Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2023

ΕΕΚ: Οι εχθροί του λαού νικήσανε στις κάλπες χωρίς αντίπαλο

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης Ιουνίου 2023

Οι εχθροί του λαού νικήσανε στις κάλπες χωρίς αντίπαλο

Ενιαίο ταξικό μέτωπο για τη συντριβή τους!



Χωρίς εναλλακτική προοπτική εξουσίας, με προεξοφλημένο το νικηφόρο για την Δεξιά αποτέλεσμα, σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στις κάλπες και σε μια “Βουλή” που μοιάζει τώρα με καρικατούρα της “Συμβουλευτικής” του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Είναι η μεγαλύτερη αποχή της Μεταπολίτευσης (47,17%), μεγαλύτερη κι από την αποχή 45%, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, μετά την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποχή μπορεί να εκφράζει απογοήτευση, οργή, καταγγελία ή και αδιαφορία κάποιων. Όμως ποτέ δεν εκφράζει στήριξη και μάλιστα της Δεξιάς που τώρα θριαμβολογεί πατώντας σε κινούμενη άμμο, μετά από μια νίκη πάνω σε έναν ήδη νικημένο αντίπαλο. Ο θλιβερός “Κούλης” της Δεξιάς εκλέγεται για δεύτερη φορά πρωθυπουργός έχοντας ψηφιστεί από το 21,3% του εκλογικού σώματος.



Εξάλλου η αποχή έκοψε ψήφους σχεδόν από τους πάντες, εκατοντάδες χιλιάδες από τη ΝΔ (μείον 294.663 ψήφους), δεκάδες χιλιάδες από το ΠΑΣΟΚ (μείον 58.850 ψήφους) και το ΚΚΕ (μείον 25.815 σε ψήφους και αύξηση κατά 0,46% ποσοστιαία) κ.λπ. και νέες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων από τον κατακρημνιζόμενο ΣΥΡΙΖΑ (255.248 ή σε ποσοστό κατά 2,23% κατρακυλώντας στο 17,84%).

Έχασε και το λίγο της εύρος η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να βλέπει να εξατμίζονται σε ένα μήνα οι μισές από τις λίγες ψήφους των εκλογών του Μαΐου 2023 (από 31.759 σε 15.969 ή σε ποσοστό από το 0,54% στο 0,31%).

Αναμφίβολα, το πιο ανησυχητικό, νοσηρό σημείο των εκλογών είναι η μεγάλη άνοδος των φασιστικών και ακροδεξιών μορφωμάτων και προπαντός η είσοδος ξανά στη Βουλή των Χρυσαυγιτών Ναζί, των φονιάδων του Παύλου Φύσσα.


Είναι εξοργιστικό να θριαμβολογούν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ για την ελάχιστη αύξηση του ποσοστού τους (αγνοώντας την απώλεια ψήφων) και να μην υπογραμμίζουν την απειλή από την άνοδο της φαιάς πανούκλας.

Ξανά ακούγονται οι κραυγές για “εκφασισμό της κοινωνίας”. Ως πότε θα κατηγορούν τους σκλάβους, τους δεμένους με τα υλικά και πνευματικά δεσμά, εκείνοι που εξωραῒζουν τις αλυσίδες τους, υπηρετώντας το σάπιο καπιταλισμό; Οι γραφειοκράτες, πασόκοι, σταλινικοί, συριζαίοι που με την πολιτική τους στρώνουν χαλί στους χιτλερίσκους;

Η επιθανάτια αγωνία της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απεικονίζεται στην τωρινή Βουλή με τους Δεξιούς, ακροδεξιούς, ναζιστικά χρυσαύγουλα, εχθρούς των εμβολίων και των αμβλώσεων και το λοιπό τουρλουμπούκι σε πλεύση χωρίς μπούσουλα. Είναι η χρεοκοπία μιας γραφειοκρατικής, σταλινοθρεμένης και κεντριστικής Αριστεράς που αρνείται σαν ανεπιθύμητο ή πρόωρο να θέσει στο κέντρο την κρίση πολιτικής εξουσίας και ταξικής κυριαρχίας, την πάλη για Εργατική Εξουσία και σοσιαλισμό, είναι αυτή που ευθύνεται για την παράταση μιας οργανωμένης σήψης που γενάει τα σαπρόφυτα και τις Λερναίες Ύδρες.

Eνιαίο μέτωπο δράσης των οργανώσεων της εργατικής τάξης για τη συντριβή των εχθρών του λαού!

Ας αφήσουμε τους νεκρούς να θάψουν τους νεκρούς τους! Καιρός να συγκεντρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και προσπάθειες για να οργανώσουμε και να εκπαιδεύσουμε μια γνήσια επαναστατική διεθνιστική πρωτοπορία που θα διεισδύσει στις μάζες και θα τις οργανώσει κάτω από την σημαία της Διαρκούς Επανάστασης. Έρχονται θύελλες παγκόσμια και στην Ελλάδα.

ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ!

Το Π.Γ της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος

26/6/2023

 

Πηγή : Νέα Προοπτική