Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Απριλίου 11, 2016

Με Ονοματα ....Ο Φασισμος της Χρυσης Αυγης χτυπα στη Χιο

Του απεσταλμενου μας   Λουκη Λαρα.


Αγριοι  ξυλοδαρμοί αλληλέγγυων πολιτών στο λιμάνι  της  Χίου  από νεοφασίστες της Χρυσής Αυγής , χρήση   αυτοσχέδιων κροτίδων από μέλη του ντόπιου υπόκοσμου  αλλά και συμμετοχή μελών της Νέας Δημοκρατίας  σε βάρος προσφύγων  από τη Συρία με την ΄πλήρη ανοχή της Αστυνομίας και του  Λιμενικού , συνθέτουν το όργιο μιάς πρωτόγνωρης  τρομοκρατίας που επέβαλαν τα τοπικά συμφέροντα λίγων γνωστών επιχειρηματιών για να  φύγουν οι πρόσφυγες από το λιμάνι του νησιού .


Για μια ακόμη φορά  αποδείχθηκε  οτι η τοπική Αστυνομική  Διεύθυνση  με επικεφαλής τον Διευθυντή  κ. Δαμήρη αλλά  και τον  διοικητή της Ασφάλειας Χίου  κ. Γιώργο  Κεβόπουλο διακατέχεται από ακροδεξιά αισθήματα μια που  κάλυψε τις  επιθέσεις  ενός φασιστικού εσμού  σε βάρος κυρίως γυναικόπαιδων από τη Συρία .

Μαζί τους στην ίδια  λογική και το Λιμενικό που φασιστοκρατείται στη μια που είναι γνωστές οι ακροδεξιές τάσεις του Λιμενάρχη κ. Φραγκιά .

Ομως ρεσιτάλ προκλητικότητας έδωσαν ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ...άνθρωπος  της εκκλησίας  και ο  ανεγκέφαλος αντιδημαρχος Χιου  κ.Δημητρης Καραλης  που εφτασαν και οι δυο   να  πρωτοστατουν στα επεισοδια για την εκκενωση του λιμανιου .

Τα ξημερώματα  της Παρασκευης  το λιμάνι  της Χιου έμοιαζε με πεδίο μάχης   όπου  οι νεοφασίστες σε αγαστη συνεργασια με αστυνομια και λιμενικους απειλησαν  πολλες φορες τη ζωη τοσο των προσφυγων οσο  και πολλων αλληλεγγυων .

Εβλεπες στο  λιμανι ακροδεξια στοιχεια να μιλουν φιλικα με αστυνομικους και  λιμενικους  ενω  ο Δημαρχος Χιου  Μανωλης Βουρνους αρπαζε απο το χερι με τη βια  μεταναστες  και προσφυγες και τους τραβουσε για να τους πεταξει εξω .

Ουτε  οι μπατσοι δεν εδειξαν τετοια συμεριφορα  ενω τους μιλουσε στα Αγγλικα  λεγοντας τους να τον ακολουθησουν .

Αυτος ομως που ξεπερασε καθε προηγουμενο ειναι ο Αντιδημαρχος κ. Δημητρης   Καραλης  ο οποιος μετα τα επεισοδια ανεφερε στο διαδικτυο και μαλιστα στα  Αγγλικα  οτι η αποστολη εξετελεσθη  < Mission Accomplished>

Μπραβο   λεβεντη μας Δημητρη Καραλη  για το αποτελεσμα της αποστολης σας .

Μηπως  μπορεις να μας πεις  για ποιον  δουλεψατε με τον δημαρχο και όλη  τη μαφια  της Χρυσης Αυγης της  Χιου για να διωξετε  πεινασμενους και ταλαιπωρημενους ανθρωπους?

Η ιστορια ομως δεν σταματα εδω.

Ποιος οργανωσε  ολη αυτη τη φασιστικη επιθεση  σε βαρος των προσφυγων  και ποια συμφεροντα εξυπηρετουσαν .

Οι πληροφοριες μας στο νησι  λενε  οτι πισω απο τον φασιστικο εσμο κρυβονται δυο γνωστα ονοματα της ακροδεξιας .

