Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2023

Ελεύθερος υπό όρους ο Γιάννης Μιχαηλίδης

 

Nικητής εξέρχεται από την πολυήμερη απεργία πείνας και τις τελευταίες ημέρες και δίψας ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Το Συμβούλιο Πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε την αποφυλάκισή του υπό όρους. Η υγεία του όμως είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ελπίζουμε και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.

Μια ζωή κρέμεται από μια κλωστή! Αλληλεγγύη στον φυλακισμένο Γιάννη Μιχαηλίδη

Από το Σάββατο 10 Ιουνίου σε απεργία δίψας – πάνω από μήνα σε απεργία πείνας

του Θόδωρου Κουτσουμπού



Η ζωή ενός νέου ανθρώπου κρέμεται από μια κλωστή! Ο Γιάννης Μιχαηλίδης, φυλακισμένος εδώ και 10 χρόνια, καταδικασμένος για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα, ξεκίνησε από το Σάββατο 10 Ιουνίου απεργία δίψας. Στις 12 Μαίου είχε ξεκινήσει απεργία πείνας.

Πριν ένα χρόνο είχε κάνει απεργία πείνας 67 ημερών που παρ’ ολίγο να του στοιχίσει τη ζωή του. Αυτό που διεκδικούσε τότε και διεκδικεί και σήμερα είναι να αρθεί το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζεται εις βάρος του από τις αρχές της φυλακής και του αρμόδιου υπουργείου. Να του δοθούν άδειες ολιγοήμερης εξόδου από τη φυλακή, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Και το δικαίωμα της υφ’ όρων αποφυλάκισης, όπως επίσης προβλέπει ο νόμος. Ο Γιάννη Μιχαηλίδης δεν έχει σκοτώσει άνθρωπο, δεν είναι βιαστής ή κάτι αντίστοιχο, είναι αναρχικός και έχει καταδικαστεί για απόπειρα ληστείας σε τράπεζα. Σε αυτόν, εφαρμόζεται μια παράνομη ρύθμιση από το ίδιο το κράτος και τις κυβερνήσεις του, εξ αιτίας και μόνο της ιδεολογίας του…

Ένας νέος άνθρωπος πεθαίνει, οι κυβερνώντες καμώνονται ότι το αγνοούν, δα δε λαλίστατα μέσα ενημέρωσης δεν αφιερώνουν ούτε δευτερόλεπτο για αυτήν την είδηση. Και σ’ αυτό δεν ευθύνεται άμεσα ο ορυμαγδός των (ανούσιων) προεκλογικών σκυλοκαυγάδων. Και πριν ένα χρόνο, όταν ο Μιχαηλίδης έκανε απεργία πείνας 67 ημερών και παρ’ ολίγον να πεθάνει, πάλι δεν είχαν χρόνο να αφιερώσουν. Για την κυβέρνηση της Δεξιάς, του Μητσοτακέικου, για τα αστικά κόμματα, αλλά και την ρεφορμιστική σταλινική αριστερά, ο Μιχαηλίδης πρέπει να εξαφανιστεί. Όχι γιατί αποπειράθηκε να ληστέψει μια τράπεζα, κάτι τέτοιο πάμπολλοι το έχουν κάνει, συνελήφθησαν, εξέτισαν την ποινή τους και αποφυλακίστηκαν. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης πρέπει να εξοντωθεί γιατί θυμίζει εκείνον τον φλογερό και αδικαίωτο Δεκέμβρη, τον Δεκέμβρη της (κοινωνικής) πυρκαγιάς, του 2008. 16χρονο παιδί τότε, είδε το φιλαράκι του, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο να πέφτει νεκρός από την ωμότητα αστυνομικού ειδικού φρουρού Κορκονέα στα Εξάρχεια… Η εξέλιξή του σε “ληστή” τραπέζης, δεν ήταν παρά η διαμαρτυρία στο ωμό, ταξικό, κοινωνικό σύστημα, σε μια περίοδο, μετά τη χρεοκοπία της Ελλάδας, όπου οι τράπεζες ήταν οι μεγάλες “ρουφήχτρες” του μόχθου όλου του λαού, του μισθού των εργαζομένων και των συντάξεων των συνταξιούχων – οι πραγματικοί ληστές.

