Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2016

Επιτυχημένη η συναυλία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο ΙΛΙΟΝ





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του κοινωνικού ιατρείου Ιλίου. Εκατοντάδες άτομα παρεβρέθησαν στην πλατεία Γεννηματά στο Ίλιον και η συναυλία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πλήθος συλλογικοτήτων με την παρουσία τους εξέφρασαν τη στήριξή τους στο εγχείρημα: ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου, το Αριστερό Σχήμα Ιλίου, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, η Ανοιχτή Λαική Συνέλευση Περιστερίου, ο Βοτανικός Κήπος της Πετρούπολης, η Κ.Ο  ΙΛΙΟΥ του ΕΕΚ-Τροτσκιστες, η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κ.α

Η συναυλία αυτή ηταν επιτυχημένη παρά τον πρωτοφανή  πόλεμο που δέχθηκαμε απο την Δημοτική αρχή, όπου με ιδιαίτερη φροντίδα κατέβασε όλα τα ...πανό και όλες τις αφίσες που διαφήμιζαν τη συναυλία από όλα τα σημεία του Δήμου Ιλίου.

Η συναυλία ξεκίνησε στις 8:00 το βράδυ με τους Ρετζι -Μάβι να ανεβαίνουν στη σκηνή ενώ ακολούθησε το μουσικό σχήμα του 18ΑΝΩ. Στη συνέχεια μας χάρισαν μια μαγευτική βραδιά  η Μάρθα Φριντζηλα ,ο Ριζος και η Σαβίνα Γιαννατου με τον κ. Σκανδαμη να βγαίνει στη σκηνή μεταμεσονύκτια με πολυ κέφι, ενώ οι... ακούραστοι Βασίλης Ραλλης και  Δημητράκης Ramon εκλεισαν τη συναυλία βγαίνοντας στη σκηνή στις 1:30 τα ξημερώματα!
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους καλλιτέχνες  που συμμετείχαν αφιλοκερδώς σε αυτη τη συναυλία. Ευχαριστουμε ιδιαιτερως τον συνθετη -τραγουδοποιο και συμπολιτη μας Νικο Ζουδιαρη για την βοηθεια που έχει δώσει στο στησιμο αυτης της εκδηλωσης.

Λίγα λόγια για το ιατρείο:

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου φιλοξενείται στον Ανοιχτο Κοινωνικο Χωρο Ιλιου στην Iδομενέως 32 στον δεύτερο όροφο.

Το ιατρειο κοινωνικης αλληλεγγυης ειναι δημιουργημα της αναγκης που προεκυψε μετα την διαλυση των περιφερειακών ΙΚΑ απο την κυβερνηση Σαμαρα -Βενιζελου οταν εξαναγκασε σε απολυση τους μισους απο τους 5500 γιατρους που υπηρετουσαν στο τοτε ΙΚΑ, στο πλαισιο των μνημονιων που υπεγραψε.
Δημιουργηθηκε μια πρωτοφανης ανθρωπιστικη και υγειονομικη κριση. Για όσους είχαν προσδοκίες οτι η κυβέρνηση που ακολούθησε η διάψευση ήρθε πολύ γρήγορα με την κυβέρνηση Συριζα - Ανελ να υπογράφει και να δρομολογεί το τρίτο μνημόνιο ενάντια σε ενα ήδη καθημαγμένο λαό.

Ετσι αποφασισαμε να δωσουμε μαζι την μαχη για το δικαιωμα στη ζωη εναντια σε καθε κυβερνηση και πολιτικη που επιχειρει να καταστρεψει την ζωη και την ελπιδα στο αυριο.

Αυτη ειναι η γενεθλια πραξη δημιουργιας του ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο ΙΛΙΟΝ πριν από ένα χρόνο.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Ιλιον συνεργάζεται και αγωνίζεται ήδη με άλλα κοινωνικά ιατρεία στην Αθήνα αλλά και στην υπολοιπη Ελλάδα που έχουν τις ίδιες προτεραιότητες και στόχους:

Το ιατρειο μας:

1] Αποτελει ενα πολιτικο εγχειρημα - προταγμα του σημερα, για μια αλλη κοινωνια ελευθεριας και δικαιοσυνης του αυριο.

2] Αρνειται την αναθεση και την εμπορευματοποιηση της αλληλεγγυης, καταγγελλει την αλληλεγγυα ψηφοθηρία

3] Αρνείται οποιαδηποτε συνεργασία με το κρατος τις ΜΚΟ, το ΕΣΠΑ την εκκλησιαστική υποκρισία,

4] Καταγγέλει τα μνημόνια και όλους τους διαχειριστές τους δεξιούς, κεντρώους και ''δήθεν'' αριστερούς

5] Καταγγέλει το χρέος στην ολότητα του και παλευει για την διαγραφή του.

6] Υποστηριζει ενα δημοσιο συστημα υγειας ,χωρις κανενα αποκλεισμο ντοπιου η προσφυγα, ασφαλισμένου και ανασφάλιστου κατω απο τον ελεγχο των εργαζομενων.

7] Ενωνει την φωνη του και την δραση του με αλλες συλλογικοτητες, αυτοοργανωμενες δομες, εργατικα και κοινωνικα κινηματα, με οραμα μια κοινωνια χειραφετημενη, χωρις εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο και

8]Παλευει εναντια σε καθε ρατσιστικο, εθνικιστικο, φασιστικο λογο και δραση. Εναντια στα στρατοπεδα συγκεντρωσης και εγκλεισμου των προσφυγων.Αμεση χορήγηση ασύλου σε όσους το αιτούνται, πρόσβαση σε κανονική κατοικία,  προνοιακή οικονομική στήριξη όλων των προσφύγων και μεταναστών που δεν έχουν πόρους επιβίωσης, της πρόσβασης στην Εργασία, στην Εκπαίδευση και στην Υγεία (ανεμπόδιστη, χωρίς κανέναν απολύτως  αποκλεισμό και για κανέναν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας), αλλά και σε παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά, Ολα αυτά πρέπει ν' αποτελέσουν τις βασικές συνιστώσες του κινήματος αλληλεγγύης.



Ρίζος
Μαρθα Φριντζήλα

Σαβίνα Γιαννάτου


Βασίλης Ράλλης