Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Μαΐου 26, 2016

Η φιλανθρωπία του φασισμού και ο φασισμός της φιλανθρωπίας: επιχείρηση εκκένωση Ειδομένης και πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Συντάκτης: Ηλέκτρα Προσήλια

Η φιλανθρωπία του φασισμού και ο φασισμός της φιλανθρωπίας: επιχείρηση εκκένωση Ειδομένης και πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕΠριν την έναρξη της φιλάνθρωπου εκκένωσης της κυβέρνησης στην Ειδομένη, στο σημείο βρισκόταν εγκλωβισμένοι περίπου 8500 μετανάστες.

Στην είδηση της εκκένωσης το βράδυ μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης πάνω από 3000 άτομα διέφυγαν στα βουνά προκειμένου να γλυτώσουν. κάποιοι πιθανά έχουν περάσει τα σύνορα ήδη. Σε γενικές γραμμές κανείς δεν γνωρίζει για το αν ζουν ή όχι, πού βρίσκονται.


Η εκκένωση έγινε με fast track διαδικασίες. Μπουλντόζες κατέστρεφαν σκηνές όσων αρνούνταν να φύγουν.

Την ίδια μέρα μεταφέρθηκαν περίπου 2000 μετανάστες έξω από Θεσσαλονίκη, στις αποθήκες «Φέσσα» στο Ωραιόκαστρο, στο παλιό εργοστάσιο της «Σόφτεξ» στο Κορδελιό και στις αποθήκες «Φράκαπορ» στη Σίνδο. Λιγότεροι μεταφέρθηκαν στο Κουτσόχερο Λάρισας και στη Νέα Καβάλα Κιλκίς.

ergtyhhjΣε άθλιες συνθήκες χωρίς πόσιμο νερό, στοιβάχτηκαν σαν ζώα για σφαγή, σαν αγελάδες σε μονάδα παραγωγής…

Όμως για την οικονομία και την κυβέρνηση τα παραπάνω αοτελούν επιτυχία:

Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη ανοίγει τέλη της εβδομάδας, σύμφωνα με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με κατάλληλη περίφραξη, θα διασφαλιστεί η κίνηση των εμπορευματικών τρένων.

Ο πρωθυπουργός μιλάει για επιτυχή -και χωρίς βία- επιχείρηση στην Ειδομένη που -όπως τόνισε- αποτελούσε μια «πληγή» στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Αβραμόπουλος: «είναι αλήθεια ότι αυτό που συντελέστηκε αυτές τις μέρες στην Ειδομένη είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς ολόκληρη την Ευρώπη ότι με ανθρωπιά, με ευαισθησία αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να τύχουν φιλοξενίας και υποστήριξης, απαλείφοντας μια εικόνα που πραγματικά, όπως είχε λεχθεί στο παρελθόν, ήταν όνειδος για την Ευρώπη, για τον κόσμο, για την πολιτισμένη ανθρωπότητα».

ekkkΤώρα πλέον μετά από αυτό ο τραπεζίτης του Βελγίου μπορεί να απολαύσει το κρασί του χωρίς να φοβάται, και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί επιτέλους να μπει σε πωλητήριο, τώρα που καθαρίστηκε από την ντροπή της Ειδομένης.

Η Αθήνα είχε συμφωνήσει να πουλήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την διαχειρίστρια εταιρία της ROSCO. Η προθεσμία για πιθανούς επενδυτές να καταθέσουν τις τελικές προσφορές ήταν αρχικά τον Απρίλη, η οποία αναβλήθηκε δύο φορές, για τις 22 Ιούνη. (reuters)

Η φιλανθρωπία του φασισμού και ο φασισμός της φιλανθρωπίας: επιχείρηση εκκένωση Ειδομένης και πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

