Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2016

Η δανέζικη βουλή εγκρίνει τις κατασχέσεις τιμαλφών από πρόσφυγες


4094

Σύμφωνα με τον Guardian, το κοινοβούλιο της Δανίας ψήφισε σήμερα υπέρ του να επιτραπεί στην αστυνομία να ψάχνει τους αιτούντες άσυλο μόλις αυτοί φτάνουν στη χώρα και να κατάσχει όλα τα μη-απαραίτητα αντικείμενά τους αξίας πάνω από 10.000 Δανέζικες κορώνες (περίπου 1.300 ευρώ), τα οποία δεν έχουν συναισθηματική αξία για τον κάτοχο.

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση πέρασε με 81 ψήφους σε σύνολο 109. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι η κίνηση αυτή γίνεται για να καλυφθούν τα έξοδα των προσφύγων από το κράτος, όπως ακριβώς γίνεται και με τους Δανούς πολίτες με τη διαφορά όμως ότι η αστυνομία δεν κάνει σωματική έρευνα και κατασχέσεις στους Δανούς πολίτες για να πληρώσουν την Πρόνοια.

Η Δανία έχει μέχρι στιγμής δεχθεί περίπου 20.000 πρόσφυγες, αριθμός που αντιστοιχεί στο 2% του συνόλου των προσφύγων που έφτασαν στην Ευρώπη μέσα στο 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δανία έχει τελευταία αυστηροποιήσει τους ελέγχους στα σύνορα, αναγκάζοντας τη μεγαλύτερη μερίδα των προσφύγων να επιστρέψει πίσω στη Γερμανία.

Με πληροφορίες από The Guardian

Για το Kollect: Άντα Κακλαμάνη