Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

Εψαχναν αφορμή και τη βρήκαν...

Αναδημοσίευση από:  http://www.efsyn.gr/arthro/epsahnan-aformi-kai-ti-vrikan

Γερμανοί αστυνομικοί ενώ εξετάζουν τα χαρτιά μεταναστών
Ενα πρώτης τάξεως πάτημα για να ενισχύσει την καταστολή και τον αποκλεισμό των προσφύγων βρήκε η Ε.Ε. στην είδηση των επιθέσεων κατά γυναικών στην Κολονία | AP PHOTO/ RONALD ZAK



Συντάκτης: Βίκυ Καπετανοπούλου

«Οσα συνέβησαν στην Κολονία κινδυνεύουν να γίνουν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της πολιτικής της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες», προειδοποίησε μέσω του ιστότοπου «Politico» Ευρωπαίος διπλωμάτης, αναφερόμενος στις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με φερόμενους αυτουργούς αιτούντες άσυλο «από αραβικές και βορειοαφρικανικές χώρες», σύμφωνα με το αφήγημα των γερμανικών Αρχών.

Η δυσοίωνη εκτίμηση αντικατοπτρίζει (άλλο) ένα βολικό πάτημα για έξαρση των ρατσιστικών στερεοτύπων και ολομέτωπη καταστολή των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων, που κατακλύζουν την Ευρώπη.

Βαρύ το κλίμα και στη συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με τον Ελληνα επίτροπο Μετανάστευσης να προειδοποιεί πως η προσφυγική κρίση «χειροτερεύει».

Παραδέχτηκε πως το σχέδιο μετεγκατάστασης 160.000 προσφύγων «δεν λειτουργεί» (έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 272) και έδωσε το στίγμα των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα κατατεθούν τον Μάρτιο και αφορούν μεταξύ άλλων την αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «euobserver», οι προτάσεις θα βασίζονται σε ένα σύστημα κατανομής αιτούντων άσυλο, το οποίο «σχεδόν αυτόματα» θα καθορίζει τη... μοιρασιά τους στα κράτη-μέλη, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν θα εφαρμοστεί σε υποχρεωτική ή εθελοντική βάση. Και στις δύο περιπτώσεις αναμένεται να σκοντάψει στην οξύτατη αντίδραση απρόθυμων χωρών, κυρίως της ανατολικής Ευρώπης, αλλά όχι μόνο.

Κατασχέσεις

Η συντηρητική κυβέρνηση της Δανίας στα τέλη Ιανουαρίου ψηφίζει στη Βουλή –με τη στήριξη των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών– τον φασίζοντα νόμο περί κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων από πρόσφυγες για να καλυφθούν τα έξοδα διαμονής τους.

Οσο κι αν μπήκε νερό στο κρασί της κυβέρνησης μετά τη μομφή από την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του πλαφόν στις 10.000 κορόνες Δανίας (1.340 ευρώ) και εξαιρεί την κατάσχεση αντικειμένων συναισθηματικής αξίας (π.χ. βέρες και ρολόγια) εκτός αν έχουν «μεγάλη χρηματική αξία».

Οι διατάξεις κρύβουν και άλλες απεχθείς πτυχές. Το άσυλο για τους Σύρους δεν θα μπορεί να χορηγηθεί για περισσότερο από έναν χρόνο, εκτός αν αποδείξουν ατομικά πως απειλούνται όταν γυρίσουν στην πατρίδα τους (!), ενώ οι γονείς που φτάνουν χωρίς τα παιδιά τους πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον τρία χρόνια μέχρι να τους δοθεί το δικαίωμα να αιτηθούν επανένωση.

Από κοντά κι η Ελβετία, μετά τις καταγγελίες Σύρου πρόσφυγα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι Αρχές κατάσχουν κάθε περιουσιακό στοιχείο που υπερβαίνει τα 1.000 ελβετικά φράγκα (915 ευρώ) και ότι του πήραν πάνω από τα μισά χρήματα που είχε μαζί του.

Οι πρόσφυγες που καταφέρνουν να βρουν δουλειά στην Ελβετία υποχρεούνται να επιστρέφουν το 10% του μισθού τους ακόμα και για μια δεκαετία (!), μέχρι να ξεχρεώσουν το ποσό των 15.000 ελβετικών φράγκων για τα έξοδα διαβίωσής τους...