Εκδηλώσεις δράσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anakoinosi
Επερχόμενες Εκδηλώσεις & Δράσεις


ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΜΑΙΟΥ, 12.30 μμ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ"

Δείτε περισσότερα...------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

Αγκομαχούν οι ΜΕΘ στο ΕΣΥ: 39 Έλληνες ψάχνουν για κλίνη και δίνουν μάχη

Αναδημοσίευση από:  http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/item/338662-agkomaxoyn-oi-meth-sto-esy-39-ellines-psaxnoun-gia-klini-kai-dinoun-maxiSOS για ακόμη μία φορά, εκπέμπουν τα δημόσια νοσοκομεία και μάλιστα ο πιο κρίσιμος και ευαίσθητος τομέας αυτών, οι ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας). Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει κρεβάτι Εντατικής για 39 Έλληνες που δίνουν μάχη για την ζωή τους. 

Ακόμη και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ταλαιπωρήθηκαν συμπολίτες μας, καθώς βρέθηκαν 52 διασωληνωμένοι σε διαδρόμους ή σε θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας να ανοίξει ένα κρεβάτι σε Εντατική.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ, περιμένουν σήμερα να βρεθεί κάποιο άδειο κρεβάτι Εντατικής στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι κλειστές κλίνες και το προσωπικό που βρίσκεται σε έλλειψη, δημιουργούν τεράστιο πλήγμα στον κρίσιμο αυτό τομέα του συστήματος.
Οι υπερπροσπάθειες των γιατρών και του ΕΚΑΒ επέφεραν κάποια μείωση στη λίστα και, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σήμερα σε αναμονή βρίσκονται 39 ασθενείς για κρεββάτι ΜΕΘ.