CjNNbsfWUAAOSnM.jpg largeΠλανάται όποιος ακόμη πιστεύει πως η φιλανθρωπία σώζει ανθρώπους.  Η φιλανθρωπία σήμερα σώζει μονάχα κέρδη. Είναι ο φασισμός της φιλανθρωπίας που υπηρετεί τον καπιταλισμό στο ακέραιο. Η ίδια η κυβέρνηση έχει πανελλαδικά στήσει «ομάδες αλληλεγγλυης στους πρόσφυγες». Αν έχουν μοιράσει τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια στους μαντρωμένους. Αν έχουν βγει με φωτογραφίες και δελτία τύπου σαν κράχτες της φιλανθρωπίας τους. Η μητροπόλεις το ίδιο. Οι φασίστες το ίδιο. Αποδέχονται μόνο συριακές οικογένειες οι τελευταίοι…Οι δήμοι, οι μκο, οι περιφέρειες. Όλοι δάκρυσαν και τρέξαν να μοιράσουν πράγματα στους μετανάστες. Με κοστούμια ή χωρίς, τρέξαν να πατήσουν πάνω στο δρόμο που άνοιξαν οι χιλιάδες αλληλέγγυοι και να προβάλλουν την υπέρμετρη φιλανθρωπία τους, ως συγκινητική βιτρίνα στον εγκλεισμό και την απέλαση.

Αν δεν είναι βία να βλέπεις μια μπουλντόζα να σου διαλύει τη σκηνή κι ένα γκλομπ μπάτσου έτοιμο να ανοίξει το κεφάλι του παιδιού σου, αν δεν υποταχτείς στην εντολή της κυβέρνησης που σε θέλει μαντρωμένο και σκλάβο, τι είναι;

CjX2BBWUkAEGZhB.jpg largeΣτην Τουρκία τα ανήλικα παιδιά των μεταναστών καθημερινά μεταφέρονται με βανάκια από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε εργοστάσια, δουλεύοντας πολλές ώρες για απειροελάχιστα χρήματα. Στην Τουρκία τα πράγματα γίνονται ας πούμε, πιο απροκάλυπτα. Ο καπιταλισμός εκεί δεν κρύβει την καταστολή και τον φασισμό του, αντίθετα τα υπενθυμίζει διαρκώς. Εδώ – δύση ντε – χρειάζεται ένα πιο κομψό σερβίρισμα, πιο φιλάνθρωπο.

Φιλελεύθερος και φιλάνθρωπος, ορισμοί επικίνδυνων φιλιών για την ελευθερία και τον άνθρωπο, επικίνδυνες καθότι λίγες από τις πολλές μάσκες του φασισμού.

CjRzNcjWsAEned0.jpg largeΟ τηλεθεατής που ακόμη ψάχνει πότε του φόρεσαν τόσα μνημονιακά μέτρα μες στην σύγχιση ελάχιστα αντιλήφθηκε τι συνέβη στην Ειδομένη και γιατί. Το ίδιο ελάχιστα έχει αντιληφθεί και οτιδήποτε άλλο του έχουν επιβάλλει στην ζωή του. Το μυαλό του κινούν σαν μαριονέτα τα μέσα – όπλα της κυριαρχίας. Η τηλεόραση, τα αφεντικά, οι ρουφιάνοι συνάδελφοι, ο γείτονας με το ξυρισμένο κεφάλι, το σχολείο, τα δελτία ειδήσεων, τα ραδιόφωνα. Περικυκλωμένος, ζαλισμένος και χωρίς καν να το ξέρει υποταγμένος. Γιατί τον δίδαξαν πως ζει σε έναν ελεύθερο κόσμο, αλλά ποτέ δεν του δίδαξαν πώς να είναι ελεύθερος.

Έτσι δεν θα εξεγερθεί για την Ειδομένη ούτε για το ασφαλιστικό, όσο καταπίνει την κυρίαρχη προπαγάνδα με τις όμορφες λέξεις΄. Σωστό, λάθος, φιλανθρωπία, πολιτισμένος, Ευρώπη, ανάπτυξη…

oraiokastrοΑμάσητη θα αναπαράγει και την τακτική της περιθωριοποίησης του μιάσματος από την αγέλη. Την απομάκρυνση ως το ξένο και ανεπιθύμητο από το κοινωνικό σύνολο, οποιουδήποτε διαταράσσει την νοικοκυρεμένη «γαλήνη», των πολιτισμένων, των καθωσπρέπει, των σκλάβων της κυριαρχίας, τα στρατηγικά σχέδια της ίδιας της κυριαρχίας. Μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αγωνιστές σε κελιά ή διωκόμενοι, μετανάστες εργασιακοί σκλάβοι, οροθετικές σε διαπόμπευση, στρατιωτάκια που ξέφυγαν από τις στοιχισμένες σειρές πρέπει να απομονώνονται μην επηρρεάσουν κι άλλους. Αλλιώς γρανάζι δεν γυρνά… 

Η Ευρώπη θέλει μόνο τα εργατικά χέρια που χρειάζεται