Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Το εργοδοτικό colpo grosso στην κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ»

Η κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ»
Συντάκτης: Τάσος Σαραντής

Σε καθεστώς ομηρίας εξακολουθεί να κρατάει τους νυν και πρώην εργαζομένους της η ιδιωτική κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», που βρίσκεται στο Παγκράτι, συμφερόντων του αγγειοχειρουργού Μιχάλη Χριστοφορίδη και του αναισθησιολόγου Ιωάννη Τοπαλίδη.

Το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας με έναντι και κατ’ επιλογή σε κάποιους εργαζομένους που έχει επιβάλει η εργοδοσία της κλινικής εδώ και τέσσερα χρόνια και με περιστασιακές εξοφλήσεις παρελθόντων ετών, εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει.

Ετσι, τα χρέη της κλινικής προς τους εργαζομένους έχουν διογκωθεί το τελευταίο εξάμηνο και έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 3 εκατ. ευρώ, που η διεύθυνση της κλινικής είχε αποδεχτεί ότι οφείλει μέχρι και τις 25/11/2015, με αναλυτική ονομαστική κατάσταση των οφειλών που υποχρεώθηκε να παραδώσει στο υπουργείο Εργασίας.

Στην πράξη, αυτή η ιδιότυπη εκ περιτροπής... μισθοδοσία αποβαίνει υπέρ της εργοδοσίας της κλινικής, αφού οι παλιοί εργαζόμενοι ωθούνται σε παραίτηση ή επίσχεση και στη θέση τους προσλαμβάνονται νέοι με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα.

Αυτοί με τη σειρά τους παραμένουν απλήρωτοι μέχρι να παραιτηθούν και έτσι η ανακύκλωση των εργαζομένων συνεχίζεται.

Βουνό παρανομιών
Δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» - 16 Φεβρουαρίου 2016
Δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» - 16 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» - 16 Φεβρουαρίου 2016 | 

Οι παρανομίες της διεύθυνσης της κλινικής συσσωρεύονται η μία πάνω στην άλλη, καθώς το δώρο του Πάσχα δεν καταβλήθηκε, όπως συνέβη και με το δώρο των Χριστουγέννων.

Αν και πρόκειται για αυτόφωρο ποινικό αδίκημα και παρ’ όλο που υποβλήθηκε μήνυση από εργαζομένους, για ακόμη μία φορά το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του Παγκρατίου «σήκωσε τα χέρια ψηλά» και δεν κινητοποιήθηκε ώστε να εντοπίσει τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Αννα Τσαρουχά.

Σε καθεστώς ομηρίας παραμένουν και οι περίπου 50 πρώην εργαζόμενοι της κλινικής που βρίσκονται σε επίσχεση, καθώς η εργοδοσία δεν προβαίνει στην αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, παρ’ όλες τις δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν.

Εν τω μεταξύ, η εργοδοσία προχώρησε στην εκδικητική απόλυση μιας εργαζόμενης για τη συνδικαλιστική της δράση, εξαιτίας της συμμετοχής της στις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων.

Μη καταβάλλοντας την αποζημίωση της απόλυσής της και των δεδουλευμένων, που ανέρχονται συνολικά σε περίπου 20.000 ευρώ, η διεύθυνση της κλινικής προχώρησε στη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού, στο οποίο δεσμεύεται για την εξόφληση της αποζημίωσης σε εβδομαδιαίες δόσεις.

Ανάλογο συμφωνητικό υπογράφηκε και με εργαζόμενη που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας.

Ωστόσο, η ανυποληψία της εργοδοσίας σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων της και οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από την πλευρά της για λύση σε αυτό το αδιέξοδο, όπως με την υπαγωγή στο «άρθρο 106β» του πτωχευτικού κώδικα, προκαλούν ανησυχία για το αν τελικά θα τηρήσει τις ενυπόγραφες δεσμεύσεις της.

Και... golden boys

Εντύπωση και ερωτήματα προκαλεί στους εργαζομένους η πρόσληψη στη θέση του διευθυντή της κλινικής του Θεόδωρου Γιάνναρου, στο όνομα του οποίου είχαν στραφεί τα φώτα της δημοσιότητας, όταν απομακρύνθηκε από τη θέση του ως διοικητή του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» τον Δεκέμβριο του 2015.

Οι εργαζόμενοι αναρωτιούνται τόσο για το πού βρέθηκαν τα χρήματα για την πρόσληψη ενός ανώτερου στελέχους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όσο και για το ποιο είναι το ύψος της αμοιβής του, όταν ούτε εξοφλούνται τα οφειλόμενα προς αυτούς ούτε αποκαθίσταται η ροή της τρέχουσας μισθοδοσίας.

Από την άλλη, ανησυχούν για το αν το συγκεκριμένο πρόσωπο, προσλήφθηκε προκειμένου να επιτελέσει τον ρόλο του «εκκαθαριστή».

Εκτός κι αν ευσταθούν οι φήμες που θέλουν τον κ. Γιάνναρο να είναι αυτός που θα μετατρέψει την κλινική σε κοινωφελές ίδρυμα προκειμένου να λαμβάνει επιχορηγήσεις.

Πρόκειται για ανησυχίες που θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν με το πέρασμα του χρόνου.