Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2023

Ανακοίνωση του ΕΕΚ για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Η ανακοίνωση της ΚΕ του ΕΕΚ καλεί σε «Μαύρο στο Μητσοτάκη και στο συρφετό νεοφιλελεύθερων και φασιστών - Μαύρο στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα μνημονιακά κόμματα - Να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή των παρασίτων του κεφαλαίου, για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό!».



Αναφέρει πως «στις επαναληπτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ΕΕΚ καλεί τους εργάτες, τους αγρότες και το λαό να μαυρίσουν το Μητσοτάκη. Μαύρο στη Νεοδημοκρατική και Μητσοτακική αλαζονεία. Μαυρίστε τον συρφετό των νεοφιλελεύθερων με τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ και της χούντας. Το ότι κέρδισε το 41% στις εκλογές της 21ης Μαῒου, οφείλεται στο ότι έπαιξε ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο, με έναν ΣΥΡΙΖΑ υποταγμένο στις εντολές των Βρυξελλών, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, στις ανάγκες του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, χωρίς καν πειστική κυβερνητική πρόταση εξουσίας. Ο εκλογικός θρίαμβος της Δεξιάς φτιάχτηκε με τα ερείπια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποτελεί κάποια τελεσίδικη τάχα στροφή στα δεξιά της κοινωνίας που έχει μπροστά της μια τρισχειρότερη κρίση από εκείνη που την οδήγησε στην χρεοκοπία το 2010 και στα μνημόνια».

«Αυτό το γνωρίζει η Δεξιά, γι’ αυτό κι ο Μητσοτάκης με την κλίκα των χρυσοκάνθαρων διεκδικούν ενισχυμένη πλειοψηφία για να μπορούν, την επομένη των εκλογών να πάρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα που απαιτεί η οξυνόμενη καπιταλιστική κρίση για το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού που απέμεινε, την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και της υγείας, την αντεργατική νομοθεσία, τις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς σπιτιών. Για να μπορεί να σύρει το λαό στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια» προσθέτει και συνεχίζει:

«Δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Δεν ξεχνάμε:
* αυτούς που μαζί με το ΠΑΣΟΚ ρίξανε τη χώρα στα βράχια της οικονομικής χρεοκοπίας, των μνημονίων και της επιτροπείας των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
* αυτούς που πριν μια δεκαετία απολύσανε χιλιάδες γιατρούς από το ΙΚΑ με στόχο την καταστροφή της Πρωτοβάθμιας Υγείας. Αυτούς που μέχρι σήμερα αφήνουν τα κέντρα του ΕΟΠΥΥ να κλείνουν που δεν προσέλαβαν στα δημόσια νοσοκομεία ούτε έναν μόνιμο γιατρό και υγειονομικό – και τώρα, για να κερδίσουν τις εκλογές τάζουν τάχα “ενίσχυση” ενός ΕΣΥ ξεπουλημένου στους μεγαλοκλινικάρχες.
* αυτούς που στην πανδημία του Covid-19 μετέτρεψαν τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας ασθένειας, δίνοντας στα φιλαράκια τους του ιδιωτικού κεφαλαίου “δουλειές με φούντες” (όλα τα μη Covid περιστατικά) και στους λοιπούς “ημέτερους” το δικαίωμα να κερδοσκοπούν με τις απευθείας αναθέσεις… Τους πραγματικούς υπεύθυνους για τους 36 χιλιάδες νεκρούς.
* αυτούς που διώξανε από την Ελλάδα 500.000 νέους επιστήμονες, στην πλειοψηφία γιατρούς και μηχανικούς, αρνούμενοι να κάνουν έστω και έναν διορισμό με μονιμότητα και αξιοπρεπή μισθό.

Δεν ξεχνάμε:
* αυτούς που διαλύσανε και υποτιμήσανε μαζί με τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, και κάθε κοινωνική υπηρεσία δημόσιου συμφέροντος. Aυτούς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τη συνδρομή και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαλύσανε και ξεπουλήσανε τα τρένα, με αποτέλεσμα την εκατόμβη νεκρών στα Τέμπη.

Δεν ξεχνάμε:
* ποιοι ευθύνονται για τη διαρκή φτωχοποίηση του λαού, τον καλπασμό των τιμών στα τρόφιμα και στους λογαριασμούς του ρεύματος – προσφέροντας υπερκέρδη στο μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο.
Δεν ξεχνάμε: Aυτούς που ιδιωτικοποήσανε/κλείσανε τη ΛΑΡΚΟ και προωθήσανε την ιδιωτικοποίηση του νερού, που τώρα υποκρίνονται ότι μετά την εκλογή τους με ένα νόμο θα ξαναφέρουν στο δημόσιο την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΠ.

