Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016

Πάνω από 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα έχουν «εξαφανιστεί» στην Ευρώπη.

Αναδημοσίευση από:  http://www.hitandrun.gr/71877-2/


Τουλάχιστον 10.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα,  έχουν εξαφανιστεί μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών εγκλημάτων της ΕΕ. Πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια των οργανωμένων συνδικάτων εμπορίας ανθρώπων.

Στην πρώτη προσπάθεια από τις αρχές, να αντιμετωπίσει μία από τις πιο ανησυχητικές και φρικτές πτυχές του μεταναστευτικού, ο επικεφαλής της Europol είπε ότι χιλιάδες παιδιά έχουν εξαφανιστεί αφότου καταγράφησαν στις αρχές των Ευρωπαϊκών χωρών όπου και έφτασαν.


Ο Brian Donald είπε ότι 5.000 παιδιά έχουν εξαφανιστεί μόνο στην Ιταλία, ενώ 1.000 αγνοούνται στη Σουηδία. Ο ίδιος, θεωρεί ότι εξελιγμένα και έμπειρα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, έχουν επικεντρωθεί και στοχοποιουν πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη. Παραδέχτηκε ότι ψάχνουν πάνω από 10.000 παιδιά, ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα έχουν πέσει θύματα τράφικινγκ, αλλά ότι οι αρχές δεν ξέρουν ούτε που είναι, ούτε τι κάνουν , ούτε με ποιους είναι».

Οι τύχες των ασυνόδευτων παιδιών-προσφύγων, έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα της μεταναστευτικης κρίσης. Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί κι άλλα ασυνόδευτα παιδιά από τη Συρία ή άλλες εμπόλεμες ζώνες. Σύμφωνα με την  οργάνωση Save the Children, 26.000 ασυνόδευτα παιδιά εισήλθαν στην Ευρώπη το περασμένο έτος. Η europol πιστεύει πως το 27% των αφίξεων στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά, ήταν ανήλικοι.

Ο B. Donald θεωρεί ότι ο αριθμός των 10.000 είναι πολύ λίγος καθώς το σύνολο των παιδιών που μπήκαν στην Ευρώπη είναι 270.000, και συνεχώς υπάρχουν αναφορές για εξαφανίσεις, και μαζικές εξαφανίσεις παιδιών.

Επίσης, σε διάφορες χώρες έχουν γίνει καταγγελίες για βιασμούς προσφυγόπουλων.  Ειδικά σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ουγγαρία που είναι στον δρόμο των προσφύγων, υπάρχει ολόκληρο εγκληματικό δίκτυο το οποίο έχει στηθεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ακριβώς για να εκμεταλλευτεί τις ροές των προσφύγων, ενώ ο B. Donald δηλώνει πως υπάρχουν φυλακές σε Γερμανία και Ουγγαρία, όπου η πλειοψηφία των κρατουμένων είναι μέσα για αδικήματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό.

Μεγάλα κυκλώματα και δίκτυα που πουλάνε ανθρώπους για σεξ, το sex trafficking, σύμφωνα πάλι με την Europol έχει όλο στραφεί και στο εμπόριο προσφύγων, με το να φέρνει πρόσφυγες στην Ευρώπη και μετά να τους σπρώχνει κατ’ ευθείαν στην πορνεία και τη σκλαβιά.

Με πληροφορίες από την Guardian