Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

«Στο πόδι» η Αιτωλοακαρνανία για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία

«Να διεκδικήσουμε ιατρικό προσωπικό, όχι να μεταφέρονται οι γιατροί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Να αποδείξουν ότι τα νοσοκομεία μας δεν είναι ο “Καλλικράτης” της Υγείας», είπε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καρπάνος | EUROKINISSI/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ (Φωτ. αρχείου)

Συντάκτης: Δημήτρης Τερζής

Ξεσηκώθηκαν χθες οι φορείς και ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας και με 2 συγκεντρώσεις, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, διαμαρτυρήθηκαν για τις τραγικές ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τις οποίες αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό ο νομός τους.

Για τις ελλείψεις αυτές, ειδικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου, έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν η «Εφ.Συν.», με χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό που συνέβη τον Οκτώβριο του 2014, όπου ένας ολόκληρος νομός για ένα Σαββατοκύριακο έμεινε χωρίς εφημερεύοντα καρδιολόγο και τη θέση του κλήθηκε ν’ αναλάβει εξωτερικός καρδιολόγος, έπειτα από παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης.

Εκτοτε, σχεδόν τίποτε δεν έχει αλλάξει και η εγκατάλειψη κυριαρχεί στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.

«Μας εμπαίζουν! Ολες οι κυβερνήσεις που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια αυτό έκαναν. Είμαστε έναν χρόνο χωρίς διευθυντή καρδιολογικής κλινικής και ενώ η διαδικασία κανονικά κρατά τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η θέση», είπε στους συγκεντρωμένους στην πλατεία Δημοκρατίας ο δήμαρχος της πόλης Γ. Παπαναστασίου και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την προσπάθειά τους να υποστηρίξουν όσο μπορούν το νοσοκομείο.

Παράλληλα όμως, προχώρησε και σε δημόσια καταγγελία από το βήμα του συλλαλητηρίου σε βάρος της διοίκησης του νοσοκομείου του Αγρινίου, λέγοντας πως πληροφορήθηκε ότι η υπηρεσιακή διοίκηση ουσιαστικά απέτρεψε τους εργαζομένους να παραστούν στη συγκέντρωση, απειλώντας τους ότι αν πάρουν μέρος σ’ αυτήν θα χάσουν το μεροκάματο.

«Να διεκδικήσουμε ιατρικό προσωπικό, όχι να μεταφέρονται οι γιατροί από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Να αποδείξουν ότι τα νοσοκομεία μας δεν είναι ο “Καλλικράτης” της Υγείας», είπε απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καρπάνος, ενώ λόγους διαμαρτυρίας από βήματος εξέφρασαν εκπρόσωποι όλων των φορέων του νομού.