Δεν ξεχνάμε:
* ποιοι ήταν/είναι φιλαράκια των Λιγνάδηδων, των βιαστών και παιδοβιαστών, ποιο κόμμα (ΝΔ) είχε στις γραμμές του τον μαστροπό Μίχο συντονιστή του κυκλώματος των βιαστών της 12χρονης στα Σεπόλια – αυτό το κόμμα, αυτή η κοινωνία της οργανωμένης σήψης πρέπει να ανατραπεί.
Δεν ξεχνάμε:
Τον ενορχηστρωτή των υποκλοπών, της αστυνομοκρατίας, του αίματος των δεκάδων αδικοσκοτωμένων στα Τέμπη, τον δολοφόνο εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στα ανοικτά της Πύλου, τον πρωθυπουργό μιας κυβέρνησης χρυσοκάνθαρων, που στηρίζεται στη χρυσοπληρωμένη τηλε-δικτατορία των ΜΜΕ, καταστρέφοντας τις ζωές του λαού, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Δεν ξεχνάμε:
* αυτούς που έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο νατοϊκών βάσεων, και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στον κυριότερο κόμβο μεταφοράς όπλων στο φασιστοειδές καθεστώς της Ουκρανίας. Δεν ξεχνάμε ότι ο Μητσοτάκης, μόνος από όλους τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόλμησε να πει ότι βρισκόμαστε (η Ελλάδα) σε πόλεμο με τη Ρωσία. Κάτω οι μεταπράτες και τα υποχείρια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ιμπεριαλιστών! Στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπου στην Ουκρανία όλα τα αστικά κόμματα, μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ταχθεί με το μέρος του πολέμου των ΗΠΑ, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της αριστεράς, το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ., κρύβονται πίσω από την πολιτική ίσων αποστάσεων. Εμείς, στο ΕΕΚ λέμε χωρίς περιστροφές: Ήττα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!

Δεν ξεχνάμε:
* αυτούς που κράζουν σαν κοράκια κατά των προσφύγων και των μεταναστών, υψώνουν φράχτες και οργανώνουν βίαιες επαναπροωθήσεις, οδηγώντας στον πνιγμό απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν απ’ τους πολέμους, τη φτώχεια και την καταστροφή ηπείρων ολόκληρων (της Αφρικής, Μέσης Ανατολής – Ασίας) που προκαλεί ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός, με τους βομβαρδισμούς (π.χ. η Γαλλία στο Σαχέλ), με οργανωμένες έριδες και εμφυλίους, με την υπερεκμετάλλευση της γης, την καταστροφή δασών και την κλιματική καταστροφή. Τους εμπόρους της “πατρίδας” τούς έχουμε γνωρίσει εδώ και έναν αιώνα, αυτούς που οργανώσανε την εκστρατεία στην Ουκρανία κατά των Μπολσεβίκων, την Μικρασιατική εκστρατεία και την καταστροφή του ελληνισμού στη Σμύρνη και τη Μικρασία, με τα εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεριζωμένους… Τον καιρό της Κατοχής της Ελλάδας, από την τριπλή συμμαχία των φασιστών, οι έμποροι της πατρίδας συντάχθηκαν είτε με τους ναζί της Γερμανίας είτε με το Λονδίνο. Κι αμέσως μετά την απελευθέρωση συνεργάστηκαν Χίτες, μαυραγορίτες και εθνικόφρονες, με τους Εγγλέζους κι Αμερικάνους ιμπεριαλιστές στη σφαγή του Αντάρτικου. Και αργότερα, είδαμε τους χουντικούς με το τρύπιο λάβαρο του “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” να δίνουν τη μισή Κύπρο στον τουρκικό Αττίλα σύμφωνα με το σχέδιο Κίσσινγκερ.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα προειδοποιεί:
Ετοιμαστείτε για την πραγματική αντιλαϊκή καταιγίδα που ετοιμάζουν πίσω από τις προεκλογικές υποσχέσεις και παροχές. Οι πρωτεργάτες των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, παιδεία, νερό, υποκρίνονται τώρα τους Ηρακλειδείς του δημόσιου χαρακτήρα τους. Μετά την κάλπη έρχεται η πληρωμή του λογαριασμού. Βρισκόμαστε στο μέσο μιας παγκόσμιας καταιγίδας, οικονομικής κρίσης και χρεοκοπιών – που προκύπτει από το μπλοκάρισμα των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής και ιδιοκτησίας, έναντι μιας παραγωγής που είναι κοινωνική. Αυτή η παγκόσμια κρίση, όπως έχει συμβεί τουλάχιστον δύο φορές στην ιστορία του περασμένου αιώνα, μη μπορώντας να λυθεί στο εσωτερικό του συστήματος, ξεσπάει και εξωτερικεύεται με τοπικούς πολέμους και με τους καταστροφικούς παγκοσμίους πολέμους. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι η αναγκαία πολιτική προετοιμασία του καπιταλισμού, που προλειαίνει το έδαφος. Τώρα, με τα πυρηνικά όπλα στα οπλοστάσια, φέρνουν την ανθρωπότητα και κάθε έμβιο ον στην καταστροφή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη φτώχεια, την ανεργία, τον καλπάζοντα πληθωρισμό, τον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, που τείνει να εξελιχθεί σε ολοκαύτωμα ενός 3ου παγκόσμιου πολέμου δεν θα δοθεί από το κεφάλαιο και τα κόμματά του – από τους υπεύθυνους και οργανωτές της επαπειλούμενης τραγωδίας.
Μόνο η εργατική τάξη, επικεφαλής των λοιπών εργαζόμενων στρωμάτων, μπορεί να απελευθερώσει την κοινωνία από την παρακμή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση και την αλλαγή του τρόπου παραγωγής. Μόνο με την κατάκτηση της εξουσίας από τους ίδιους τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου, με απαλλοτρίωση του μεγάλου κεφαλαίου, μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία των λαών τα επιτεύγματα της τεράστιας επιστημονικής και τεχνολογικής επανάστασης που μπορούν να αλλάξουν την όψη του πλανήτη εξαλείφοντας τη φτώχεια, την ανεργία, εμποδίζοντας την κλιματική καταστροφή, δημιουργώντας στις επιμέρους χώρες και στον πλανήτη όρους για μια αξιο-βίωτη ζωή.
Η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη συντριβή των καταπιεστικών αντιλαϊκών και αντεργατικών του θεσμών, για την εξουσία των εργατών, προϋποθέτει οργάνωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Είναι αναγκαίο ένα εργατικό επαναστατικό κόμμα και μια διεθνής οργάνωση των εργατών – που για εμάς, στο ΕΕΚ, είναι η Τέταρτη Διεθνής.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ΕΕΚ, για λόγους που έχουμε ήδη εξηγήσει πριν τις εκλογές της 21ης Μαῒου, αδυνατεί να πάρει μέρος. Όμως δεν είμαστε αδιάφοροι. Δεν έχουμε αυταπάτες, ότι υπάρχει κοινοβουλευτικός δρόμος για την κοινωνική μεταβολή, για το σοσιαλισμό και την αντιμετώπιση των καίριων ζητημάτων της εποχής. Δεν μένουμε αδιάφοροι, όμως, και σ’ αυτή την επιμέρους μάχη.
Γι’ αυτό καλούμε σε καταψήφιση/μαύρισμα της Δεξιάς του Μητσοτάκη και όλων των ακροδεξιών, εθνικιστικών, φασιστικών και παραεκκλησιαστικών κομμάτων.

Καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ – που νομίζει ότι ξεχάσαμε τα μνημόνια και τη σήψη, τη Σημιτική σοσιαλφιλελεύθερη διακυβέρνηση που άνοιξε το δρόμο στη Δεξιά.

Καταψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα. Δεν ξεχνάμε την συνθηκολόγηση του 2015 στην λαομίσητη τρόικα της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ, ούτε το 3ο μνημόνιο και την προδοσία των λαϊκών προσδοκιών. Δεν ξεχνάμε ότι και ως αξιωματική αντιπολίτευση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, στο θέμα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του πολέμου στην Ουκρανία, στη στρατηγική συμμαχία με τον σιωνιστικό κριό του ιμπεριαλισμού στην ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, είναι όλοι τους ένα!

Όχι ψήφο στο ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη που ως ΥΠΟΙΚ του Τσίπρα είχε υπογράψει τους 21 μνημονιακούς όρους του Σόιμπλε, που τώρα επιχειρεί να παρουσιάσει έναν “γνήσιο” ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με ένα προσωποπαγές κόμμα, που όμως σε όλα τα ζητήματα, για ΕΕ, ΝΑΤΟ, ιμπεριαλιστικές βάσεις, στον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπλέει με όλο το αστικό κατεστημένο.

Είναι γνωστές οι πολιτικές, θεωρητικές και στρατηγικές μας ιστορικές διαφορές με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και με άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Ιδιαίτερα αντιμαχόμαστε την πολιτική των ίσων αποστάσεων στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία (κομβικό ζήτημα που δεν επέτρεψε την κοινή κάθοδό μας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές, όπως τον Σεπτέμβρη του 2015), όπως και τον σταλινισμό, το ρόλο της αριστερής κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που παίζει το ΚΚΕ ως σταθεροποιητική δύναμη του συστήματος -εξοβελίζοντας το στόχο της εργατικής εξουσίας στο άπειρο- και διατηρούμε την αντίθεσή μας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που ούτε καν θέτει θέμα εργατικής εξουσίας.

Όπως και στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καλούμε, παρά τις διαφορές μας, σε κριτική ψήφο στους αριστερούς συνδυασμούς του εργατικού κινήματος.

Ψηφίζοντας αριστερά ψηφοδέλτια απευθύνουμε ενωτική πρόταση συγκρότησης ενιαίου εργατικού μετώπου συνεργασίας των αριστερών δυνάμεων στους ταξικούς αγώνες, για την αντιμετώπιση της αστικής κυριαρχίας, της Δεξιάς, όλων όσοι θέλουν να πάρουν τη θέση της στην καπιταλιστική κρατική μηχανή – για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία και το σοσιαλισμό.

Πάνω απ’ όλα καλούμε τους πρωτοπόρους εργάτες, φοιτητές, νέους, διανοούμενους, στην πάλη για την οικοδόμηση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης στην Ελλάδα και της επαναστατικής Διεθνούς σε όλο τον κόσμο».

 

Πηγή : The Press Project