Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022

Μαχητική φοιτητική απάντηση στην κυβερνητική τρομοκρατία στην ΑΣΟΕΕ


Μαζική και μαχητική απάντηση έδωσαν και σήμερα οι φοιτητές στις αστυνομικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις που διοργάνωσε η κυβέρνηση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο τις προηγούμενες μέρες. Το απόγευμα πραγματοποίησαν διαδήλωση από την ΑΣΟΕΕ στη βουλή, ενώ είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο προαύλιο του ιδρύματος (στην οποία καλούσαν και φοιτητικοί σύλλογοι από άλλες σχολές) και συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ.

Η εικόνα εκατοντάδων φοιτητών/τριών μέσα στη σχολή και στη συνέχεια στη διαδήλωση, αψηφώντας και ανατρέποντας την κυβερνητική και κρατική καταστολή, στέλνει μήνυμα ανυπακοής και ελπίδας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια.



«Οι φοιτητικοί σύλλογοι με αφετηρία την ΑΣΟΕΕ διαδηλώνουν στην Αθήνα και καταδικάζουν την καταστολή στα πανεπιστήμια, την συγκάλυψη στον κατηγορούμενο καθηγητή για τοκογλυφία και παιδεραστία. Αυτές είναι οι σταγόνες της επερχόμενης καταιγίδας. Αγώνας μέχρι τη νίκη!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι με αφετηρία την #ΑΣΟΕΕ διαδηλώνουν στην Αθήνα και καταδικάζουν την καταστολή στα πανεπιστήμια, την συγκάλυψη στον κατηγορούμενο καθηγητή για τοκογλυφία και παιδεραστία. Αυτές είναι οι σταγόνες της επερχόμενης καταιγίδας. Αγώνας μέχρι τη νίκη! #antireport



Στην πορεία προς τη βουλή προπορευόταν το πανό του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ με σύνθημα «Καμία σκέψη για αστυνομία στην ΑΣΟΕΕ – Όχι στη συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων».

Η συγκέντρωση στην ΑΣΟΕΕ (προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι) καλέστηκε για να υπάρξει απάντηση στη χθεσινή αστυνομική επέμβαση, που οδήγησε και σε συλλήψεις φοιτητών, ενώ υπήρξαν και συνθήματα για τις αποκαλύψεις που έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες ημέρες για τις κατηγορίες που βαραίνουν καθηγητή. «Το πανεπιστήμιο τους δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες της νεολαίας γι’ αυτό θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τους χαλάσει τα σχέδια!», ήταν ένα από απ’ αυτά, όπως και το «Παιδεραστές, τοκογλύφοι και όσοι τους συγκαλύπτουν δεν χωράνε στα πανεπιστήμια!».



Η άμεση και μαχητική αντίδραση του φοιτητικού κινήματος υπογραμμίζει πως δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την κυβέρνηση τόσο η προσπάθεια εφαρμογής των ρυθμίσεων περί Πανεπιστημιακής Αστυνομίας όσο και η κατάθεση νέου αντιδραστικού νόμου-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια.

 

Πηγή: Prin.gr