Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2016

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ



ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ  ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ
***
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ 18 ΑΝΩ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης όπως εκδηλώνεται και στη χώρα μας, προκαλoύν βαθιές ανατροπές στη ζωή όλων, οδηγώντας στην εξαθλίωση το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.
Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Τεράστιος ο αριθμός των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ανάπηρων που σκοτώνονται από τις βόμβες ή δολοφονούνται στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές.
Χιλιάδες οι πρόσφυγες και τα προσφυγόπουλα που πνίγονται στις θάλασσες της Μεσογείου, στο δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν τη ζωή τους, χιλιάδες τα ασυνόδευτα ανήλικα, που χάνονται στους δρόμους της Ευρώπης. Άλλα καίγονται ζωντανά στα hotspots, όπως έγινε πρόσφατα στη Μόρια της Μυτιλήνης.
Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος   σ’ αυτά τα δράματα. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έρχονται από χώρες πολέμων και εμφυλίων σπαραγμών, έχουν βιώσει τη βία  σε όλες τις μορφές της, τις διώξεις, τις στερήσεις, τις καταστροφές.
Η θέση τους δεν είναι σε τόπους κοινωνικού εξοστρακισμού και στρατόπεδα κράτησης αλλά μέσα στον κοινωνικό ιστό, δίπλα και μαζί με τους ντόπιους στον αγώνα για μια ζωή με αξίες και αξιοπρέπεια, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, την ταπείνωση ανθρώπου από άνθρωπο.
Το Σωματείο Υποστήριξης του έργου του 18άνω και οι Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18άνω στο πλευρό πάντα όσων υποφέρουν και δίνουν τη μάχη για τη ζωή οργανώνουν μια καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες το Δεκέμβρη του 2016, που περιλαμβάνει ομιλίες για το προσφυγικό από γνωστούς διανοούμενους, συλλογή ειδών υγιεινής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, έκθεση έργων ζωγραφικής από τους ίδιους τους πρόσφυγες, προβολή ταινιών με συζήτηση πάνω στο θέμα και άλλα.
Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2016 στις 7.00μμ με ομιλία του Σάββα Μιχαήλ με θέμα το προσφυγικό  - στα γραφεία του Σωματείου Μπόταση 11 - 1ος όροφος -, όπου θα συγκεντρώνονται και τα είδη για τους πρόσφυγες.
Καλούμε όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια, τους απεξαρτημένους, όσους δίνουν τη μάχη της κοινωνικής τους επανένταξης, τους ανθρώπους των κινημάτων, της τέχνης, της επιστήμης και τους απλούς ανθρώπους του μόχθου να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο σ’ αυτόν αγώνα.
Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης του 18 άνω
Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18άνω
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣΑ
Αθήνα 28/11/2016
Τα γραφεία μας θα είναι ανοιχτά  από  4.00 μμ έως 7.00μμ στις:
7/12/2016,  14/12/2016,  21/12/2016
Τηλ.:6973699022