Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Ιουνίου 21, 2016

Υπερηχοι εναντιον καρκινικων ογκων και νοσου Αλτσχαιμερ

Υπερηχοι εναντιον καρκινικων ογκων και νοσου Αλτσχαιμερ

Για πρωτη φορα ,στην Γαλλια ,χρησιμοποιηθηκε συσκευη υπερηχων ,η οποια επιτρεπει στα χημειοθεραπευτικα φαρμακα να διαπερνουν τον αιματοεγκεφαλικο φραγμο.
Ο εν λογω φραγμος ,που αποτελει αμυνα του εγκεφαλου απο τις τοξινες ,δυσκολευει τη φαρμακευτικη θεραπεια παθησεων του εγκεφαλου.
Ως εκ τουτου οι ασθενεις παιρνουν μεγαλες δοσεις φαρμακων ,ετσι ωστε ενα μικρο ποσοστο απο αυτα να διαπερασει εν τελει τον αιματοεγκεφαλικο φραγμο .
Οι ερευνητες πραγματοποιησαν την πρωτη κλινικη δοκιμη της νεας μεθοδου σε 15 ασθενεις με γλοιοβλαστωμα ,ενα επιθετικο καρκινο του εγκεφαλου.
Η συσκευη στελνει υπερηχους στον εγκεφαλο ,ενω παραλληλα εισαγεται και το φαρμακο της χημειοθεραπειας .
Ετσι οι υπερηχοι κανουν τις μκροφυσαλιδες να δονουνται μεσα στα αιμοφορα αγγεια του εγκεφαλου ,πραγμα που καθιστα τα τελευταια πιο ευκολα διαπερατα απο το φαρμακο..Το ''παραθυρο''διαρκει περιπου 6 ωρες .
Οι Γαλλοι ερευνητες δηλωνουν αισιοδοξοι οτι η νεα μεθοδος των υπερηχων θα μπορουσε να αξιοποιηθει και σε νευροεκφυλιστικες παθησεις οπως το Αλτσχαιμερ.
Τεστ σε ζωα εχουν ηδη δειξει οτι το ανοιγμα του αιματοεγκεφαλικου φραγμου με παλμους υπερηχων μπορει να ωθησει το ανοσοποιητικο συστημα του ασθενους να επιτεθει στις πλακες αμυλοειδους που δημιουργουνται στην περιπτωση της νοσου Αλτσχαιμερ.
Κλινικες δοκιμες σε ανθρωπους με Αλτσχαιμερ αναμενεται να ξεκινησουν του χρονου.
Το ''δυστυχημα'' εν προκειμενω ειναι οτι στα πλαισια; του καπιταλισμου και της κερδοσκοπιας του ,πανω στον ανθρωπινο ''πονο'', ιδιωτικη εταιρια εχει αναλαβει να αξιοποιησει εμπορικα τη νεα επαναστατικη ανακαλυψη κατι που θα αποφερει κερδος που υπολογιζεται σε 2 δισεκατομμυρια δολαρια ετησιως.



Δημητρης Γεωργιου

Καρδιολογος