Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Ένα στα πέντε παιδιά ζούν σε συνθήκες φτώχειας

Child_Poverty_Fo_02

Ενα στα πέντε παιδιά που κατοικούν στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Οπως προκύπτει από τον σχετικό πίνακα, σε συνθήκες φτώχειας ζει το 20,4% των παιδιών ηλικίας από 0 έως 17 ετών.  

Η χώρα μας είναι δεύτερη σε ποσοστά παιδικής φτώχειας μετά την Ισπανία στην οποία το αντίστοιχο ποσοστό παιδικής φτώχειας ανέρχεται στο 21.7%, ενώ την πρώτη θέση κατέχει το Ισραήλ με ποσοστό 28,5%!

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η παιδική φτώχεια υπολογίζεται ως η αναλογία παιδιών που ζουν σε νοικοκυριά με ισοδύναμο διαθέσιμο εισόδημα μικρότερο του μισού εισοδήματος του υπόλοιπου πληθυσμού. Μετά το Ισραήλ, ακολουθεί η Τουρκία με ποσοστό παιδικής φτώχειας  28,4%  και μετά το Μεξικό με 25,8% στο σύνολο του παιδικού πληθυσμού.

Το χαμηλότερο ποσοστό παιδικής φτώχειας έχει η Δανία με ποσοστό 3,8% και αμέσως μετά είναι η Γερμανία με 8,1%.

Από το 2007 η παιδική φτώχεια έχει αυξηθεί πάνω από τα 2/3 στις χώρες του ΟΟΣΑ, ως αποκρουστική απότοκος της οικονομικής κρίσης.

Πηγή: Forbes