Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2016

«Νόμος και τάξη»: Μπαράζ συλλήψεων εθελοντών στα νησιά του Αιγαίου [ΒΙΝΤΕΟ]

Αναδημοσίευση από:  http://www.hitandrun.gr/69665/


Παρόλη την «αριστερή» ρητορική και το ανθρωπιστικό προφίλ που θέλει να περνάει η κυβέρνηση για το προσφυγικό, η πραγματικότητα δείχνει ότι το…κράτος έχει συνέχεια…

Ενώ η κυβέρνηση κάνει δημόσιες σχέσεις και ασχολείται με το βραβείο Νόμπελ, η κυβέρνηση πάλι, μέσω της ΕΛ.ΑΣ. προχωρά σε καταστολή των εθελοντών που μήνες τώρα αγωνίζονται για την βοήθεια των προσφύγων που φτάνουν στη χώρα.

Σε μπαράζ συλλήψεων εθελοντών στο πλαίσιο της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» στα κέντρα υποδοχής προσφύγων προβαίνουν οι αρχές ασφαλείας σε συνεργασία με την Frontex.

Συγκεκριμένα δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων σχηματίσθηκε την Πέμπτη σε βάρος 40χρονου Ισπανού εργαζομένου σε μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε ζητήματα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στη βόρεια Λέσβο, σύμφωνα με το Lesvosnews.

Με την κατηγορία της διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα συνελήφθησαν εθελοντές που βοηθούσαν πρόσφυγες εν πλώ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, βρίσκονταν με ταχύπλοο σκάφος στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και ρυμουλκούσαν βάρκες με πρόσφυγες, «χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Να σημειώσουμε πάντως πως αυτά συμβαίνουν αφού η Frontex έχει εντείνει την παρουσία της σε Λέσβο και Χίο.

Επίσης σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος επιχειρούσαν για ακόμα μια φορά χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.

Σημειώνεται ότι τρεις από αυτούς, το μεσημέρι της Πέμπτης, είχαν προσαχθεί από τις Λιμενικές αρχές για ανάλογο περιστατικό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των πέντε κατηγορουμένων στους οποίους απευθύνθηκε το ΑΜΠΕ, είπαν ότι θα προβούν σε δηλώσεις μετά τη μελέτη της δικογραφίας και αφού προηγουμένων απαγγελθούν κατηγορίες.

Εξάλλου, μετά από αυτοψίες που πραγματοποίησαν τα στελέχη της πολεοδομίας διαπιστώθηκε πως το σύνολο των κατασκευών που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου και χρησιμοποιούνται για την υποδοχή των προσφύγων είναι αυθαίρετες. Δεν αποτελούν εξαίρεση οι καταυλισμοί που έχουν δημιουργηθεί από μεγάλες ΜΚΟ για τους οποίους έχουν ξοδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα αναμένεται να βεβαιωθούν πρόστιμα στους παραβάτες, ενώ έχουν ενημερωθεί και άλλες υπηρεσίες, όπως η Κτηματική Υπηρεσία για να εξετάσουν παραβάσεις που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους.

Την Τετάρτη Iσπανός εθελοντής συνελήφθη από το λιμενικό την ώρα που φέρεται να φωτογράφιζε σκάφη της Frontex. Σήμερα, Πέμπτη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της «κατασκοπείας». Πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος, με παραπομπή σε τακτική δικάσιμο. Ελεύθεροι αφέθηκαν και δύο ακόμα εθελοντές, από την Ελβετία, που είχαν συλληφθεί επίσης χθες επειδή κατείχαν μικροποσότητα χασίς και σπρέι πιπεριού, αφού τους επιβλήθηκε ποινή 7 μηνών με 3ετή αναστολή.