Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, Μαΐου 06, 2016

Σαββάτο - Κυριακή: Οι συγκεντρώσεις για ασφαλιστικό και Πρωτομαγιά


ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο – Συναυλία την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 18:00

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ – ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016  ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΩΡΑ 18:00

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ


Με μία κατάπτυστη απόφασή της η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. επέλεξε την 8η Μαΐου -μέρα που τα Συνδικάτα τιμούν τα 130 χρόνια από τους αγώνες της Πρωτομαγιάς, του Σικάγο του 1886– να ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο που σαρώνει ότι απέμεινε όρθιο από την Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας και εξαπολύει νέα φορολογική επιδρομή εναντίον των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλες τις Ομοσπονδίες, τα Νομαρχιακά της Τμήματα, τα πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε παλλαϊκή κινητοποίηση για να ακυρώσουμε τα σχέδια ψήφισης και εφαρμογής των μνημονιακών εκτρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου 2016, αποφάσισε:

1.     48ωρη Γενική Απεργία σε όλο το Δημόσιο την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.

2.   Συλλαλητήριο-Συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 και ώρα 18:00, ημέρα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή το αντιλαϊκό νομοσχέδιο και που οι εργαζόμενοι της χώρας μας γιορτάζουν αγωνιστικά την Εργατική Πρωτομαγιά.

ΟΛΜΕ: Κάλεσμα στα συλλαλητήρια του Σαββάτου και της Κυριακής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, Παρασκευή, 6-5-16, αποφάσισε και καλεί όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα το διήμερο 7 και 8 Μάη για να τιμηθεί με αγώνες η εργατική Πρωτομαγιά και να αποτραπεί η ψήφιση των αντιασφαλιστικών και φοροεισπρακτικών νομοσχεδίων της κυβέρνησης.
Πιο συγκεκριμένα:
Να πάρουν μέρος την Κυριακή στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις πρωτεύουσες των νομών σε όλη τη χώρα.
Να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς που οργανώνονται το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή, πρωί και απόγευμα, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.
Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων που θα έρθουν στην Αθήνα, οι τοπικές ΕΛΜΕ σε συνεννόηση με τα νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ να φροντίσουν για τη μετακίνηση όποια μέρα και ώρα κρίνουν προσφορότερη. Σε συνεννόηση θα καλυφθεί μέρος του κόστους των λεωφορείων από την ΟΛΜΕ.

ΠΑΜΕ: Τα αγωνιστικά ραντεβού το Σάββατο και την Κυριακή

Σάββατο 7 Μάη - 2η ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας

    Με τρεις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις, συνεχίζουν τη μάχη της απεργίας οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

1. Στην Αθήνα, συγκέντρωση θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, με τη συμμετοχή εργαζομένων από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Οι προσυγκεντρώσεις για την Αττική είναι ίδιες με αυτές της Παρασκευής και θα γίνουν όλες στις 5.30 μ.μ.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες απ' όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στις 5 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα λεωφορεία από τη Λάρισα θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι από την οδό Τάκη Τσιόγκα (πρώην Καλλιθέας, δίπλα στον Πηνειό), από Βόλο στη 1 μ.μ., από το Δημαρχείο), από τα Τρίκαλα στις 11.30 π.μ., από την Οδό Λαρίσης (ψησταριά «Κωστάρα»), από την Καρδίτσα στις 12 μ., από το αθλητικό Κέντρο).

Λεωφορεία από Πελοπόννησο για Αθήνα αναχωρούν: Στις 12 μ. από την Καλαμάτα (πλατεία Υπαπαντής) και τη Μεσσήνη (Δημαρχείο), στη 1.30 μ.μ. από τη Σπάρτη (Πυροσβεστική), στις 2 μ.μ. από Κίο (πλατεία) και Τρίπολη (σταθμός ΟΣΕ), στις 2.20 μ.μ. από το Ναύπλιο (ΔΕΗ), στις 2 μ.μ. από Νέα Κίο (κεντρική πλατεία), στις 3 μ.μ., από Αργος (ΟΣΕ), στις 3 μ.μ. από Κιάτο (Δικαστήρια), στις 3.30 μ.μ. από την Κόρινθο (Περιβολάκια) και στις 4 μ.μ. από Αγίους Θεοδώρους.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» και στην Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου θα αναχωρήσουν με πούλμαν από την ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών στα Βενζινάδικα στις 1:30 μ.μ.

