Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ από τους ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ της ΕΡΤ3 προς τους υπό απόλυση ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 (και της ΕΡΤ συνολικά), έχοντας βιώσει με σοκαριστικό τρόπο το πραξικοπηματικό «μαύρο» που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ την 11η Ιούνη 2013, κατανοούμε πλήρως τι σημαίνει το λουκέτο στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ για τις 108 οικογένειες που θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας.

Στην περίπτωση της «δημόσιας» ΕΡΤ, ήταν η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που επιχείρησε να μας φιμώσει. Στην περίπτωση του «ιδιωτικού» ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ, είναι μια οικογένεια επιχειρηματιών (Μπακατσέλου) συνδεδεμένη με Μπόμπολα-Ψυχάρη και εκλεκτικές συγγένειες στον χώρο της πολιτικής που επιχειρεί να ρίξει στον Καιάδα τους συναδέλφους μας.

Και στις δύο περιπτώσεις, επιχειρήθηκε (στην ΕΡΤ) και επιχειρείται τώρα και στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ (όπως και σε δεκάδες άλλες επιχειρήσεις των ΜΜΕ τα τελευταία μνημονιακά χρόνια υπό το πρόσχημα της κρίσης), η εφαρμογή του «δόγματος του σοκ». Στην ΕΡΤ, σε πανελλαδικό επίπεδο, υπήρξε ένας ικανός αριθμός συναδέλφων που απέρριψε στην πράξη το «μαύρο» παίρνοντας τις τύχες του στα χέρια του. Με αυτοδιεύθυνση του αγώνα και αυτοδιαχείριση του παραγόμενου προγράμματος κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή υπηρετώντας τη δημόσια ενημέρωση. Καταφέραμε έτσι να κρατήσουμε την υπόθεση της ΕΡΤ ζωντανή για 2 ολόκληρα χρόνια με την πολύτιμη συμπαράσταση μεγάλου μέρους της κοινωνίας και των λειτουργικών αλληλέγγυων. Αν θα αποφασίζαμε τότε, τον Ιούνη του 2013 να πάμε στα σπίτια μας, σήμερα δεν θα υπήρχε η ΕΡΤ. 

Με βάση και την παραπάνω πολύτιμη εμπειρία της αυτοδιαχείρισης (όπως άλλωστε και την περίπτωση της ΒΙΟ.ΜΕ.) που απέδειξε μεταξύ άλλων ότι τίποτε δεν είναι ανέφικτο όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και αγωνιστική βούληση αντί της παραίτησης και της παθητικής αποδοχής των υποτιθέμενων «τετελεσμένων», οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 απευθυνόμαστε στους συναδέλφους μας του ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ που βρίσκονται σε δεινή θέση και τους δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε με κάθε μέσο τις όποιες αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του αν οι τελευταίοι προχωρήσουν σε δυναμική διαχείριση της κατάστασης. Η αποκλειστικά νομικίστικη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος δεν προσφέρει κανένα εχέγγυο μιας πιθανής δικαίωσης. Το «μαγαζί» θα έχει κλείσει. 

Ήθελαν και θέλουν να μας στείλουν στα σπίτια μας. Μας θέλουν άνεργους, εξαθλιωμένους, τρομοκρατημένους και διαχειρίσιμους. Μας θέλουν γονατιστούς να παρακαλάμε για μια θέση εργασίας με μισθούς πείνας, με ελαστικά ωράρια, με ατομικές συμβάσεις και κουτσουρεμένα δικαιώματα. Χτυπούν ουσιαστικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και γενικότερα για την ανεξαρτησία της ενημέρωσης. 

Παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις και αναμένουμε τις αποφάσεις σας. Δεν είστε μόνοι. Και δεν είμαστε οι μόνοι από την ΕΡΤ3 που θα βρεθούμε δίπλα σας. Αρκεί να το θελήσετε. 


ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΤ3