Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κυριακή, Φεβρουαρίου 21, 2016

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ELDORADO ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ( αλλά και των φερεφώνων της εταιρείας και της κυβέρνησης στη νοημοσύνη μας) - Φωτογραφίες

Αναδημοσίευση από: http://karavaniagona.blogspot.gr/2016/02/eldorado.html

Eldorado πρέπει να φύγει τώρα.
Την Κυριακή 21/2 όλοι στις Σκουριές.

Την Παρασκευή 19/2 οι κάτοικοι που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στις Σκουριές αντίκρισαν για άλλη μια φορά τη μανιώδη καταστροφή όπως αυτή συντελείται από τους "εργαζόμενους" της Eldorado υπό το άγρυπνο βλέμμα και την προστασία της ελληνικής αστυνομίας.


Πολλοί άνθρωποι (οι δεκάδες χιλιάδες αλληλέγγυοι καθώς και η πλειοψηφία των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής - έτσι είναι, είτε αρέσει στους εθελόδουλους της Eldorado είτε όχι), θα ήθελαν να πιστέψουν ότι η παραφροσύνη του επενδυτικού σχεδίου των χρυσοθήρων δεν ήταν τίποτα άλλο από έναν εφιάλτη που τέλειωσε. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικότατα και χωρίς σταματημό παρά τις όποιες υποσχέσεις, αναγγελίες, εξαγγελίες, απειλές και εκβιασμούς.

Το εργοστάσιο εμπλουτισμού των Σκουριών ένα από τα μεγαλύτερα αυθαίρετα στην ευρωπαϊκή επικράτεια συνεχίζει να κατασκευάζεται χωρίς καμία πραγματική παρέμβαση.











Η λίμνη αποβλήτων στο λάκκο Καρατζά διαμορφώνεται χωρίς τις απαραίτητες άδειες για την κατασκευή του φράγματος ύψους 145 μ.




Στα μουλωχτά διαμορφώνεται και ο δεύτερος χώρος αποβλήτων στο ρέμα Λοτσάνικο.


 


 

Αν στα παραπάνω προστεθεί και η εισήγηση της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για άρση και απομάκρυνση των δύο αρχαιολογικών χώρων που έχουν ήδη αποκαλυφθεί στις Σκουριές (εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστό σε ειδικούς και μη ότι η περιοχή βρίθει από αρχαιότητες που φυσικά περίμεναν την αρχαιολογική σκαπάνη για την ανάδειξή τους και όχι για την καταστροφή τους), γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο εφιάλτης όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά καθίσταται καθημερινό βίωμα και η μόνη πραγματική πραγματικότητα.



Σ' αυτό τον κατά τα άλλα όμορφο τόπο θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι τα σοβαρά προβλήματα δε λύνονται με ευχολόγια και ότι ανά τον πλανήτη τέτοιου είδους εταιρείες δεν εκδιώκονται με αναμονή και ανάθεση αλλά με οδοφράγματα και σκληρό καθημερινό αγώνα.

Η Eldorado πρέπει να φύγει τώρα.

Την Κυριακή 21/2 όλοι στις Σκουριές.

επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας