Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17, 2023

Σεπόλια: Κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στη σαπίλα του κράτους και της εξουσίας

Το ΕΕΚ για την υπόθεση των Σεπολίων

Η υπόθεση του προαγωγού της 12χρονης στα Σεπόλια δείχνει τη σαπίλα και την παρακμή ενός συστήματος που γίνεται επικίνδυνο για την κοινωνία. Ο προαγωγός Ηλίας Μίχος είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος της εξουσίας στην περιοχή. Είναι ο κολλητός της αστυνομίας της περιοχής, οι μπάτσοι βρίσκονταν διαρκώς στο μαγαζί του φίλου τους Ηλία, είναι ο τοπικός κομματάρχης της Ν.Δ. στις εκλογές του 2019, ήταν ο κομματάρχης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκου, είναι ο κολλητός του Περιφερειάρχη Πατούλη, είναι ο κολλητός του Δήμαρχου Μπακογιάννη, η γυναίκα του είναι εκλεγμένη με τον Μπακογιάννη, είναι επίσης ο κολλητός των παπάδων στην εκκλησία του Αγίου Αιμιλιανού, είναι αυτοί που την ώρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ χτυπούσαν τις καμπάνες πένθιμα.

“Πενθούσα γυναίκα σε καλάθι”, κιμωλία σε χαρτί ακουαρέλας, του Βίνσεντ φαν Χοχ. Φλεβάρης-Μάρτης 1883. Το έργο εκτίθεται στο μουσείο Kröller-Müller, στο Όττερλοου της Ολλανδίας.

Από την πρώτη στιγμή το όλο το σύστημα εξουσίας προσπάθησαν να τον προφυλάξουν και να πέσει στα μαλακά. Πρώτα η Αστυνομία, όταν η μάνα και ο πατέρας πήγαν να καταγγείλουν τον προαγωγό, οι αξιωματικοί ανησύχησαν, έδειξαν εκνευρισμό και στο τέλος τούς είπαν να έρθουν την επόμενη μέρα γιατί ήταν απασχολημένοι. Αλήθεια ποια υπόθεση είναι πιο σημαντική από μια υπόθεση παιδοβιαστών και προαγωγών 12χρονης! Την επόμενη μέρα δήλωσαν αναρμόδιοι και τους παρέπεμψαν στη ΓΑΔΑ. Η ΓΑΔΑ καθυστέρησε άλλη μια μέρα για να δεχτεί την καταγγελία. Έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο στον παιδοβιαστή να αποκρύψει στοιχεία!

Όταν πλέον αναγκάστηκαν να τον συλλάβουν, τις πρώτες μέρες αναφέρθηκαν ότι τουλάχιστον 200 άτομα ήταν στο κύκλωμα των παιδοβιαστών. Τις πρώτες μέρες έγιναν 4-5 συλλήψεις ατόμων εκτός του συστήματος. Από ό,τι φαίνεται, όταν βρήκαν στα ονόματα «καθωσπρέπει» άτομα της κοινωνίας, τότε το ρόλο της συγκάλυψης ανέλαβε η δικαστική εξουσία με τη βοήθεια των ΜΜΕ.

Ξαφνικά, έσκασε η είδηση ότι μέρος των προαγωγών είναι και η μητέρα της 12χρονης. Τα στοιχεία ενάντια της ήταν η κατάθεση από την πλευρά του Μίχου δύο ποσών 20 και 25 ευρώ. Τα ποσά αυτά μπορούσαν κάλλιστα να ήταν η αμοιβή της που καθάριζε το μαγαζί του Μίχου. Την ίδια στιγμή που οι προαγωγοί διακινούσαν από την εκμετάλλευση της μικρής δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το ποσό των 20 ευρώ ήταν για τους «αδέκαστους» δικαστές, αρκετό για να φυλακίσουν τη μάνα. Απορρίπτοντας μάλιστα, πρόσφατα, την αίτηση αποφυλάκισής της.

Την μπάλα στη συνέχεια αναλαμβάνουν τα κανάλια, που για μεγάλη περίοδο προβάλουν την υπόθεση της μάνας-τέρατος, αφήνοντας να ξεχαστεί η υπόθεση των παιδοβιαστών. Ο κανιβαλισμός τους συνεχίζεται βγάζοντας στον αέρα το όνομα της μικρής. Τα θύματα των τεράτων γίνονται βορά της δημοσιότητας για να καλύψουν τον «άνθρωπο» τους, τον προαγωγό.

Το κρατικό σύστημα το μόνο που κάνει είναι να φυλακίζει τη μάνα, αφήνοντας τη φτωχή οικογένεια μόνη της. Η αναγκαία ψυχολογική στήριξη της οικογένειας ποτέ δεν δόθηκε. Αυτή τη δουλειά όπως και τη στήριξη της οικογένειας έχουν αναλάβει οι αλληλέγγυοι κάτοικοι της περιοχής.

Η αλληλεγγύη στην οικογένεια, στη μητέρα και στο θύμα, δεν έχει καμιά σχέση με τη φιλανθρωπία. Είναι ο μόνος δρόμος οι κινητοποιήσεις των αλληλέγγυων, για να μην κλείσουν την υπόθεση αθωώνοντας τα τέρατα και καταστρέφοντας την οικογένεια.

Η πάλη για τη στήριξη της οικογένειας, της μάνας και της κοπέλας, δεν είναι απλά θέμα δικαιοσύνης. Είναι η σύγκρουση με τη σάπια κρατική εξουσία που χωρίς προκάλυμμά, προστατεύουν τους παιδοβιαστές.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

 

Πηγή : Νέα Προοπτική