Εξάλλου από την Λαμία για Αθήνα θα αναχωρήσουν πούλμαν από την πλατεία Πάρκου στην 1 το μεσημέρι και στις 2 το μεσημέρι από την Αταλάντη, από τη Λιβαδειά στις 14.30 μ.μ., από το Ζάππειο, από την Άμφισσα  στη 1 μ.μ., από την πλατεία παιδικής χαράς και από τη Χαλκίδα στις 3 μ.μ., από το Βούρκο, από την Ιστιαία στις 12μ. από τα ΚΤΕΛ, από το Μαντούδι στη 1.30 μ.μ. από το Δημαρχείο, από το Αλιβέρι στη 1.30 μ.μ. στο σταθμό Πυροσβεστικής, από τα Ψαχνά στις 2.30 μ.μ. από το Δημαρχείο και από το Λαύριο στις 16.00 μ.μ.

2. Στη Θεσσαλονίκη, το μεγάλο συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, με συμμετοχή εργαζομένων και άλλων λαϊκών στρωμάτων απ' όλους τους νομούς της Μακεδονίας (Κεντρική, Δυτική, Ανατολική) και της Θράκης. Πούλμαν για τη συγκέντρωση δρομολογούνται ως εξής: Από Αλεξανδρούπολη, στη 13.00 μ.μ., από το Δημαρχείο, από Καβάλα στις 15.30 μ.μ., από το Δημοτικό Κήπο, από Κοζάνη στις 16,30 μ.μ., από την πλατεία, από Κομοτηνή στις 2 μ.μ. από το Δημαρχείο

3. Στα Γιάννενα, το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο θα γίνει στις 12 μ., στο Δημαρχείο. Λεωφορεία για το συλλαλητήριο θα αναχωρήσουν από την Αρτα, στις 10.30 π.μ. από Εργατικό Κέντρο, τη Λευκάδα στις 9.30 π.μ. από πάρκο παραλίας,  την Ηγουμενίτσα και από την Πρέβεζα με αναχώρηση στις 9.00 π.μ. από τα παλιά ΚΤΕΛ.

Κυριακή 8 Μάη - Ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς

Με συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, το ΠΑΜΕ τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

    Στην Αθήνα, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα και θα μετατραπεί σε ολοήμερη κινητοποίηση - βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νομοσχεδίων που θα συζητιούνται και θα ψηφίζονται το βράδυ της ίδιας μέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ενα τραγούδι για τον πρόσφυγα». Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργος Γεωργακάκης, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Μίλτος Πασχαλίδης, Λίνα Ψυχογιού και η Χορωδία του ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν εργαζόμενοι από το Λαύριο.

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Σάββατο-Κυριακή όλοι στους δρόμους!

Με τις απεργιακές συγκεντρώσεις της 6ης Μάη ξεκίνησε το τριήμερο ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-σφαγείο που θέλει να ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για το Σάββατο και την Κυριακή η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί:

Το Σάββατο 7 Μάη το πρωί διοργανώνει μαζικές εξορμήσεις και δράσεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, με μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους να μπουν στη μάχη. Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. καλεί σε Συγκέντρωση στο Σύνταγμα τα συνδικάτα και σωματεία, όλες τις συλλογικότητες του Αγώνα.

Την Κυριακή 8 Μάη καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο εμπόριο και τα απεργιακά μπλόκα, στις 10.00 π.μ. στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα και ολοήμερες απεργιακές δράσεις με κατάληξη στο Σύνταγμα το απόγευμα (στις 6μμ) και μαζικό Συλλαλητήριο ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού εκτρώματος (ψηφίζεται την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ολοι στη 48ωρη Γενική Απεργία Παρασκευή-Σάββατο και στις συγκεντρώσεις της Κυριακής
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.

Σαν το κλέφτη και με μοναδικό κριτήριο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup στις 9/5, ελπίζοντας ταυτόχρονα να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση το ασφαλιστικό τερατούργημα και τον νόμο φορομπηξίας των λαϊκών εισοδημάτων μέσα στο Σαββατοκύριακο.  