Ο γνωστος μεγαλοπρακτορας  των ακτοπλοικων συγκοινωνιων  κ. Θοδωρος Μιχαλακης  και ο βιομηχανος τοπικων γλυκων κ. Σαραντης  που δεν εβλεπαν με καλο μάτι την παρουσια προσφυγων στο λιμανι της Χιου .

Και βεβαια πληθος απο στελέχη  της Νέας  Δημοκρατίας  που  το βράδυ της περασμένης Πέμπτης  όρμησαν στο Δημαρχείο της Χίου για να  επιβάλουν  στο Δήμαρχο  και τους αλλους πελάτες τους  τις δικες τους απόψεις .

Για να ταλάβει κανείς  το επίπεδο των  μπράβων αρκει  να ανφέρουμε ότι ανάμεσα  σε αυτους που απειλούσαν και χτύπησαν αλληλέγγυους αλλά και  πρόσφυγες ήταν γνωστός πορτιέρης νυχτερινών μαγαζιών  ο κ.  Ματθαίος Μερμηγκούσης  καθώς και ένα γνωστό κλεφτρόνι που έκλεβε μηχανές  από  σκάφη που είχε κατασχέσει  το Λιμενικό τα οποία μετέφεραν  ματανάστες .

Το συγκεκριμένο κλεφτρόνι σε βάρος του οποίου  ασκήθηκε δίωξη κυκλοφορεί ελεύθερο στη Χίο και φυσικά προσέφερε τις υπηρεσίες του  στη Χρυσή Αυγή .

Στο διαδίκτυο και στο Face Book  μπορεί κανείς να απολαύσει  μπόλικες φωτογραφίες  των νεοφασιστών της  Χίου  που ξύπνησαν από το ληθαργο και βγήκαν παγανιά διψώντας για αίμα .

Φυσικά η εισαγγελία της Χίου  κατά πάγια τακτική της  βρίσκεται στην αγκαλιά του Μορφέα ενώ η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου  αλλα και αλλοι συνάδελφοί της  όχι μονο δεν μπήκαν στον κόπο  να βγούν απο τα καβούκια τους αλλα ούτε καν ενοχλήθηκαν  απο τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου .

Η  στάση  των μπάτσων  και των λιμενόμπατσων  στη Χίο κυρίως εντοπίζεται στο να κάνουν προσαγωγές  αλληλέγγυων πολιτών  ενώ μπροστά τους γνωστός χουλιγκάνος  τρόφιμος των μπάρ  και χρήστης ναρκωτικών πέταξε αυτοσχέδια κροτίδα  ανάμεσα στους μετανάστες και πρόσφυγες  που είχαν ακόμη  και βρέφη μόλις δύο και τριών μηνών .


Σαμποταζ στον Τουρισμο της Χιου 

Έντονες  αντιδράσεις  σε ολόκληρο τον κόσμο  έχει   προκαλέσει η στάση του Δήμαρχου αλλά και του  Αντιδήμαρχου του νησιού  ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο  κυκλοφορούν πλάνα  του Δήμαρχου να αρπάζει  πρόσφυγες απο τα χέρια και να τους τραβά έξω από το λιμάνι . Ήδη  σε πολλές  Ευρωπαικές  ιστοσελίδες  κυκλοφορεί το σύνθημα για  ένα γενικευμένο σαμποτάζ στον τουρισμό της Χίου  για φέτος το καλοκαίρι  κυρίως από αλληλέγγυους  που γνώρισαν τη βία της φασιστικής Χρυσής Αυγής στο νησί .

Βέβαια  στη διάρκεια που βρεθήκαμε με αποστολή του Αναποδου στη Χιο  μάθαμε ότι ο δήμαρχος  και η παρέα του  στηρίχθηκε  στις εκλογές του 2014  από την ...  Μητρόπολη της Χίου αλλά και τη Νέα  Δημοκρατία καθώς και από το ντόπιο  κεφάλαιο  και φυσικά τους εφοπλιστές .

Και βέβαια δεν περνά  απαρατήρητη η στάση του βουλευτή Χίου του Σύριζα ο κ.  Μιχαηλίδη ο οποίος  όχι μόνο δεν παρενέβη σε καμμία  από τις επιθέσεις  των νεαφασιστών  της Χρυσής Αυγής αλλά αντίθετα ήταν εξαφανισμένος .

Λουκής  Λάρας