίθενται 615 καινούριοι άνθρωποι στον φτωχό πληθυσμό της Ιταλίας.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται «ιστορικής σημασίας» από το σύνολο του Ιταλικού Τύπου.

Με πληροφορίες από BBC
Απόδοση – επιμέλεια για το Kollect: Διαστημόγατο