Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο, Μαρτίου 19, 2016

Ελληνική κυβέρνηση εναντίον ΕΕ για προσφυγικό. Ή μήπως όχι;

Αναδημοσσίευση από: https://spasmenoparathyroblog.wordpress.com/2016/03/19/

DSC04138

Ενώ η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού απέναντι στους πρόσφυγες κάνει την Ελλάδα να φαντάζει σαν κάποια τελευταία σπίθα φωτός μέσα στο σκοτάδι της Ευρωπαϊκής Ένωσης των λαών, ελοχεύει ο κίνδυνος να ξεχάσουμε ορισμένα πράγματα που συνέβησαν, να βγάλουμε θολά συμπεράσματα και να οδηγηθούμε σε ακατανόητες κινήσεις.

Να καταλήξουμε ας πούμε, στο να στηρίζουμε το Μουζάλα, και να τον συμπονούμε που παρά τη λαμπρή του καριέρα και την επιστημονική του κατάρτιση, καταπιάστηκε με την πολιτική και τώρα τραβάει αυτά που τραβάει. Ή ακόμα χειρότερα, να καταλήξουμε να θεωρούμε πως η ελληνική κυβέρνηση, είναι κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της ΕΕ, με διαφορετική ατζέντα και κάποια ίχνη ανθρωπισμού βαθιά μέσα στην αστική της ψυχή.

Γι’ αυτό καλό θα ‘ταν πριν φτάσουμε στο συμπέρασμα αυτού του άρθρου, να μην ξεχνάμε μερικά πράγματα που συνέβησαν λίγο πριν κλείσει ο «βαλκανικός διάδρομος» και μερικά που συνέβησαν λίγο μετά.

Δεν ξεχνάμε ας πούμε, πως από τις αρχές Ιανουαρίου, η κυβέρνηση είχε θέσει σαν στόχο την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης. Οι άντρες της Frontex απέκτησαν το δικαίωμα να ελέγχουν έλληνες και αλλοδαπούς μεμονωμένους πολίτες ή μέλη κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που προσφέρουν υποστήριξη σε πρόσφυγες και πρώτο δείγμα αυτής της απόφασης ήταν η σύλληψη πέντε μελών μιας ΜΚΟ στη Λέσβο. Πέντε άτομα που κατηγορήθηκαν για «για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών», όταν δύο μέρες πριν το ίδιο το λιμενικό τους είχε ζητήσει τη βοήθεια για την οποία κατηγορούνταν. 5.000 ευρώ μετά, αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς πολλών ενδεικτικών γεγονότων.

Δεν ξεχνάμε επίσης την εκκένωση της Ειδομένης από Αφγανούς πριν ένα μήνα από τα ΜΑΤ. Μιας βίαιης εκκένωσης, μακριά από τα μάτια των δημοσιογράφων.




Δεν ξεχνάμε πως στα τέλη Ιανουαρίου, τα ΜΑΤ άδειασαν την πλατεία Βικτωρίας από δημοσιογράφους και στη συνέχεια από πρόσφυγες, πάλι με τη βία.



Δεν ξεχνάμε πως στην διαβόητη συνέντευξη του Μουζάλα, όπου αποκάλεσε τα Σκόπια, Μακεδονία, ο υπουργός μας ενημέρωσε πως ο λασπότοπος της Ειδομένης είναι κυβερνητικό σχέδιο. Ένα κυβερνητικό σχέδιο που ήθελε μόνο τις ΜΚΟ να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για να μην ενοχληθούν οι γείτονες των Σκοπίων. Αυτό βέβαια καθόλου δεν απασχόλησε κανέναν.


Δεν ξεχνάμε πως τα 700 εκατομμύρια που ίσως δώσει η ΕΕ σαν βοήθεια προς τους πρόσφυγες, θα διατεθούν όλα σε ΜΚΟ.

Δεν ξεχνάμε πως μόλις χτες τα ΜΑΤ εισέβαλαν σε camp προσφύγων στη Λέσβο  και συνέλαβαν 18 άτομα, ακόμα και μέσα από τις σκηνές που κοιμόντουσαν.

Δεν ξεχνάμε πως στα κέντρα υποδοχής, έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε δημοσιογράφους. Στα κέντρα υποδοχής, τα περισσότερα από τα οποία είναι μακριά από αστικές περιοχές, υπό στρατιωτική διαχείριση, με άγνωστες συνθήκες διαβίωσης και χωρίς διερμηνείς μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

dhmosiografoi


Αυτό το μοιράζουν από το πρωί στην Ειδομένη τα τζιμάνια της ΕΛ.ΑΣ.Από τα όσα είναι ως τώρα γνωστά τα camps τα διαχειρί...
Δημοσιεύτηκε από Kollect στις Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016

Δεν ξεχνάμε πως η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει ο Μουζάλας ήταν αυτή που φώναξε το ΝΑΤΟ, έναν πολεμικό μηχανισμό, για να «περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές», κάνοντας το σύνθημα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο» να φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ.

12705742_1030726250283753_1516237984665048473_n

Δεν ξεχνάμε τη συμφωνία που πάει να κάνει αυτές τις μέρες η ελληνική κυβέρνηση με την Ε.Ε. και την Τουρκία, για επαναπροώθηση προσφύγων πίσω στις εμπόλεμες ζώνες του Αφγανιστάν ή της Τουρκίας. Συμφωνία η οποία δε χρειάζεται πολλές εξηγήσεις και είναι αυτή:


Αν κάπου κάπου κάποιος πρόσφυγας από την Τουρκία προς την ΕΕ πνιγόταν κιόλας, αυτό το gifακι θα αποτύπωνε ακριβώς το τι κατάφερε η Σύνοδος Κορυφής χτες.
Δημοσιεύτηκε από Σπασμένο Παράθυρο στις Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Μετά από όλα αυτά, φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε την ελληνική κυβέρνηση κάτι διαφορετικό από την Ε.Ε. Ακόμα χειρότερα, φτάσαμε στο σημείο να στηρίζουμε το διαχειριστή αυτής της κατάστασης, το Μουζάλα, που ο μόνος ρόλος που φαίνεται να έχει, είναι αυτός του μεσίτη της φιλανθρωπίας στην ελεύθερη αγορά των ΜΚΟ. Τουλάχιστον να μη φτάσουμε στο σημείο να ξεχάσουμε πως αν δεν ήταν η αλληλεγγύη που έδειξε ο λαός, σήμερα δε θα ‘χαμε κάποια βασική διαφορά από το σκοτάδι των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε. Δε γνώρισε ξαφνικά τον ανθρωπισμό μια αστική κυβέρνηση. Είναι ο λαός και η αντίδρασή του που τους έκανε να μαζευτούν, μέχρι την επόμενη προβοκάτσια που θα τους βολέψει για να ξεκινήσουν πάλι τα πογκρόμ.