Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2015

Τα αντιπλημμυρικά έργα & έργα υποδομών είναι θέμα επιβίωσης

Αναδημοσίευση από:  www.asi.gr

Δείχνουμε άπειρο σεβασμό στις οικογένειες που θρηνούν νεκρούς.

Θα δείξουμε όμως μηδενικό σεβασμό στους πάσης φύσεως "αρμόδιους".


Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται. Φέτος όμως θρηνούμε 3 συνανθρώπους μας. Πέρυσι ήμασταν τυχεροί. Μόνο που πέρυσι και φέτος τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν για άλλη μια φορά Αχαρνές, Καματερό, Αγίους Αναργύρους, Πετρούπολη, Ίλιον, Περιστέρι, Χαϊδάρι, ενώ εκεί ψηλά στην Εκάλη δεν ακούγεται η θλίψη και η οργή των κατοίκων από τα Δυτικά Προάστια. Τα καιρικά φαινόμενα ήταν όντως ακραία. Η κοροϊδία των αρμοδίων;

Αυτή η ώρα δεν είναι ώρα λαϊκισμού και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Δεν είναι όμως και ώρα για συγκαλύψεις. Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο σεβασμός στο Μνημόνιο που έδειχναν οι Σαμαροβενιζέλοι και που συνεχίζει να δείχνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην ουσία παραπέμπει τα αντιπλημμυρικά έργα στις καλένδες! Τα κονδύλια των ΕΣΠΑ, ελάχιστα αφορούν τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, όπως στην περίπτωση αυτή τα αντιπλημμυρικά έργα. Δεν αποτελεί λύση ούτε και ανακούφιση η πρόταση της πολιτείας προς τους πληγέντες του 2014 η δυνατότητα χαμηλότοκου (ή άτοκου) δανείου που τους πρότεινε. Λύση είναι εδώ και τώρα να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα υποδομών! 

2. Η Περιφερειακή Αρχή εξαντλείται σε "μελέτες", ξεκινάει "μεγάλα" έργα, τα οποία τα αφήνει ανολοκλήρωτα (Εσχατιά, Φλέβα, Καλπακίου, κ.λπ.).

3. Ο Α.Σ.Δ.Α. στην ουσία δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα, εκτός από το να παίρνει κονδύλια για μελέτες που ποτέ δεν υλοποιούνται.

Στο Ίλιον: Οι φετινές ζημιές είναι σαφώς μικρότερες από πέρυσι στη πόλη μας κυρίως λόγω των προληπτικών μέτρων που πήραν οι ίδιοι οι κάτοικοι π.χ. στη συνοικία Ζωοδόχου Πηγής. 

Η Δημοτική Αρχή δεν αξιοποίησε τη μελέτη του Α.Σ.Δ.Α. για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, ενώ ταυτόχρονα κάλυψε την αδράνειά της στη λογική του «θεσμικού ή μη» στη περίπτωση της κακοτεχνίας του εργολάβου στο ρέμα της Φλέβας στη συνοικία Αγ. Φανουρίου (Παπανδρέου & Φλέβας,) με αποτέλεσμα οι δρόμοι Νεμέας, Γαργαλιάνων και Ψαρών, να γίνουν ποτάμια. Δρόμοι «κατέβαζαν» πέτρες και κοτρόνες όπως στη Καλπακίου, Αγ. Νικολάου. Οι καταστροφές σε οδοστρώματα, π.χ. Αχιλλέως, Α. Παπανδρέου αλλά και οι πλημμύρες σε σχολικές μονάδες π.χ. Αμφιθέατρο 16ο Δημοτικού, οι ποδηλατόδρομοι να μετατρέπονται σε κωπηλατόδρομους δείχνουν έλλειμμα σε έργα υποδομών, ενώ το πλεόνασμα σε έργα βιτρίνας βοά!

Είναι επιβεβλημένη η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για αποζημίωση και απαλλαγή από δημοτικά τέλη των συμπολιτών μας και των πληγέντων μικρο-βιοτεχνών που έπαθαν ζημιές, ως μέτρα ανακούφισης.

Η διεκδίκηση για άμεση στροφή από τα έργα βιτρίνας στα βασικά έργα υποδομής, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας είναι θέμα επιβίωσης. 

Δημοτική Κίνηση: ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΧΗΜΑ ΙΛΙΟΥ   
Πριάμου 79 – Ίλιον. Τηλ. 210-2637460, 6976626220, 6944735460 
    site: asi.gr, mail: contact@asi.gr