Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2022

Η ζωή του καρκινοπαθή κρατούμενου Nasser Abu Hamid στις φυλακές του Ισραήλ σε άμεσο κίνδυνο

 


του Θόδωρου Κουτσουμπού

Ο Nasser Abu Hamid, 49 ετών, πολυϊσοβίτης στις φυλακές του Ισραήλ από το 2002, δίνει αυτές τις μέρες τη μάχη με τον θάνατο. Χτυπημένος από τον καρκίνο, αλλά κι απ’ την αδιαφορία, την μακρά αναβλητικότητα και εσκεμμένη «ιατρική αμέλεια» των ισραηλινών αρχών που δεν παρείχαν εγκαίρως νοσοκομειακή θεραπεία, βρίσκεται σε κώμα από την Τρίτη 4 Ιανουαρίου.

Η οικογένειά του δήλωσε πως ο επιβλέπων γιατρός τους είπε ότι πάσχει από οξεία πνευμονία ως αποτέλεσμα βακτηριακής λοίμωξης που οδήγησε στην ανεπάρκεια των πνευμόνων του. Η οικογένεια Abu Hamid την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου κατόρθωσε να επισκεφτεί τον γιο της, στην εντατική του νοσοκομείου Barzilai. Όπως μέλη της οικογένειας δήλωσαν στο Palestinian Prisoner’s Society (PPS), μόλις μπήκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας οι ισραηλινοί αξιωματικοί ασφαλείας τούς ζήτησαν να μείνουν μακριά από το δωμάτιο του Nasser και δεν τους επέτρεψαν να τον πλησιάσουν.

«Ονειρεύομαι να τον αγκαλιάσω εδώ και 20 χρόνια. Όταν πήγα να τον επισκεφτώ, τον είδα με χειροπέδες πίσω από το τζάμι, άρχισα να φωνάζω “Nasser είμαι εδώ”», είπε η μητέρα του.


Ο 49χρονος Nasser Abu Hamid κατάγεται από τον καταυλισμό Al-Amari της Ραμάλας. Το 2002 καταδικάστηκε σε 7 φορές ισόβια και επιπλέον 50 χρόνια φυλάκιση, εξαιτίας της αντιστασιακής του δράσης κατά την διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα. Άλλα τέσσερα αδέρφια του βρίσκονται κρατούμενοι στις κατοχικές φυλακές, επίσης καταδικασμένοι σε ισόβια. Τα πέντε φυλακισμένα αδέρφια είχαν ακόμη ένα αδερφό ο οποίος δολοφονήθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Ο καρκινοπαθής Nasser, ύστερα από μεγάλες καθυστερήσεις, υπεβλήθη τον περασμένο Οκτώβριο σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης καρκινικού όγκου στους πνεύμονες. Οι ισραηλινές αρχές αντί να του δώσουν χρόνο ανάρρωσης τον εξαπέστειλαν αμέσως πίσω στις φυλακές Ashkelon. Η αναγκαία χημειοθεραπεία εμποδίστηκε και ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση. Είναι μια πρακτική βασανιστηρίου και παραβίαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου που εφαρμόζει το Ισραήλ πάνω στα σώματα των Παλαιστινίων φυλακισμένων.

Η οικογένεια του Nasser Abu Hamid απευθύνει έκκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν επείγουσα και αποτελεσματική δράση για να σώσουν τη ζωή του γιου τους, που αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο θανάτου. Επίσης, η Επιτροπή Υποθέσεων Παλαιστινίων Κρατουμένων προέτρεψε όλους τους διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παρέμβουν επειγόντως και να πιέσουν τις ισραηλινές αρχές κατοχής να απελευθερώσουν τον Nasser.

Ο αριθμός των Παλαιστινίων φυλακισμένων αυτή την περίοδο είναι 4.850 εκ των οποίων οι 540 είναι χωρίς κατηγορία και χωρίς δίκη – υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης. Οι 40 είναι γυναίκες και τα 225 είναι παιδιά! Περισσότεροι από 700 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα, ενώ 170 από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά η λεγόμενη διεθνής κοινότητα, ειδικά της πολιτισμένης Δύσης, σιωπά μπροστά στις απροκάλυπτες παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν και εξοπλίζουν το κράτος του Ισραήλ με δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, το ίδιο η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δε Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια, είτε με κυβέρνηση Δεξιάς είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, συνάπτει πολεμικές συμφωνίες και μπίζνες με το κράτος του Ισραήλ. Και όταν αντισημίτες και φασίστες με πατέντα όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης βρίσκονται σε μια κυβέρνηση που υποκρίνεται τον φίλο του εβραϊκού λαού, φανταζόμαστε ότι τα κόκκαλα των Εβραίων Μαρτύρων του Άουσβιτς και των στρατοπέδων θανάτου θα τρίζουν κυριολεκτικά από την απροκάλυπτη εκμετάλλευση της Σοά για να δικαιολογούνται τα σημερινά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ και  των διεθνών συνεργατών του.

Πηγή: Νέα από την Παλαιστίνη και διεθνή μέσα.

 

Πηγή: Νέα Προοπτική