Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

Ο Κορωνοϊός "σαρώνει" τη χώρα και την πόλη μας

O κορωνοϊός

“σαρώνει” τη χώρα και την πόλη μας

Οι ευθύνες του Δημάρχου Ιλίου κ. Ζενέτου

 

Η χώρα βρίσκεται σε ''κλοιό'' κoρωνοϊού. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παράλυτη και αδιάφορη, αλλά ταυτόχρονα επικίνδυνη με όσα κάνει απέναντι στον εφιάλτη της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης την οποία υφίσταται ο Ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση μας τάζει επιστροφή στην σκληρή και αδιέξοδη κανονικότητα που δεν πρόκειται να έλθει όσο υπάρχει το κοινωνικό σύστημα το οποίο υπηρετεί και είναι υπεύθυνο για τον κορωνοιό.

Ο κορωνοιός που  ́ ́γεννήθηκε'' από την τρομακτική καταστροφή των οικοσυστημάτων ,την αποψίλωση δασών ,την κατάρρευση ανοσολογικών φραγμών ,την χωρίς όρια καπιταλιστική αγροτική επέκταση σε περιοχές αγρίων ζώων και αποτέλεσμα ζωονόσους , μετάδοση αβλαβών πριν ιών από ζώα σε ανθρώπους και στην συνέχεια από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Με λίγα λόγια η πανδημία είναι η προειδοποίηση για ένα κλιματικό κραχ που απειλεί κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη .

Μια κυβέρνηση που επιτίθεται με τα ΜΑΤ σε χιλιάδες λαού που πανηγύριζε την καταδίκη των νεοναζί και την επόμενη χτυπάει μαθητές και ψηφίζει αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στους εργαζόμενους.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ''λειτουργεί'' η διοίκηση Ζενέτου που υπηρετεί κατά γράμμα -''αγκαλιά'' με την ''Δημοκρατική Ισοπολιτεία'' του δεξιού κ. Κακούρη- την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Ο δήμαρχος κ. Ζενέτος, δειλός και άβουλος κρύβεται σαν στρουθοκάμηλος μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον κορωνοϊό που ''εμφανίστηκε'' και στην πόλη μας, γεγονός που αναφέρεται ήδη και στον ημερήσιο τύπο. Έχουν πληγεί 19 σχολεία από τον κορωνοιό σύμφωνα με τον τοπικό τύπο.

Επί ένα χρόνο τον ρωτάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο : ''Γιατί αδιαφορείς για την δημόσια υγεία;'' Η απάντησή του είναι ίδια με αυτή που έδωσε και στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου Ιλίου. ''Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος .Ρωτήστε τον υπουργό''! Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κλείσει 7 Κέντρα Υγείας στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, την στιγμή που ξοδεύουν 10 δις. Ευρώ για όπλα.

Τώρα η κυβέρνηση ''θυμήθηκε'' να δημιουργήσει κέντρο covid-19 στο 'Ίλιον. Κέντρο covid-19 που δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα τέλος Ιανουαρίου 2021. Ο δήμαρχος κωφεύει για την υγεία των δημοτών του. Σιωπά εκκωφαντικά, ενώ είναι γνώστης του προβλήματος και δεν ''ξεχνά'' να φωτογραφίζεται στις παράτες των εργασιών που γίνονται στους τοπικούς υγειονομικούς σταθμούς .

Κέντρο covid-19, όμως χωρίς εμβόλια , γιατρούς και νοσηλεύτριες δεν μπορεί να λειτουργήσει!!! 'Έχουν φροντίσει -κυβέρνηση και δήμαρχος- να το αδειάσουν από γιατρούς

Ο ίδιος είναι υπεύθυνος μόνο για το κατασταλτικό έργο της δημοτικής αστυνομίας. Βεβαιώνει κλήσεις για ''παράνομη'' δήθεν στάθμευση των αυτοκινήτων , όταν δεν υπάρχει parking . – Θυμάται υποκριτικά την ''καταστροφή'' δήθεν του περιβάλλοντος για αφισοκόλληση. ''Ξεχνά'' όμως, την τεράστια ευθύνη που έχει σαν δήμαρχος για την πραγματική καταστροφή της υγείας των δημοτών από την επέκταση του ΧΥΤΑ στην Φυλή στην οποία συμμετέχει!!! Φαρισαϊσμός ακραίου είδους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου και η Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ζενέτου για την εγκληματική αδιαφορία της στη θωράκιση της δημόσιας Υγείας στο δήμο.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε μαζί ώστε να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην ζωή.

 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΙΛΙΟΥ

 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