Με τα νομοσχέδια αυτά κλιμακώνεται ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους ενώ συνεχίζεται και βαθαίνει η αδιέξοδη και καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολούθησαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τα πρωτοφανούς αγριότητας βαθιά ταξικά νομοσχέδια δείχνουν ότι η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» είναι παραμύθι, οδηγεί πάντα σε νέες επιθέσεις στο λαϊκό εισόδημα και στα εργατικά δικαιώματα. Το πιο επείγον ζήτημα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία είναι ο αγώνας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν οι βάρβαροι αντιλαϊκοί νόμοι, η ρήξη με τους δανειστές  με την ΕΕ και το ΔΝΤ, η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης.  Καμιά αυταπάτη ότι μπορεί να υπάρξει "ευαίσθητο μνημόνιο". Το χρέος δεν θα το διαγράψουν μόνοι τους οι δανειστές όσα μέτρα και αν περάσει η κυβέρνηση.  Θα το χρησιμοποιούν μόνιμα σαν ένα μηχανισμό συνεχούς επιβολής νέων μέτρων για να ξεζουμίζουν τον λαό και να ελέγχουν τα πάντα. Σ’ αυτή την πολιτική συμφωνεί όλο το μνημονιακό μπλοκ, με την παλιά του σύνθεση (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη) και τις νέες συμμετοχές του (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων). Την ίδια πολιτική στηρίζει και η φασιστική – ρατσιστική Χρυσή Αυγή. Μόνος αντίπαλος είναι ο λαός. Μόνο εμείς μπορούμε να διαγράψουμε το χρέος.  Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις και απαντήσεις για άλλη πολιτική μέσα στην ΕΕ, όπως έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο με την ρήξη / αποδέσμευση μπορεί να καταργηθούν τα μνημόνια!

Αυτή την μάχη πρέπει να δώσουν όλες οι δυνάμεις. Οι δυνάμεις της αριστεράς και το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να μπουν αποφασιστικά μπροστά από τώρα και διαρκώς και μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων στην μάχη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Εγκαταλείποντας επιτέλους αποτυχημένες λογικές της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας του στυλ "απεργούμε όταν ψηφίζεται ένας νόμος", που οδήγησαν στο "φρενάρισμα" των αγώνων μετά την απεργία στις 4 Φλεβάρη και άφησαν τα περιθώρια στην κυβέρνηση για αιφνιδιασμούς και ελιγμούς – χειρισμούς της λαϊκής οργής.

ΌΛΟΙ στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.  Αυτό το τριήμερο να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη, για να απεργήσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε για να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τους νόμους λαιμητόμο για την ασφάλιση και τη φορολογία. Για αποφασιστικό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πάλη! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματά μας.

Η μάχη κατά του νέου μνημονίου τώρα αρχίζει! Γελιέται η κυβέρνηση αν πιστεύει ότι με κόλπα και αιφνιδιασμούς θα κερδίσει την μάχη. Με την ψήφιση των νομοσχεδίων  δεν ολοκληρώνεται η «αξιολόγηση». Θα έρθουν και άλλα μέτρα και ο μόνιμος κόφτης -το αυτόματο μνημόνιο διαρκείας- για να εξασφαλιστούν τα αιματηρά πλεονάσματα του 3.5% που συμφώνησαν το καλοκαίρι!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία: Συγκεντρώσεις το Σάββατο και την Κυριακή

ΑΘΗΝΑ
Σάββατο 7 Μάη , Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί στις 5:30 μ.μ. στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου

Κυριακή 8 Μάη καλεί στην Ομόνοια στις 10.30 πμ για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυριακή 8 Μάη καλεί στην Καμάρα στις 10:30 π.μ.


ΛΑΕ: Νέα αγωνιστικά ραντεβού το Σάββατο και την Κυριακή

Η ΛΑΕ καλεί σε μεγάλη μαζική κινητοποίηση τα μέλη και τους φίλους της, ώστε να συμβάλλουν με όλες τις δυνάμεις τους στην καμπάνια στις γειτονιές και τις πόλεις όλης της χώρας, για την επιτυχία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του 3ημέρου και για αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που τις εφαρμόζει και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου, που επί της ουσίας τις στηρίζει.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ:

Σάββατο 6 μμ στο Σύνταγμα. Συνάντηση ΛΑΕ Όθωνος & Αμαλίας

Κυριακή 10 πμ για Πρωτομαγιά Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου). Πορεία Σύνταγμα

Κυριακή 6 μμ Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Συνάντηση ΛΑΕ Όθωνος & Αμαλίας