Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2016

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΔΙΚΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αναδημοσίευση από:  www.akxiliou.blogspot.gr

Αναδημοσίευση από:  www.akxiliou.blogspot.gr


Σημείωση από blogger Ιατρείου: Η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για 12 Φεβρουαρίου ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ λόγω της απεργίας των δικηγόρων, αλλά η ανάγκη για ενημέρωση και αλληλεγγύη σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή είναι επίκαιρη και για αυτό τον σκοπό προβάλουμε την σχετική ανακοίνωση.

Τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουλίου του 2012 ο Πέτρος Καπετανόπουλος ακούγοντας φωνές έξω από το σπίτι του κατεβαίνει να δεί τι συμβαίνει και βρίσκεται μπροστά σε μία ομάδα ΔΙΑΣ που ποδοπατούσε ενα νεαρό μετανάστη που κατηγορούσαν για κλοπή.

Ο ΠΚ διαμαρτύρεται στους αστυνομικούς και από εκείνη την στιγμή μετατρέπεται ο ίδιος σε αντικείμενο κατηγοριών από την αστυνομία. Του προσάπτονται κατηγορίες για “αντίσταση κατα της αρχής”, “προσπάθεια απελευθέρωσης κατηγορούμενου”, “ψευδή κατάθεση” και καταλήγει στον εισαγγελέα που τον φορτώνει και με την κακουργηματική κατηγορία “συνέργειας σε ληστεία” ! ! !

Η δράση του κινήματος αλληλεγγύης και το ανυπόστατο της κατηγορίας είχαν ως αποτέλεσμα να υποχρεωθεί το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να απαλλάξει τον Καπετανόπουλο από την κακουργηματική κατηγορία της “συνέργειας σε ληστεία”, αλλά εκκρεμούν οι υπολοιπες κατηγορίες που δικάζονται σε λίγες ημέρες στις 12 Φεβρουαρίου.

Ενάντια στην αστυνομική και δικαστική κρατική βία και αυθαιρεσία, ενάντια στην ρατσιστική και φασιστική βία στους μετανάστες, ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση κάθε φωνής και πράξης που στρέφεται ενάντια στην καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων, καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο να ενισχύσει και να στηρίξει το κίνημα αλληλεγγύης για την άμεση απαλλαγή του Πέτρου Καπετανόπουλου.

Ανοικτός Κοινωνικός Χώρος Ιλίου