Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

Φιέστες μίσους από τη Χρυσή Αυγή

Βουλευτές της Χ.Α. στη συγκέντρωση στο Σχιστό | ΕUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συντάκτης: ΕΦ.ΣΥΝ.
Παλιά μου τέχνη κόσκινο...

Τη δοκιμασμένη συνταγή των «αγανακτισμένων κατοίκων» επιχειρεί να επαναφέρει το νεοναζιστικό μόρφωμα για τη δημιουργία hotspots.

Ολοι θυμόμαστε εκείνους τους δήθεν «αγανακτισμένους κατοίκους» που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο πριν από την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο και οι οποίοι, όπως τελικά αποδείχτηκε, δεν ήταν παρά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και χθες στην περίφημη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πέραμα, στη συμβολή της λεωφόρου Σχιστού με τη Γρ. Λαμπράκη, στην οποία καλούσαν κάποιες υποτιθέμενες «Επιτροπές Κατοίκων Πειραιώς».

Το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «κανένα κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό», όπως αποκαλούσαν το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων που αναμένεται να λειτουργήσει στην περιοχή, ενώ το κάλεσμα προβαλλόταν για μέρες από τον επίσημο ιστότοπο της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι να μην είχαν πάνω τους διακριτικά της οργάνωσης, κρατώντας στην πλειονότητά τους ελληνικές σημαίες, όμως αυτός που πρωτοστατούσε ήταν σύσσωμος ο ηγετικός πυρήνας της ναζιστικής οργάνωσης, εκτός από τον ίδιο τον Αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο που απουσίαζε.

Εκεί ήταν οι Ηλ. Κασιδιάρης, Χρ. Παππάς, Ι. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, Ν. Μίχος, Κ. Μπαρμπαρούσης, Ν. Κούζηλος και Ευ. Καρακώστας, οι οποίοι έδιναν τον τόνο, καθώς και δύο πυρηνάρχες της Περιφέρειας Πειραιά, ο πυρηνάρχης Περάματος Περικλής Μουλιανάκης, που καλούσε στο βήμα τους ομιλητές, και ο πυρηνάρχης Πειραιά Σωτήρης Δεβελέκος.

Δεν εθεάθη ο άλλος πυρηνάρχης της ίδιας περιφέρειας, ο Γ. Πατέλης, επικεφαλής της Τ.Ο. Νίκαιας και κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, αλλά και για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης μαζί με ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χ.Α. που προέκυψε από τις εκλογές του 2012.

Ξενοφοβικές εκδηλώσεις και στα Διαβατά

Χθες η Χρυσή Αυγή πρωτοστάτησε και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων Διαβατών και Νέας Μαγνησίας, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί -όπως μπορεί- τα γεγονότα.

Την ίδια ώρα εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων της περιοχής ξόρκιζαν σε διαδοχικές συνεντεύξεις τους οιαδήποτε σχέση με ακροδεξιά στοιχεία και κατήγγειλαν ότι ξένα στην περιοχή άτομα προσπάθησαν να δημιουργήσουν περαιτέρω εντάσεις στην κυριακάτικη κινητοποίηση έξω από το στρατόπεδο.

Το μέλος της Συντονιστικής Ηλίας Διαμαντόπουλος δήλωσε ότι αυτοί που διακρίνονται να καταστρέφουν τον φράχτη του στρατοπέδου είναι άγνωστα στην περιοχή άτομα.

Πάντως, το κεντρικό πανό που κρατούσαν οι επικεφαλής της πορείας που έγινε χθες στα Διαβατά, «όχι στη δημιουργία κέντρου μεταναστών», έδινε άλλο στίγμα, εξαφανίζοντας τη λέξη «πρόσφυγας» από το πεδίο του δημόσιου λόγου.

Σιγοντάρει η Χ.Α. στην Κω

Η επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής επανειλημμένα προβάλλει τη «σωστή» στάση του δημάρχου της Κω και μερίδας των κατοίκων, ενώ το νησί έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός κηρύγματος ξενοφοβίας από τους βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος.

«Γενικός ξεσηκωμός επικρατεί από χθες στην Κω, όπου οι νησιώτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αντιδρούν δυναμικά ενάντια στα σχέδια της ανθελληνικής κυβέρνησης για δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών στην περιοχή τους», γράφει η Χρυσή Αυγή, στολίζοντας το δημοσίευμα με φωτογραφίες φορτηγού με λάστιχα που πρόκειται προφανώς να καούν δίπλα σε κάποια που ήδη καίγονται, στην παρακείμενη τοποθεσία όπου κατασκευάζεται το hotspot.

Στη φωτογραφία διακρίνονται και περίπου 20 άνθρωποι που παρακολουθούν την κατασκευή του «οδοφράγματος», που όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αποδέκτης συνεχών απειλών, Η. Καματερός, βοηθήθηκε από οχήματα του Δήμου Κω.

Από το καλοκαίρι οι επισκέψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κω πυροδότησαν τις φοβικές αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων.

«Αυτοί οι χιλιάδες λαθρομετανάστες δεν θα φύγουν από το νησί σας ποτέ των ποτών και ακόμα κι αν φεύγουν θα έρχονται άλλοι. [...]. Εχει ξεχαρβαλωθεί το σύμπαν, δεν έχει να κάνει ούτε με παρατάξεις ούτε με κόμματα, ο αυριανός βιαστής δεν θα ρωτήσει από ποιο κόμμα είσαι κι ό,τι έχει να κάνει θα το κάνει», είπε ο υπόδικος βουλευτής Παναγιώταρος το καλοκαίρι και χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους στο δημοτικό συμβούλιο της Κω.