Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2023

ΕΕΚ - Ισραηλινή βαρβαρότητα στη Τζενίν

 

Συνένοχοι ΗΠΑ – ΕΕ και η λεγόμενη διεθνής κοινότητα των καπιταλιστών και πετρελαιο-φεουδαρχών

Σταματήστε τη σφαγή στη Τζενίν!

Διαδήλωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 6 Ιουλίου, 6:30 μ.μ. έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, Κηφισίας (σταθμός Μετρό Πανόρμου)

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει τη βάρβαρη στρατιωτική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού και των μαχητών της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη της κατεχόμενης Παλαιστίνης.

Από το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2023 πάνω από 1.000 πάνοπλοι ισραηλινοί στρατιώτες, βαριά εξοπλισμένοι, με drones, ελικόπτερα, θωρακισμένα οχήματα, επιτέθηκαν στην παλαιστινιακή πόλη Τζενίν και ειδικότερα στον καταυλισμό των προσφύγων όπου σε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο στοιβάζονται 14 – 20 χιλιάδες άνθρωποι. Με βομβαρδισμούς από αέρος και ξηράς, γιγάντιες μπουλντόζες γκρεμίζουν σπίτια και καταστρέφουν δρόμους και υποδομές. Οι νεκροί είναι πάνω από 10, πάνω από 250 οι τραυματίες, άγνωστος ο αριθμός των συλληφθέντων, 3.000 Παλαιστίνιοι εκτοπίστηκαν κατά διαταγή του στρατού των εισβολέων. Το νερό, το φως και οι επικοινωνίες είναι κομμένα. Οι εικόνες στη Τζενίν φέρνουν στις μνήμες μας τις εικόνες από το Γκέτο της Βαρσοβίας, ύστερα από την επίθεση των ναζί. Ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινού στρατού πυροβολούν ό,τι κινείται και ιδιαίτερος στόχος είναι τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι φωτορεπόρτερ.

Η Τζενίν, μια πόλη 40 χιλιάδων ανθρώπων με το καταυλισμό τους, έχει κατά βάση χτιστεί από τα αλλεπάλληλα κύματα εκτοπισμένων Παλαιστινίων από τους πολέμους του 1948, του 1967 και πολλών άλλων μικρότερης κλίμακας στρατιωτικών επιθέσεων του Ισραήλ. Είναι το κέντρο της παλαιστινιακής αντίστασης, ιδίως της νέας γενιάς των “λιονταριών της επανάστασης” που δεν ακολουθούν τη συμβιβασμένη ηγεσία της Παλαιστινιακής αρχής, ούτε τη Χαμάς. Γι’ αυτό είναι επίλεκτος στόχος των ισραηλινών σιωνιστικών αρχών, ιδιαίτερα όμως της παρούσας ακροδεξιάς θρησκόληπτης και ρατσιστικής κυβέρνησης υπό τον Νετανιάχου. Της εισβολής στη Τζενίν προηγήθηκαν αλλεπάλληλα πογκρόμ και εμπρησμοί Παλαιστινιακών σπιτιών από φασίστες εποίκους, με παρότρυνση και κάλυψη από τους φασίστες υπουργούς Ιταμάρ Μπεν Γκριρ και Μπεζαλέλ Σμότριτς. Ταυτόχρονα, λειτουργεί ως απόπειρα αποπροσανατολισμού από την εσωτερική διάσπαση του Ισραήλ, όπως φαίνεται από τις επί 26 εβδομάδες μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που απειλεί το όλο σιωνιστική εγχείρημα.

Φυσικά, το κράτος του Ισραήλ, ο επίσημος τρομοκράτης, κατηγορεί τους Παλαιστίνιους για “τρομοκρατία”. Όμως τρομοκράτης δεν είναι ο λαός που αγωνίζεται για την ελευθερία του από την κατοχή. Τρομοκράτες είναι ο στρατός του Ισραήλ, οι παρακρατικές φασιστικές ομάδες εποίκων, οι θεσμικοί δολοφόνοι και αυτοί που βρίσκονται πίσω τους και τους στηρίζουν οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά: οι ΗΠΑ, η ΕΕ, οι συμβιβασμένες κυβερνήσεις των πετρελαιο-φεουδαρχών και οι κυβερνήσεις της Ελλάδα που με τον Μητσοτάκη (αλλά και με τον Τσίπρα) έχει αναδειχθεί στο στενότερο σύμμαχο του κράτους του Ισραήλ.

Σταματήστε τη σφαγή στη Τζενίν!

ΗΠΑ – ΕΕ – ελληνική κυβέρνση συνένοχοι των δολοφόνων.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και στους μαχητές της Τζενίν!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Πάρτε μέρος στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, Πέμπτη 6 Ιουλίου, 6:30 μ.μ. έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, Κηφισίας (σταθμός Μετρό Πανόρμου)

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

5/7/2023

 

Πηγή : Νέα Προοπτική