Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Νοεμβρίου 24, 2016

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ VODAFONΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΑΣ4» ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ιλίου

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ VODAFONΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΑΣ4» ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το Κοινωνικό Ιατρείο/Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ιλίου εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στους διωκόμενους, από την Vodafone και τους δυο ιδιοκτήτες της «Δήμητρας 4», δημοτικούς συμβούλους Πάνο Κουτσιανά, Γιώργο Σταματόπουλο και Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, επειδή τον Απρίλη του 2014 συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν ενεργά και αποφασιστικά στην κινητοποίηση των κατοίκων του Αγ. Φανουρίου για το ξήλωμα της κεραίας επί της οδού Δήμητρας 4. Σ΄ έναν αγώνα που είχε επιτυχή κατάληξη.

Είναι γνωστό ότι η τοποθέτηση αυτών των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές έχει διαπιστωμένες σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού, συμβάλλοντας, μεταξύ πολλών άλλων, και στην αύξηση της συχνότητας κακοήθων νεοπλασιών. Οι κεραίες αυτές αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες δημιουργίας ενός παθογόνου περιβάλλοντος, το οποίο συστηματικά και ανεξέλεγκτα παράγουν διεθνώς οι πολυεθνικές, έχοντας ως αποκλειστική επιδίωξη τα κέρδη τους, έστω και αν αυτά παράγονται σε βάρος της υγείας και της ίδιας της ζωής των πολλών.
Και είναι στην ίδια λογική που κινούνται οι διάφοροι «ενδιάμεσοι» στις επενδυτικές δραστηριότητες των πολυεθνικών, εν προκειμένω οι ιδιοκτήτες των κτιρίων όπου τοποθετούνται οι κεραίες.
Πρόκειται για κανονικά «εγκλήματα σε καιρό ειρήνης».

Η ασυδοσία που υπάρχει εν προκειμένω, το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα μια νομοθετική ρύθμιση που να προβλέπει αυστηρά την τοποθέτηση αυτών των κεραιών σε απόσταση ασφαλείας από τον κατοικημένο κοινωνικό ιστό, έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, συμπεριλαμβανομένης της παρούσας, δήθεν «αριστερής», λειτουργούν στη βάση των συμφερόντων της κερδοφορίας της κάθε Vodafone και των ποικίλου μεγέθους αρπακτικών της αγοράς, όποιες συνέπειες και αν έχει αυτό στα δικαιώματα των πολλών, μεταξύ των άλλων και της προάσπισης της ίδιας της υγείας και της ζωής τους. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι σχετικές επιστημονικές έρευνες και τα δεδομένα που έχουν προκύψει  για τις δυσμενείς επιπτώσεις των κεραιών κινητής τηλεφωνίας (όπως και πολλών  άλλων τεχνολογικών εργαλείων) στην υγεία, ενώ είναι γνωστές, κρατούνται, μέσα από μια αγαστή συμπαιγνία όλων των εμπλεκόμενων (εταιρειών, κράτους, θεσμικών επιστημονικών φορέων), στο περιθώριο της δημοσιότητας και προπαντός, μακράν της όποιας συστηματικής εφαρμογής τους στις ασκούμενες επί του προκειμένου πολιτικές.
Εναπόκειται, επομένως, στους ίδιους τους κατοίκους, στο κοινωνικό κίνημα «από τα κάτω», η υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων, της ίδιας της ζωής μας. 

Είναι αυτό το κίνημα που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να παραλύσουν, η Vodafon με τη μήνυσή της και οι ιδιοκτήτες της «Δήμητρας 4» με την αγωγή τους εναντίον των τριών δημοτικών συμβούλων - από τους οποίους απαιτούν υπέρογκα ποσά (103.425 ευρώ από τον καθένα).
Είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε στο πλευρό των τριών διωκόμενων
δημοτικών συμβούλων. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει.
Ο αγώνας για την υπεράσπιση των τριών δημοτικών συμβούλων είναι αγώνας για την υπεράσπιση της κατάκτησης, πριν δυο χρόνια, του ξηλώματος της κεραίας. Γιατί αυτό που επιδιώκουν με αυτή τη δίωξη είναι η επαναφορά της κεραίας και η όλο και πιο ασύδοτη δραστηριότητά τους.
Σ΄ αυτό τον αγώνα είναι ανεπίτρεπτο η Δημοτική αρχή να «νίπτει τας χείρας» της», να μένει στα λόγια (με ένα απλό ψήφισμα)  και να αρνείται την κάλυψη των δικαστικών δαπανών και την διάθεση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου για τους τρεις δημοτικούς συμβούλους. Αυτή η στάση του Δημάρχου και της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, αν δεν αλλάξει άμεσα, θα ισοδυναμεί με υπόγεια συνεργασία και σύμπλευση με τα συμφέροντα της Vodafon και των ιδιοκτητών της «Δήμητρας 4», σε βάρος της υγείας των δημοτών, των κατοίκων της περιοχής.

Καλούμε όλους και όλες να συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο στους τρεις δημοτικούς συμβούλους,
-με τη συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση που αφορά την υπόθεση, 
-με την παρουσία μας, τις μέρες της εκδίκασης, στα δικαστήρια, 
-με την οικονομική στήριξη για τα δικαστικά έξοδα, απαιτώντας ταυτόχρονα από την Δημοτική Αρχή να αναλάβει άμεσα την κάλυψή τους.
Η δίωξη των τριών δημοτικών  συμβούλων μας αφορά όλους και όλες. 

ΚΙΦΑ Ιλίου

23 Νοέμβρη 2016