Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ – ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ-ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η αντιλαϊκή πολιτική και το ξεπούλημα της χώρας συνεχίζεται. Το τρίτο μνημόνιο έρχεται να εξαφανίσει τελεσίδικα όλες τις εργατικές κατακτήσεις των τελευταίων 50 χρόνων και να βυθίσει τη χώρα σε μεγαλύτερη πολιτική, οικονομική και πολιτισμική παρακμή.

Η πιο δημαγωγική και τυχοδιωκτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, συνεχίζει το έργο των προηγούμενων, στεγνώνοντας την ελπίδα, την αγωνιστικότητα, το όραμα , τα εργασιακά δικαιώματα. Λειτουργώντας ως υποκριτικός βάρδος της νεοφιλελεύθερης μεταρρύθμισης με φιλολαϊκό προσωπείο, γι’αυτό και περισσότερο επικίνδυνη.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και των μισθολογικών παροχών που αυτή κατοχύρωνε ολοκληρώνεται. Η μέχρι θανάτου καπαρωμένη θέση στην εργασιακή γαλέρα επικυρώνεται με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ η καταχρεωμένη ελληνική κοινωνία οδηγείται σ’ένα νέο μεσαίωνα, ανεργίας, εκμετάλλευσης και αποικιοποίησης, στο «νέο θαυμαστό κόσμο» που οι τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές τείνουν στην εξαφάνιση κάθε έννοιας προόδου, ευημερίας και ανθρωπιάς.

Το ξεσπίτωμα των καταχρεωμένων ελλήνων, συναντά τους θανάτους των προσφύγων από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της «ανθρωπιστικής Δύσης, ενώ ο νέος καιάδας των αστέγων των εξαρτημένων, των ψυχικά ασθενών, μοιάζει πια μια εφιαλτική κανονικότητα.

Συμμετέχουμε ενωμένοι γιατί στο χώρο της Πρόληψης, της Θεραπείας και της Απεξάρτησης, οι δομές θα αφεθούν να συρρικνωθούν και να καταρρεύσουν χωρίς σαφή σχεδιασμό και όραμα, πριν ενταχθούν στην «μαγική αυτορύθμιση» της αγοράς και των ιδιωτών.

Η απεργία της 12 Νοεμβρίου θέλουμε να είναι ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός εργαζόμενος λαός δεν εξαπατάται και συνεχίζει να προασπίζει τα δικαιώματά του, την απλή λογική και την πνευματική του ελευθερία. Ενάντια στην κυβερνητική δημαγωγία και τις «πυροσβεστικές» αγνές προθέσεις. Ενάντια στην ξεπουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΣΕ, που εξαναγκάστηκε να κηρύξει 24ωρη απεργία κάτω από την πίεση σωματείων, ενώ η ίδια στηρίζοντας το μνημόνιο και έχοντας συνταχθεί με το αστικό μπλοκ του ΝΑΙ δε εκφράζει την εργαζόμενους και τους αγώνες τους. Ενάντια στον αντεργατικό και κούφιο ξύλινο λόγο των κάθε λογής «πρωτοποριών», οραματιζόμενοι μια νέα συλλογική προσπάθεια με νόημα για τον αγώνα τον καλό.

Πολλές μάχες έχουν χαθεί. Ο αγώνας συνεχίζεται…!

Εργαζόμενοι στο 18 ΑΝΩ – Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ- Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης – Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Προσυγκέντρωση: 10:30 στο Υπουργείο Υγείας.