Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016

Νέο νομοσχέδιο για τη θητεία, ή αλλιώς, στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και εμβάθυνση της εργασιακής και οικονομικής εκμετάλλευσης



Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο ΥΠΕΘΑ Καμμένος φέρνει αιφνιδιαστικά για ψήφιση στις αρχές Ιανουαρίου ένα ακόμη νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση των ένοπλων δυνάμεων που αυτή τη φορά στοχεύει στην περαιτέρω εμβάθυνση της εργασιακής εκμετάλλευσης της στρατευμένης νεολαίας.Ταυτόχρονα με τον βάθεμα της εκμετάλλευσης επιχειρείτε η περαιτέρω διάσπαση και η δημιουργία φαντάρων πολλών ταχυτήτων. Θέλουν τους δικηγόρους να στελεχώνουν τις στρατιωτικές νομικές υπηρεσίες κάνοντας χωρίς πληρωμή την πρακτική τους και ανοίγουν το δρόμο για την προσφορά δωρεάν εργασίας σε μια σειρά από ειδικότητες. 

Την ώρα που η νεολαία υποφέρει από την ανεργία βρίσκουν νέους τρόπους για να κόβουν θέσεις εργασίας, επεκτείνοντας αυτή τη λογική σε διάφορους τομείς κοινωνικών παροχών. Εδραιώνουν το θεσμό του «Aγροτικού» στους γιατρούς ενσωματώνοντάς τον στη στρατιωτική θητεία. Υποτιμούν τις ακριτικές περιοχές και την ανάγκη που έχουν σε ιατρεία με ειδικότητες. Tαυτόχρονα διατηρούν το εξευτελιστικό 8,70 ευρώ μηνιαίο μισθό και δεν προβλέπουν το παραμικρό για να μειωθεί το υπέρογκο κόστος της θητείας.

Συν τοις άλλοις, αυξάνουν τον αυταρχισμό, ποινικοποιούν τους αγώνες μας. Θέλουν οι ποινές στην παραμεθόριο να γίνουν στοιχείο αρνητικής μοριοδότησης στις μεταθέσεις. Ο διοικητής της μονάδας έχει στα χέρια του έναν ακόμη εκβιασμό για να απαιτήσει υποταγή και υπακοή. Με το νέο ν\σχ θέλουν να «τελειώνουν» με τους αντιρρησίες συνείδησης και αρνητές στράτευσης και να μετατρέψουν την εναλλακτική θητεία σε εργασιακό κάτεργο. Ποιος αληθεια μπορεί να δουλεύει σε ακριτική περιοχή με έξοδα διαμονής, φαγητού και μετακίνησης με 226 ευρώ το μήνα, για 15 μήνες; Το δίλλημα γίνεται σε αυτή την περίπτωση φαντάρος ή δούλος. 



Αυτή η επιλογή δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης και της αστικής τάξης, οι οποίοι φαίνονται αποφασισμένοι να τα προχωρήσουν με τη μία ή την άλλη μορφή και να τα επεκτείνουν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Θέλουν να διασπάσουν την εργαζόμενη νεολαία, να τη βάλουν ήδη από τη στρατιωτική θητεία στο κυνήγι των μορίων. Η αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και η εμπέδωση της εκμετάλλευσης που φτάνει τους εργαζόμενους στα βιολογικά κι ψυχικά τους όρια μοιάζει να είναι κανόνας εδώ και καιρό. Η ταπείνωση δε, των εργαζομένων με κάθε τρόπο στοχεύει στην εμπέδωση ότι τα κέρδη τους είναι πάνω από τον άνθρωπο και την -στοιχειώδη ακόμα- επιβίωσή του. Πάνω από όλα όμως, θέλουν να μας κερδίσουν, να κάμψουν τις αντιστάσεις μας και να κλείσουν τα ρήγματα που έχουν αφήσει οι μεγάλες εργατικές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων.

Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους φαντάρους, τους νέους εργαζόμενους και συνολικά την κοινωνική πλειοψηφία που υποφέρει από την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.

Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των φαντάρων και η πλατιά, από τα κάτω, ενότητα των εργαζόμενων και της νεολαίας για το μπλοκάρισμα της αντεργατικής επίθεσης και της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας. Από αυτή τη σκοπιά, θεωρούμε ότι είναι χρέος δικό μας αλλά και κάθε πρωτοπόρας δύναμης του μαζικού κινήματος να συμβάλει στην συγκρότηση ενός σύγχρονου διεθνιστικού (αντιπολεμικου, αντιμιλιταριστικου )εργατικού κινήματος, απαιτώντας την ικανοποίηση των αναγκών και των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.


ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ-ΔΕΝ  ΠΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!

ΚΑΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ-ΟΤΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια