Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016

Χίος: Εισβολή ΕΛ.ΑΣ και συλλήψεις σε κατάληψη που μαγείρευαν για μετανάστες


12509693_972949816106244_5318500512076938815_n
Σύλληψη αλληλέγγυου κόσμου στη Χίο

Σήμερα το πρωί, κατά τις 09:00, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έκαναν έφοδο σε κατειλημμένο σπίτι και συνέλαβαν ανθρώπους που είχαν στήσει κουζίνα για την προσφορά φαγητού σε πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τα όσα είναι ως τώρα γνωστά οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ απείλησαν τους αλληλέγγυους με ξυλοδαρμούς ενώ σύμφωνα με ανάρτηση σε μέσο αντιπληροφόρισης έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν και με βιασμό.

Οι συλλήψεις έγιναν γιατί σύμφωνα με τα λαγονικά του ελληνικού κράτους υπάρχουν «υποψίες σωματεμπορίας και λαθρεμπορίου ναρκωτικών».

Οι αλληλέγγυοι είχαν την άδεια του ιδιοκτήτη για μετατροπή του σε χώρο αλληλέγγυας δομής.

Αυτό συμβαίνει λίγες μέρες μετά την εξαγγελία του ελληνικού κράτους πως θα στοχοποιήσει αλληλέγγυες δομές.

UPDATE:  Η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε 3 άτομα. Δύο για κατοχή ψυχοτρόπου ουσίας και ένα γιατί έβγαζε φωτογραφίες το σκάφος της Frontex. Ο τελευταίος ίσως αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπία. Σχετικά με τις απειλές βίας και βιασμού, έγινε γνωστό πως αυτές ειπώθηκαν άτομα της ασφάλειας του Λιμενικού προς γυναίκα που συμμετέχει στην αλληλέγγυα δομή.