Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο, Δεκεμβρίου 26, 2015

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και Φάτνες που εντυπωσίασαν...

Σύνταγμα:  Με σωσίβια και ισοθερμικές κουβέρτες

Παρέμβαση πραγματοποίησαν αναρχικοί στο δέντρο στη πλατεια Συνταγματος, βάζοντας σωσίβια και ισοθερμικες κουβέρτες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο , θελοντας με αυτό τον τρόπο να αναδείξουν για ακόμα μία φορά τη σοβαρότητα του προσφυγικού θεματος.




Μυτιλήνη:  Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο των Προσφύγων
Διασώστες στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης, όπου δίνουν τη δική τους καθημερινή μάχη και υποδεχόμενοι τους πρόσφυγες που φτάνουν στο νησί, έστησαν σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ένα μεγάλο δέντρο, από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς: Τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες. Μια συμβολική κίνηση στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. 

Αγρίνιο:  Οι 3 μάγοι με τα γκλομπ

Η φάτνη της πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου στις 18/12 πριν την πορεία  «Ενάντια στην Ευρώπη –Φρούριο / Αλληλεγγύη σε μετανάστες και πρόσφυγες (αντιφασιστικός συντονισμός)». Οι τρεις μάγοι, η παναγία και ο Ιωσήφ σε μια αναγωγή στη σημερινή πραγματικότητα.






Καβάλα: Εβαλαν σε φάτνη τον μικρό Αϊλάν

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί σε ντόπιους και επισκέπτες της Καβάλας η εικαστική παρέμβαση της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, που κατασκεύασε μια διαφορετική φάτνη. Στη θέση του νεογέννητου Ιησού δεσπόζει η φωτογραφία με το άψυχο σώμα του Αϊλάν Κουρντί, του τρίχρονου παιδιού από τη Συρία που ξέβρασε νεκρό το κύμα σε παραλία του Μπόντρουμ στην Τουρκία, ενώ οι κλασικές φιγούρες των πρωταγωνιστών της φάντης αντικαταστάθηκαν από τις εικόνες προσφύγων.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με... λογαριασμούς στην Πρέβεζα
Με φάτνη την Βουλή, στολίδια λογαριασμούς της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΠ και Άγιο Βασίλη έναν ληστή που στο σάκο του κουβαλάει έναν αλγόριθμο, οι Πρεβεζάνοι θέλουν να δείξουν πως παρά την ελπίδα αναγέννησης της Ελλάδας, αυτές οι γιορτινές μέρες δεν ελαφρύνουν τις δυσκολίες για πολλούς από τους Πρεβεζάνους και... στολίζουν για τα καλά το πολιτικό μας σύστημα, τους πολιτικούς και τα κόμματα.