Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 19, 2016

Πάτρα: Εργαζόμενη απολύεται γιατί έλαβε μέρος στην απεργία της 4η Φλεβάρη


9b8bd6cabbf4f2d1cda8ed7df0425445_xl

Η εργαζόμενη δούλευε στα Hondos Center[γνωστή γαλέρα] για την εταιρεία Hellnica AE. Μετά την συμμετοχή της στην απεργία απολύθηκε δίχως προηγουμένως να έχει υπάρξει κάποια αφορμή για απόλυσή της.

Διαβάσετε αναλυτικά την καταγγελία της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας για το γεγονός:

Η εταιρεία HELLENICA Α.Ε. (Seventeen, Radiant) που στεγάζεται στο κατάστημα Hondos Center στην Πάτρα και συνεργάζεται με αυτό, προχώρησε σε εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας, προφασιζόμενη περικοπές.

Η συγκεκριμένη απόλυση είναι δίωξη για ενεργή συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό είναι παράνομη και καταχρηστική. Η συναδέλφισσα θέλησε να δώσει το παρόν στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη, δηλώνοντας απεργός, για να συμβάλλει στην ενδυνάμωση του αιτήματος να παρθεί πίσω το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Έτσι η εταιρεία αποφάσισε να την τιμωρήσει παραδειγματικά, μιας και κανένα άλλο παράπονο δεν είχε εκφραστεί ποτέ για την υπάλληλο, αφού τη διέκρινε η εργατικότητα, η εντιμότητα, και η συναδελφικότητα.

Η αναγγελία της απόλυσης έγινε τηλεφωνικά 4 μέρες μετά από τη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στις 4 Φλεβάρη.

Καλούμε τα Σωματεία της πόλης μας, όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την απολυμένη συναδέλφισσα, να δείξουν τώρα την αλληλεγγύη τους!

Ακόμα προσθέτουμε ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι μεμονωμένο αλλά πάει να γίνει πάγια τακτική σε βάρος των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Καταγγέλλουμε λοιπόν και το ευρύτερο φαινόμενο και θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση αποκτά συμβολική αξία.

Για το Δ. Σ.
Πάτρα, 16 / 2 /2016