Μέσα στη φυλακή ο Γιάννης Μιχαηλίδης επέδειξε διαγωγή καλή (όπως αναγνώρισε πέρσι το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, θέτοντας τη λέξη καλή σε εισαγωγικά), σπουδάζει στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, όμως αυτά δεν θεωρούνται επαρκή για την υπαγωγή του στις προβλέψεις του νόμου, που εφαρμόζονται στους λοιπούς, “κανονικούς” ποινικούς κρατούμενους. Μη έχοντας άλλο μέσο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς του προτάσσει το σώμα και τη ζωή του ως… “όπλο”. Αν ο μη γένοιτο συμβεί το μοιραίο, αυτή η υπηρεσιακή κυβέρνηση, οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός της, και πίσω από αυτήν ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, θα έχουν το αίμα ενός ανθρώπου στα χέρια τους.



Αλληλεγγύη στις φυλακές Κορυδαλλού

Με ανακοίνωσή του ο Βασίλης Δημάκης και δύο άλλοι φυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

« Από σήμερα 14/06 κατέρχομαι σε απεργία πεινας μαζί με άλλους δύο συγκρατούμενούς μου, υποστηρίζοντας μ’ αυτόν τον “γνωστό”, πλην επικίνδυνο τρόπο, τα δίκαια αιτήματά του Γιάννη Μιχαηλίδη, μέχρι την ικανοποίησή τους τα οποία έχουν αρχίσει να χρονίζουν ανικανοποίητα !

Μιας και ο αγώνας για μόρφωση -όντας κρατούμενος- αλλά και η ικανοποίηση τού απολύτως δικαίου αιτήματός του για υφ’ όρων απόλυση δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας, αλλά όλους τους κρατούμενους της επικράτειας, είτε φέρουν την ιδιότητα του φοιτητή είτε όχι, αφού και ο ίδιος πέραν της διεκδίκησης όσον αφορά τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα, έχει θεμελιώσει και δικαίωμα αναστολής πολύ καιρό πιο πριν, αλλά το κράτος και οι ιθύνοντες που εντέλλονται για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος τον αγνοούν επιδεικτικά…

Παρά τη δεύτερη πλέον απόπειρα διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων με το έσχατο μέτρο της απεργίας πείνας και δίψας στις οποίες βρίσκεται αντίστοιχα από 16/05 πείνας και 12/06 δίψας !

Για την οποία αυτή απόφασή του (να μπει σε δίψας) ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για άμεση επίλυση των δικαιων αιτημάτων του πριν να είναι πολύ αργά για τον ίδιο και την ήδη επιβεβαρυμένη υγεία του από την προηγούμενη μακρά απεργία πείνας και δίψας !

Για αυτό και εμείς που γνωρίζουμε τι εστί μόρφωση στη φυλακή και πόσο απαραίτητη είναι για την μετά επανένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο, δεν προτιθέμεθα επουδενί λόγο, αλλά και δεν γίνεται, να τον αφήσουμε μόνο σ’ αυτό!

Έτσι, για όλους αυτούς τους λόγους που αναλύσαμε με απόλυτη σαφήνεια -θέλω να πιστεύω παραπάνω- συμμετέχουμε πέραν των άλλων δραστηριοτήτων που έχουμε αναλάβει σε δράσεις πάντοτε, τονίζουμε, με ειρηνικό τρόπο!

