Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2015

Φασιστική εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη ΑΓΡΟΣ

Αναδημοσίευση από: https://athens.indymedia.org/post/1550840/

Την Κυριακή το πρωί 1/11 η κατάληψη Αγρός, στο πάρκο τρίτση, δέχτηκε για μια ακόμη φορά φασιστική εμπρηστική επίθεση. Οι ζημιές ήταν μικρές και αποκαθίστανται.
Το ότι οι επιθέσεις τους περιλαμβάνουν φωτιά που μπαίνει στο πάρκο, ένα σπάνιο τόπο, πνεύμονα ζωής για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, σπάνιο βιότοπο φυτών και ζώων, δεν επιβεβαιώνει παρά τον ήδη δεδομένο κανιβαλισμό τους.

Το Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος στο πάρκο τρίτση, λειτουργεί για περισσότερο από 6 χρόνια τώρα. Ως εγχείρημα γης, αντιστεκόμαστε με λόγο και δράσεις ενάντια στα καταστροφικά κυρίαρχα αναπτυξιακά σχέδια που αλώνουν όλο και περισσότερο τους ελεύθερους, κοινούς χώρους. Οικειοποιούμαστε τη γη, έχοντας κάνει κατάληψη σε ένα κομμάτι δυτικά του πάρκου τρίτση, μπλοκάροντας και με αυτό τον τρόπο τη ροή των εμπορευματικών σχέσεων και την κατανάλωση, μιας που το πάρκο, χρόνια τώρα, βρίσκεται στον κυκλώνα μικρών και μεγάλων εμπορευματικών σχεδίων. Καλλιεργούμε τη γη με τους δικούς μας όρους, χωρίς ειδικούς, χωρίς βιομηχανικές τεχνικές, χωρίς κέρδος, χωρίς κανενός είδους αντίτιμο. Βρισκόμαστε στην κατάληψη και δρούμε αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεμπορευματικά, ενάντια σε κάθε είδους κυρίαρχο διαχωρισμό, με πυξίδα την αλληλεγγύη. Και συνεχίζουμε ανυποχώρητα γιατί η ουσία του εγχειρήματος βρίσκεται στις σχέσεις, τις αξίες και τα προτάγματά μας.
Αυτή η γη δεν καίγεται.

Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος
κατάληψη Αγρός