Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2016

Η πείνα θερίζει την πολιορκημένη πόλη Madaya


Ακτιβιστές

Συντάκτης: efsyn.gr

Αναφορές από τη Συρία ξεσκεπάζουν τη φρίκη του εμφύλιου πολέμου. Περίπου 40.000 άμαχοι πεθαίνουν από την πείνα στην πολιορκημένη πόλη Madaya, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, όπως μετέδωσε το BBC.

Η πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία εδώ και μήνες από τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους σύμμαχος τους στο Λίβανο, τη Χεζμπολάχ.

Ένας γιατρός, ο Ammar Ghanem που μεγάλωσε στην περιοχή Madaya και εξακολουθεί να έχει την οικογένεια του εκεί, δίνει συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον εφιάλτη που ζουν οι κάτοικοι.

Μαρτυρίες που καταφθάνουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης, θέλουν οι κάτοικοι να τρώνε φύλα προκειμένου να διασκεδάσουν την πείνα τους.

Βραστά φύλα
Βραστά φύλα Κάνουν τα πάντα προκειμένου να φάνε κάτι | @arabthomness 


Μόνο τον τελευταίο μήνα, 31 άνθρωποι πέθαναν από πείνα, αναφέρει το vice.com.

«Έχω για δείπνο φύλα φράουλας» δηλώνει ένας 26χρονος δάσκαλος που ζει στη Madaya, ξεδιπλώνοντας το δράμα.

«Το μοναδικό μου όνειρο είναι να έχω ένα κομμάτι ψωμί», δηλώνει μια 52χρονη γυναίκα.

Η πόλη απέχει από την πρωτεύουσα Δαμασκό, περίπου 50χλμ. αλλά παραμένει αποκλεισμένη για μήνες και με τις προμήθειες του ΟΗΕ να μη φθάνουν ποτέ στους κατοίκους της, που προσπαθούν με κάθε μέσο να βρουν κάτι να φάνε.