Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, Νοεμβρίου 22, 2015

Ειδομένη .. εικόνες που συγκλονίζουνΕικόνες ντροπής είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος, για αυτά που συμβαίνουν στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ στην Ειδομένη. Από την περασμένη Πέμπτη που έγινε γνωστή η αλλαγή της πολιτικής των αρχών της ΠΓΔΜ απέναντι σε όσους θέλουν να περάσουν από την χώρα, διαδραματίζονται εικόνες συγκονίζουν.

 Η μετάδοση από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία της κατάστασης, οδήγησε σε μια μικρή αλλαγή πλεύσης από πλευράς ΠΓΔΜ με αποτέλεσμα να περάσουν το τελευταίο 24ωρο από τα σύνορα, περισσότερα από 6.000 άτομα.

Μείωση των εγλωβισμένων από το απόγευμα του Σαββάτου

Συγκεκριμένα, στις 18.00 το απόγευμα του Σαββάτου, στον ειδικό καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί δίπλα στην «ουδέτερη ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, ήταν 2.100 άτομα, από τα οποία τα 1.200 ήταν κάτοχοι διαβατηρίων Ιράκ, Συρίας και Αφγανιστάν και περίμεναν την άδεια να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ σε περίπου 900 ανέρχονταν οι υπόλοιποι.