Εμείς οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού και με ατομικές απεργίες πείνας όπως η δική μου, του Ζέφι Σα’ι’μίρ -Σίμου Πρέλα και Γεώργιου Σταματίου από Δ πτέρυγα, συν των άλλων υποστηρικτών του Γιάννη με παρόμοιες δράσεις από την Α πτέρυγα και γενικότερα…

Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον Γιάννη, είναι θέμα που μας αφορά όλους τους κρατούμενους, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος άτεγκτο, αδιάλλακτο και εκδικητικό, το οποίο έχει αναγάγει τον σωφρονισμό σε απευθείας τιμώρηση, αφού αδυνατεί εν τοις πράγμασι να σωφρονήσει λόγω εξόφθαλμης ανεπάρκειας και επί τούτου, τιμωρεί συλλήβδην και αδιακρίτως!

Από σήμερα λοιπόν 14/06/2023 εγώ και οι άλλοι δύο συγκρατούμένοι μου επιλέξαμε -συν των άλλων μέτρων και δράσεων που ούτως ή άλλως συμμετέχουμε- να προβούμε και κατά μόνας σε απεργία πείνας !

Δείχνοντας έτσι την έμπρακτη και αμέριστη υποστήριξή μας στο σύντροφο, φίλο συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας Γιάννη Μιχαηλίδη, έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του, ούτε αυτός, ούτε κανένας, απέναντι σε ένα κράτος το οποίο προσπαθεί να εξοντώσει όσους αποπειρώνται να μορφωθούν σε καθεστώς κράτησης ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τα δικά τους και ψηφισμένα από τους ίδιους νομοθετήματα, να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και όχι να λειτουργούν ένεκα αποτροπής, όπως πάντοτε με περίτεχνο τρόπο και εντέχνως πράττουν, αλαζονικά και ασυλλόγιστα !

Γιάννη γερά ως τη λευτεριά

είμαστε μαζί σου όλα τα παιδιά !!!

Βασίλειος Δημάκης

Zefi sajmir-Σιμος Πρέλας

Γεώργιος Σταματίου

Κρατούμενοι της Δ πτέρυγας !!!

Θάνος Χατζηαγγέλου

Απεργίας πείνας ξεκίνησε επίσης και ο υπόδικος κρατούμενος για συμμετοχή του στην οργάνωση «Αναρχική Δράση», Θάνος Χατζηαγγέλου, του οποίου η υπόθεση εκδικάζεται αυτό το διάστημα στα δικαστήρια της Λάρισας. Ο προφυλακισμένος αναρχικός με κείμενό του στο Indymedia ζητά την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Γιάννη Μιχαηλίδη και τονίζει πως «το δίκιο του ενός είναι υπόθεση όλων μας».

Έκτακτη ενημέρωση από το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας 14/6/2023

Η κατάσταση του απεργού πείνας από 12/5 και δίψας από 10/6 είναι πλέον κρίσιμη. Η υγεία του έχει κλονιστεί αρκετά. Έχει φτάσει τα 50 κιλά τώρα και είναι πολύ αφυδατωμένος σε σημείο να δυσκολεύεται στην ενούρηση. Το σάλιο είναι πολύ παχύρευστο και αυτό του προκαλεί αίσθηση πνιγμού και τάση εμετού. Έχει σπασμούς πολύ συχνά στο στομάχι. Δεν μπορεί να σηκωθεί. Είναι ξαπλωμένος ή ανασηκωμένος γιατί όταν ξαπλώνει του έρχεται εμετός. Δυσκολεύεται να μιλήσει και αντί αυτού επικοινωνεί γραπτώς. Η ζαλάδα είναι μόνιμη όπως η κόπωση και η εξόντωση. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί για αυτό χρειάζεται παρουσία κάποιου συνέχεια.

Συνεχίζει κανονικά μέχρι να πάρει κάποια άδεια από τη φυλακή ή αποφυλάκιση.

Συνέλευση Τετάρτη 14/6 18:00 ΑΣΟΕΕ

 

Πηγή : Νέα Προοπτική