Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, Νοεμβρίου 25, 2015

Δελτίο Τύπου: Προπηλακισμός σε αλληλέγγυες θυμάτων τράφικινγκ


Άλλη μια αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης προπηλακισμού, άσκησης βίας και απειλών εναντίον δύο γυναικών αλληλέγγυων σε θύματα τράφικινγκ, μια από τις οποίες, η Σίσσυ Βωβού, είχε καταθέσει μήνυση στις 26-5-2010.
Κατηγορούμενοι είναι δύο συγγενείς του καταδικασμένου πρωτοδίκως σε 36 χρόνια, για κύκλωμα δουλείας ανθρώπων, σωματεμπορίας, κατά συρροήν βιασμών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Η πρώτη δίκη που είχε ορισθεί για τις 24 Φεβρουαρίου 2015, δηλαδή πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, ανεβλήθη λόγω απουσίας των κατηγορουμένων, και μετά από αναμονή πολλών ωρών. Ορίσθηκε η επόμενη δικάσιμος στις 19-11-2015, αλλά οι κατηγορούμενοι δεν είχαν κληθεί, έτσι, μετά από αναμονή επίσης πολλών ωρών, η δίκη αναβλήθηκε για τις 15/03/2016.
Παραθέτουμε πιο κάτω το Δελτίο Τύπου της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών, στις 26-5-2010, το οποίο αναφέρεται τόσο στην υπόθεση, όσο και σε άλλες πράξεις εκφοβισμού από τον κύκλο του κατηγορουμένου, αλλά και από την αστυνομία.
Αναρωτιόμαστε και τώρα, όπως και το 2010, τι είναι αυτό που καθυστερεί τις δίκες, οδηγεί σε παραλείψεις ώστε να μην έχουν κληθεί οι κατηγορούμενοι, αποθαρρύνει τα αλληλέγγυα άτομα από το να ελπίζουν στη δικαιοσύνη, και διαιωνίζει την ατιμωρησία όσων επιδιώκουν να εκφοβίσουν τις γυναικείες οργανώσεις που προσπαθούν να συμπαραστέκονται στα δικαστήρια σε γυναίκες θύματα εγκληματικών πράξεων.
Η παρουσία στα δικαστήρια είναι χρονοβόρα, και πολλές γυναίκες αναγκάζονται να πάρουν άδεια από τις δουλειές τους για να παρευρίσκονται, στην προκειμένη περίπτωση ως μάρτυρες. Οπότε, τι πιο συνηθισμένο από το να εγκαταλείπουν τις προσπάθειες για να βρουν το δίκιο τους;
Μπορεί οι μεγαλοστομίες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που εκφέρονται τις ημέρες γύρω από την 25η Νοέμβρη να είναι άφθονες, και όμως ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες δεν τηρούνται από τους θεσμικούς φορείς για την τιμωρία των δραστών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, την καθυστέρηση και την παράλειψη κλήτευσης των κατηγορουμένων από τα δικαστήρια, θα ενημερώσουμε και το υπουργείο Δικαιοσύνης, με την ελπίδα βελτίωσης της κατάστασης.