Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...











------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2016

Η κυβέρνηση επαναλειτουργεί τα κέντρα κράτησης τύπου Αμυγδαλέζας



Την επαναλειτουργία των κέντρων κράτησης τύπου Αμυγδαλέζας σχεδιάζει η κυβέρνησης όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος παραδέχεται «ανεπάρκειες της κυβέρνησης» και προειδοποιεί ότι «φοβάμαι ότι το 2016 αν δεν ληφθούν συνολικά μέτρα, θα έχουμε μεγαλύτερες δυσκολίες».

«Η πρακτική αυτή δεν είχε σταματήσει, είχε ανασταλεί. Τα προαναχωρησιακά κέντρα δεν έπαψαν να λειτουργούν. Όσο η ροή των προσφυγων και των μεταναστών δεν έβρισκε κλειστά σύνορα, υπολειτουργουσαν. Από τη στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, όσο κι αν αυτό ακούγεται πικρό, δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα περιορισμού της κατάστασης {…} Η Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορεί να δεχθεί ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών χωρίς χαρτιά. Το λέω με καθαρή τη συνείδησή μου, όσο κι αν η κράτηση ενός ανθρώπου είναι κάτι πάρα πολύ πικρό. Εμείς προσέχουμε να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες κράτησης, οι κρατούμενοι μετανάστες να διατηρούν τα δικαιώματά τους» δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Αυγή.

Για το διαχωρισμό των προσφύγων-μεταναστών ο κ. Μουζάλας αναφέρει ότι «οικογένειες και ευάλωτες ομάδες προσπαθούμε να τις έχουμε σε ανοιχτές δομές όπως ο Ελαιώνας και το χόκεϊ. Στα προαναχωρησιακά κέντρα κυρίως πηγαίνουν άνθρωποι που δημιουργούσαν προβλήματα π.χ. στο Ταε Κβον Ντο είχαμε περιπτώσεις μαχαιρωμάτων».

Όσον αφορά το θέμα της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, τέλος, χαρακτηρίζει λάθος η Frontex να υπερβαίνει την εθνική κυριαρχία.