Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Μαρτίου 08, 2016

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη

Αναδημοσίευση από: http://www.hitandrun.gr/76966-2/

Απεργία πείνας μετά τη διαμαρτυρία ξεκίνησαν οι πρόσφυγες στην Ειδομένη, μετά το ατύχημα 13χρονου Σύρου, ο οποίος χτυπήθηκε από ρεύμα στο σιδηροδρομικό σταθμό, δίπλα στον καταυλισμό, πράγμα που, όπως ενημερώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μέσα από τον επίσημο λογαριασμό τους στο Twitter, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απελπισίας.

Οι συνθήκες διαβίωσης στην Ειδομένη είναι δραματικές μετά και την  καταρρακτώδης βροχή που είχε ως αποτέλσμα τα νερά να εισχωρήσουν μέσα στις σκηνές. Παράλληλα τα τρόφιμα που φθάνουν από εθελοντικές οργανώσεις δεν επαρκούν, ενώ ο καταυλισμός αποτελεί μια υγειονομική βόμβα.

Καθημερινά διακομίζονται στα κοντινά νοσοκομεία άρρωστα βρέφη και παιδιά, προκειμένου να τους παραχθεί ιατρική φροντίδα.

Νωρίτερα πρόσφυγες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, κρτώντας γερμανικές σημαίες και κάνοντας συνεχέις εκκλήσεις προς την Ανγκελα Μέρκελ να τους βοηθήσει.