Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, Ιουνίου 01, 2016

Το Ξενοδοχείο Athens LEDRA να μείνει ανοικτό στα χέρια των εργαζομένων

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Ο όμιλος Παρασκευαϊδη με τα τεράστια κέρδη  από τις δραστηριότητες του στο κατασκευαστικό κλάδο θησαύριζε για δεκαετίες από την εκμετάλλευση του ξενοδοχείο Athens LEDRA (πρώην LEDRA MARRIOTT) διατηρώντας στη κατοχή του ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία της Αττικής. Με απόφαση του ομίλου η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια δημιούργησε τεράστιες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες και προμηθευτές την ώρα που συνολικά ο κλάδος παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στη κερδοφορία και το κύκλο εργασιών.
Τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων γίνονται κυρίως για να πλήξουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους, καθώς όλα δείχνουν πως μεθοδεύεται μια βίαιη κα γενικευμένη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου. Στο ξενοδοχείο ATHENS LEDRA δοκιμάζονται οι αντοχές του εργατικού κινήματος το οποίο οφείλει να δώσει μια άμεση και ξεκάθαρη απάντηση στην επίθεση που δέχεται από το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο. Αποτελεί μεγάλη αναγκαιότητα να αναγάγουμε το ζήτημα που έχει προκύψει εκεί σε ζήτημα ολόκληρου του κλάδου διευρύνοντας το και πέρα από αυτόν καθώς ο τουρισμός και τα ξενοδοχεία είναι η αιχμή της καπιταλιστικής ανάπτυξης αυτή τη στιγμή για τη χώρα.
Κανένα ξενοδοχείο, καμιά επιχείρηση δεν θα κλείσει με τους εργαζόμενους απλήρωτους και στο δρόμο. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της ξεπουλημένης Ομοσπονδίας, η οποία προσπαθεί να ρίξει τις ευθηνές του πιθανού κλεισίματος του ξενοδοχείου στους αγώνες των εργαζομένων για δικαίωση και πληρωμή των δεδουλευμένων, είναι όπλο στα χέρια των αφεντικών.
Καλούμε το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού και συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής να καλέσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση στο χώρο του Ξενοδοχείου λαμβάνοντας αποφάσεις μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο για κλιμάκωση του αγώνα με Παναττική απεργία ή στάση εργασίας στο κλάδο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν τη πλάτη τους στη συνδικαλιστική αριστοκρατία της Ομοσπονδίας που θέλει να διασπάσει και να αποσυσπειρώσεις τον αγώνα τους. Το ξενοδοχείο θα μείνει ανοικτό, δεν παραδίδεται χωρίς τους εργαζόμενους και αν χρειαστεί είναι οι μόνοι που θα το πάρουν στα χέρια τους! Αναδεικνύοντας την συναδελφική αλληλεγγύη, ορθώνουμε φωνές εργατικής αντίστασης και διεκδίκησης απέναντι στους εργοδοτικούς τσαμπουκάδες

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!!

Συναδέλφισσα συνάδελφε, δεν είναι σε μόνη/ος σου συλλογικά θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια μας. Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι όπως θέλουν αφεντικά και Ομοσπονδία.
ΛΑΝΤΖΑ αγωνιστική εργατική συσπείρωση στον επισιτισμό-τουρισμό