Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού: «Πεθαίνουν άνθρωποι εδώ. ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ»- Σε απεργία πείνας προχωρούν οι ασθενείς


Κάπου ανάμεσα στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης, τα επεισόδια στα Εξάρχεια και τις εκλογές στη Γαλλία, συγκλονιστικά πράγματα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού, που αποσιωπούνται και έχουν καλυφθεί από τα υπόλοιπα γεγονότα των ημερών.

Στο λογαριασμό στο Twitter που δεν είναι «Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού» αλλά «Κολαστήριο Κορυδαλλού», καθώς έτσι βιώνουν οι κρατούμενοι την κατάσταση εκεί, τα tweets των τελευταίων ημερών μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν.

Έκκληση για βοήθεια κάνουν λέγοντας πως μετράνε κάθε μέρα τους νεκρούς. Οι ασθενείς βρίσκονται στο έλεος του Θεού.

22 μέρες κάνουν αποχή από τα φάρμακα οι ασθενείς του νοσοκομείου, ενώ σήμερα Δευτέρα, προχωρούν και σε απεργία πείνας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για την αδιαφορία της Κυβέρνησης και το απροχώρητο στο οποίο έχει φθάσει η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iPop.gr από το νοσοκομείο των φυλακών, υπάρχουν περίπου 30 ασθενείς σε πολύ σοβαρή κατάσταση, οι οποίοι λόγω των μεγάλων ποινών, είναι απίθανο «να μπορέσουν να βγουν ζωντανοί». Την Παρασκευή μάλιστα, σημειώνουν πηγές στο iPop, πέθανε ένας καρκινοπαθής.

Μάλιστα, οι πηγές από το νοσοκομείο λένε ότι το νόμο Παρασκευόπουλου η Εισαγγελία του Πειραιά τον χαρακτηρίζει «κερκόπορτα».

Η πηγή από το νοσοκομείο με την οποία συνομίλησε το iPop, καταγγέλλει πως «Το ονομάζουν
νοσοκομείο, χωρίς να έχει κόκκινο σταυρό».

Το νοσοκομείο έχει μόλις 2 μόνιμους γιατρούς, ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει 6, σημειώνουν οι πηγές.

Για τους ανθρώπους του νοσοκομείου, ειδικά το πρόβλημα με τους οροθετικούς είναι «μη διαχειρίσιμο». Υπάρχουν περίπου 100 οροθετικοί, μια κατάσταση η οποία είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί, ενώ «12.000 κρατούμενοι σε όλη την Ελλάδα είναι χωρίς ιατρικό φάκελο», όπως υπογραμμίζουν οι πηγές από το νοσοκομείο.


Σε απεργία πείνας οι κρατούμενοι στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού


Μετά από 22 ημέρες αποχής από φαρμακευτική αγωγοί, οι ασθενείς κρατούμενοι στο νοσοκομείο φυλακών του Κορυδαλλού ανακοίνωσαν πως ξεκινούν απεργία πείνας. Οι ασθενείς ζητούν άμεση συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

Όπως ενημέρωσαν μέσω του λογαριασμού @kolastirio στο Twitter οι κρατούμενοι προχωρούν σε απεργία πείνας καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο κράτησής τους.

Οι ασθενείς κρατούμενοι αναφέρουν «μετράμε τους νεκρούς μας στο κολαστήριο του Κορυδαλλού» και ενημερώνουν ότι υπάρχουν άλλοι δύο ασθενείς από τις φυλακές που είναι ετοιμοθάνατοι σε δημόσια νοσοκομεία.