Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015

Η πολυεθνική των λουκέτων κλείνει και το εργοστάσιο του Βόλου – Κατάληψη από τους εργαζομένους


Το χειρότερό της πρόσωπο επέδειξε η Coca Cola 3Ε, καθώς αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη, να κλείσει οριστικά και το εργοστάσιο του Βόλου, που απασχολούσε 150 εργαζόμενους.

Το εργοστάσιο του Βόλου, ήταν ένα από τα δύο εναπομείναντα σε ολόκληρη την Ελλάδα, και πλέον από τέλη Νοεμβρίου θα κλείσει.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο δεν κάθισαν με τα χέρια σταυρωμένα και από τις 8.30 το απόγευμα κατέλαβαν το κτίριο, κάνοντας κατάληψη.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του εργοστασίου της πολυεθνικής, ενημέρωσε το μεσημέρι τους εργαζομένους για την κίνησή της να βάλει οριστικό λουκέτο στο εργοστάσιο, δίνοντας και την… ευχή της στους 150 εργαζόμενους, “να δουν τι θα κάνουν”…
Και όλα αυτά, ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα…

Το http://www.newreport.gr, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, Γιάννη Φραγκίδη, ο οποίος μας μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στο εργοστάσιο, συμμετέχοντας ενεργά στην κατάληψη και αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη που επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων του κλάδου.

“Η διοίκηση της Coca Cola 3E του εργοστασίου Βόλου, ενημέρωσε τους εργαζομένους το μεσημέρι ότι το εργοστάσιο θα κλείσει οριστικά στα τέλη του μήνα. Είπε στους 150 εργαζόμενους να σκεφτούν από κει και πέρα τι θα κάνουν” μας είπε ο κ. Φραγκίδης, ο οποίος βρίσκεται στο εργοστάσιο που τελεί υπό κατάληψη από τους εργαζομένους.

“Γύρω στις 8.30 αποφασίσαμε ως ομοσπονδία να προχωρήσουμε σε κατάληψη του εργοστασίου και δεν θα λυγίσουμε. Δεν μπορεί μία εταιρία που έχει έσοδα 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα, να κλείνει τόσο εύκολα εργοστάσια. Έκλεισε σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και είχαν μείνει μόνο δύο, τώρα αποφάσισε να κλείσει και του Βόλου. Φαίνεται ότι οι συνάδελφοί μας στη Θεσσαλονίκη με το μποϊκοτάζ κάνουν καλή δουλειά, γιατί ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από τη διοίκηση της 3Ε. Τώρα, πετάνε στον δρόμο 150 οικογένειες, ανθρώπους με προϋπηρεσία 20 και 30 ετών στην εταιρία”.