Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2015

Θεσσαλονίκη : Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει σύνορα, φράχτες, στρατόπεδα συγκέντρωσης



Η κατάσταση για τους-τις χιλιάδες μετανάστες-στριες στο σύνορο της Eιδομένης έχει φτάσει σε τέλμα.

Η πολεμική διαχείριση τους από την Ευρώπη-Φρούριο, εξαφάνισε την όψιμη και με ημερομηνία λήξης φιλανθρωπία των ανοιχτών συνόρων. Πλέον τα σύνορα κλείνουν για όλους, εκτός των Σύριων, Ιρακινών και Αφγανών.

Αποτέλεσμα αυτής της διαλογής τους είναι το στοίβαγμα χιλιάδων δίπλα στις γραμμές των τρένων και στα ηλεκτροφόρα καλώδια (ένας μαροκινός σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία).Καθημερινά εντάσεις και συγκρούσεις ξεσπάνε μεταξύ μπάτσων και μεταναστών οι οποίοι παλεύουν για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Μετά την απόφαση για επέμβαση της Frontex τη Δευτέρα (07.12) στην Ειδομένη οι διαδικασίες εκκένωσης εντείνουν το καθεστώς εξαίρεσης και εξαθλίωσης.

Οι περισσότερες ΜΚΟ αποχωρούν, ενώ όσες παραμένουν πιέζουν τους μετανάστες να αποχωρήσουν για την Αθήνα. Εκεί άλλοι θα καταλήξουν έγκλειστοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ενώ άλλοι θα αποτελέσουν θύματα εκμετάλλευσης διακινητών και δουλεμπόρων (ζητώντας τους 3 χιλ. ευρώ για να περάσουν τα σύνορα).

Απέναντι στο αδιέξοδο που στήνει η εξουσία, απέναντι στο δίλημμα «ζωή που δεν είναι άξια να βιωθεί ή θάνατος » απαντάμε με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας με πολιτικούς και υλικούς όρους. Κομμάτι αυτής αποτελούν και οι καταλήψεις στέγης που πραγματώνουν την αυτοοργάνωση των κοινωνικών αναγκών ντόπιων και μεταναστών.

Στις 5 Δεκέμβρη καταλάβαμε το παλιό ορφανοτροφείο στην Άνω Τούμπα, ένα χώρο που αποτελεί κομμάτι της κινηματικής παρακαταθήκης της πόλης. Στόχος μας να δημιουργηθεί άλλη μια αυτοοργανωμένη δομή που θα καλύπτει στεγαστικές αλλά και υλικές ανάγκες των μεταναστών, χτίζοντας εντός της και ένα δίκτυο ιατρικής και νομικής υποστήριξης.

Η αλληλεγγύη μας δομεί την αντίσταση απέναντι στην εξουσία, που στήνει σύνορα, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης χαρακώνοντας την ανθρωπότητα, εντείνοντας τους διαχωρισμούς, θανατώνοντας τους πλεονάζοντες.

Ο αγώνας για αξιοπρέπεια περνάει και μέσα από τον αγώνα για τους μετανάστες.

Κατάληψη Στέγης Μεταναστών Ορφανοτροφείο
(Λαμπράκη Τούμπα)

Στάλθηκε στην mpalothia

Ανάγκες της κατάληψης στέγης μεταναστών